Anul acesta cartonasele sunt nominale.... Noi, in Iasi, am asteptat 5 luni de zile aparitia lor si au aparut cu cateva zile inainte de terminarea prohibitiei.eugen scrie:anul trecut am avut un astfel de cartonas. anul asta nici pomeneala. oricum nu am inteles ce rol avea.
la pescuit in Mraconia
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Anul acesta, in zona Galati, nu numai ca acest cartonas este nominal dar se si precizeaza pe el concret pe ce ape curgatoare este valabil.Paul scrie:Anul acesta cartonasele sunt nominale.... Noi, in Iasi, am asteptat 5 luni de zile aparitia lor si au aparut cu cateva zile inainte de terminarea prohibitiei.
-
- utilizator nou
Mihai,
Daca tot vrei sa mergi pe Dunare eu zic sa te cazezi pe undeva prin Dubova ca sunt ceva cabane private si apoi bati zona cu masina pentru pescuit (Mraconia, clisura etc), sunt locuri bune si de somn, si de salau, avat este iarasi foarte mult (anul asta chiar am vazut o nebunie de avati in Mraconia iar pe cursul Dunarii intre Dubova si Mraconia intotdeauna au fost bucati frumoase de avat)
In Mraconia mai este salau dar se prinde din ce in ce mai rar in maluri, cred ca din cauza galagiei de pe maluri toata vara, e deja un loc prea turistic, care mie nu prea mai imi place desi am pescuit mult si am si prins mult salau acolo, mai merita sa mergi doar primavara devreme (imdeiat dupa prohibitie) si toamna foarte tarziu, oricum atunci merge si cel mai bine, daca faci rost si de o barca ai sanse sa te simti bine. Oricum , Dunarea e Dunare, e destul de mare ca pestele sa nu dispara asa usor (si nu toata lumea are ochiul format pe locurile unde gasesti salaul, daca tu il ai, sansele cresc
Daca tot vrei sa mergi pe Dunare eu zic sa te cazezi pe undeva prin Dubova ca sunt ceva cabane private si apoi bati zona cu masina pentru pescuit (Mraconia, clisura etc), sunt locuri bune si de somn, si de salau, avat este iarasi foarte mult (anul asta chiar am vazut o nebunie de avati in Mraconia iar pe cursul Dunarii intre Dubova si Mraconia intotdeauna au fost bucati frumoase de avat)
In Mraconia mai este salau dar se prinde din ce in ce mai rar in maluri, cred ca din cauza galagiei de pe maluri toata vara, e deja un loc prea turistic, care mie nu prea mai imi place desi am pescuit mult si am si prins mult salau acolo, mai merita sa mergi doar primavara devreme (imdeiat dupa prohibitie) si toamna foarte tarziu, oricum atunci merge si cel mai bine, daca faci rost si de o barca ai sanse sa te simti bine. Oricum , Dunarea e Dunare, e destul de mare ca pestele sa nu dispara asa usor (si nu toata lumea are ochiul format pe locurile unde gasesti salaul, daca tu il ai, sansele cresc

la sfrasitul lunii august sau inceputul lunii septembrie, nu mai stiu, s-a prins la Mraconia un crap de 45 kg. Da, 45kg!!! Dar interesant e modul cum s-a prins:
Dadea un tip la grebla si agatza ceva mare... ii rupe firul. Imediat, al doilea care era cu el, da si el tot acolo, agatza si asta ceva mare... ii rupe si lu` asta. Intre timp vine al treilea, il agatza si asta, si normal ca-i rupe si lui. Nu departe de locul atentatelor, era omul nostru, timisorean, pescar de crap. Pe scar bun de crap, nu d`ala in training de fash roz
Asta avea vre-o 4 betze bagate la apa. Deodata aude un sesizor ca incepe sa cante. Contreaza. Simte ceva miscare, apoi incep si celelalte sesizoare... Ceilalti doi tipi care erau cu el, pun fiecare mana pe cate un batz si incep si recupereaza. Toti trei... La mal, surpriza... Un animal de crap, cu 3 ancore, da ancore fratzilor, agatate in el, incalcit saracul in firele omului. Imaginati-va cat a fost animalul(imi pare rau ca nu am poze). Daca venea la boaba de porumb asa ceva, nici gand sa-l scoata. Ce sa faci, a avut ghinion bietul peste...
ps. stiu ca acest peste nu conteaza pe acest forum, dar intamplarea mi s-a parut interesanta.
Dadea un tip la grebla si agatza ceva mare... ii rupe firul. Imediat, al doilea care era cu el, da si el tot acolo, agatza si asta ceva mare... ii rupe si lu` asta. Intre timp vine al treilea, il agatza si asta, si normal ca-i rupe si lui. Nu departe de locul atentatelor, era omul nostru, timisorean, pescar de crap. Pe scar bun de crap, nu d`ala in training de fash roz

ps. stiu ca acest peste nu conteaza pe acest forum, dar intamplarea mi s-a parut interesanta.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Daca tot vorbiti de acest "rapitor"numit crap ce a rapit oamenilor 3 ancore(probabil cu ceva mai mici decat ancorele vaselor danubiene) si care a avut 45 kg.,n-ar trebui uitat ca la aceasta greutate crapul ar fii fost "campion mondial"!!!!!
Deci un prilej de mandrie pt.ca nu numai crapul de la SARULESTI a iesit campion mondial ci si altul de Dunare.
S-ar putea ca de fapt cele trei ancore sa fie de fapt un nou sistem romanesc de marcare a pestilor in vederea urmaririi evolutiei lor in timp.
Jean Scurtu
Deci un prilej de mandrie pt.ca nu numai crapul de la SARULESTI a iesit campion mondial ci si altul de Dunare.
S-ar putea ca de fapt cele trei ancore sa fie de fapt un nou sistem romanesc de marcare a pestilor in vederea urmaririi evolutiei lor in timp.
Jean Scurtu