IOR, Tineretului
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
IOR, Tineretului
Lacurile IOR si Tineretului mai sunt deschise pescuitului la stiuca si biban? Erau o veritabila oportunitate pentru noi. Si acum ceva ani tineau dintoase sanatoase. Un asemenea lac eu il vad destinat 100% pescuitului C%R la rapitori. ar fi excelent sa se intample asa. Exclusiv C%R, cu barca luata cu paznic care sa elibereze tot ce se prinde, dupa poza.
-
- veteran
Intr-adevar, Lacul Lineretului sta bine la capitolul biban. Biban a avut mereu lacul. A avut o perioada de declin, populatia de biban, in jurul anului 1996, dar de vreo 3 ani si-a revenit "dramatic". Perioada declinul bibanului a coincis cu perioada de varf a stiucii. Stiuca a fost introdusa in lac (13 exemplare cu greutati intr 1 si 4kg) in 1994 pe vremea cand lacul era gospodarit de Florin Mateescu. In acelasi an stiuca a depus, iar prin august deja se preindeau marle de 200gr. Explozia pe care a avut-o stiuca in urmatorii 2 ani a fost semnificativa, astfel incat oricine putea prinde cateva marle sau chiar stiuci. In prezent populatia de stiuca este diminuata, dar nu exterminata. Se pot prinde marle dar si stiuci punctabile. Nicio data lacul asta nu a excelat toamna sau iarna. Eu, am avut cele mai numeroase capturi vara si imediat dupa depunere (sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie). Parerea mea este ca acest lac poate oferi, de fapt inca mai poate oferi partide de stiuca placute. Cu toate ca locuiesc in imediata apropiere a acestui lac, nu am mai pescuit in el de 4-5 ani. De multe ori am fost tentat sa ma duc pentru a-mi clati cateva naluci, insa de fiecare data s-a ivit o alta oportunitate.tali scrie:Tineretului mai tine bibani mici si mari(>1000gr) si poate ceva marlita, ca stiuca tinea acum cativa ani inainte sa fie concesionata.
Daca exista doritori, sambata 26.11.2011 as face o pescuiala aici dar numai sa ne strangem mai multi pentru a finaliza si detalia impresiile la o tuica fiarta, o bere, un pahar cu apa plata. Se poate organiza si un concurs. Plata este taxa baltii (20 lei), iar premiile constau in... fiecare participant isi plateste consumatia la carciuma. In situatia in care exista doritori, deschid un topic explicit.
P.S. Nu sunt prieten cu actuala administratie a lacului, ba din contra.
Bucuresti