contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
TheFly
- veteran

stai fara nadejde

!
daca mi se intampla, iti dau doar pe privat, sa nu cumva sa se aglomereze balta

-
adrian99
- veteran

fly,la cat tam-tam ai facut in primavara(in privinta modificarii conditiilor de pescuit)ma asteptam,acum ca s-a adoptat c@r(in aceasta perioada de teste)sa fi primul care deschide lista
deci;care a fost rostul discutiei din primavara?
la ce s-a ajuns?
esti multumit?
-
Puiu.BZ
- veteran

Guys, nu vi se pare ca decizia ref. pescuitul rapitorilor pe C4 ii apartine exclusiv ownerului? De tare ce i-a pasat de noi, nici n-a mai prezentat rezultatul pescuitului de control. Sau s-a gandit ca acest pescuit de control sa-l facem totusi noi, prin acest demers C&R, care oricum l-ai gandi, tot presupune niste costuri. Si sa-mi fie iertata 'gandeala', dar sunt adeptul C&R doar cand vine vorba de pesti subdimensionati. Ori daca s-ar fi inteles de prima data propunerea ca in regulament sa existe si un prag dimensional minim, altfel ar fi fost situatia in acest moment. In plus, paznicii ar trebui bine alesi si mai ales urmariti, chiar de catre pescari.
Apropos, pestii din poze nu sunt categoric de anul acesta, cum bine spunea viorel. Niste pustani din generatia 'korekt' si 'ne ftm bn in kurtea scolii', umblau falosi pe balta cu pixurile astea agatate in agrafe, parand ca voiau sa ne arate noua, care-i mai pescar de pescar.
Habar n-am de ce nu s-a inteles treaba asta, cu pragul dimensional minim.
-
adrian99
- veteran

eu sunt pentru c@r in varianta propusa de d-nu Russu(fara taxa pe balta)
altceva mi se pare ciudat:limitarea la 4 pescari pe zi cu lista de inscriere.....deranjam pe cineva?
apoi dupa cateva saptamani de teste se va lua o decizie.mie mi se pare normal sa vina cat mai multi pescari,cand pot(in functie de treburi).se poate intampla sa te programezi si apara ceva nepravazut care sa duca la amanarea pentru ziua urmatoare.
cand balta era cu taxa si retinere peste am vazut si 20-25de pescari la spin(e drept multi nu prindeau nimic)dar banul fusese dat
iar pe balta erau si pescari de crap.e mai apareau mici discutii dar intotdeauna se rezolvau pe cale amiabila
-
pescarel
- senior

C&R e solutia pentru aceasta apa; permiterea retinerii unor pesti nu isi are locul, incurajaza furtul si oricum predispune la imputinarea populatiei piscicole. Suprafata baltii nu e mare si nu ar putea detine exemplare nenumarate. Interesant ar fi sa fie putini pesti rapitori, dar de dimensiuni foarte mari (cum si sunt - daca mai sunt - stiucile), iar ca rezultat, ar deveni foarte greu de prins.
Obligatoriu taxa, pescuitul moca nu e binevenit.
Obligatoriu 3-4 barci. Pescuitul de pe mal presupune un risc ridicat pentru pestii capitali sa agate firele in nenumaratele structuri care exista, si daca au ghinionul sa aiba o tripla in branhii... la revedere. Din barca o mai scoti la capat.
-
spiridusul
- veteran

Adriane, pana acum nu a fost mare inghesuiala la inscrieri, desi pescuitul este fara taxa. Sambata si duminica vor fi doua grupuri de 3, respectiv 4-5 pescari. Daca exista interes, normal ca numarul de pescari poate sa fie marit, fara probleme. Inca sunt crapari si pescari la teava pe balta, ce-i drept, nu multi, dar sunt.
-
crapmaniacul
- veteran

Poate gresesc, dar in opinia mea C&R total si complet incurajeaza mai tare furtul pestilor din balta sau cel putin pe unii ii va indemna la treaba asta. Insa posibilitatea retinerii a doua piese spre exemplu, diminueaza considerabil acest aspect pagubos, fara sa-l elimine ce-i drept.
-
spiridusul
- veteran

Singurul sistem care nu poate sa fie pacalit de catre pescari este cel cu retinere nelimitata

-
pescarel
- senior

Permisiunea retinerii ajuta hotul sa justifice existenta unui peste (pe sir, in sac, in barca, in sacosa etc.). Nu are rost sa insiram nenumaratele modalitati de a tira peste, mai ales cand te poti prevala de faptul ca ce reti - reti in contul 'dreptului' de a o face.
Pe de alta parte, cand NU AI VOIE sa opresti peste, nu poti justifica existenta unuia tinut deoparte, in egala masura fiind obligat de regulament sa eliberezi pestele dupa ce l-ai capturat (balta e destul de usor observabila: daca un pescar scoate un peste si regulamentul prevede posibilitatea retinerii, paznicul sau altcineva care il vede pe cel care prinde nu are de unde sa stie daca pestele in cauza e retinut legal sau peste limita, in timp ce daca e interzisa retinerea, oricine nu elibereaza risca sa fie observat si nu poate justifica gestul). Din aceasta privinta C&R descurajaza furtul.
Nu uitati ca balta Chiroiu 4 nu poate avea resurse nelimitate. In schimb, mediul acvatic extrem de generos poate gazdui un numar de capturi record. Avem vreo balta (nu bazinas) care sa fie plina de structuri si care sa STIM ca tine exemplare uriase? Poate, dar nu ar strica sa avem cu certitudine inca una, aproape si frumoasa.
-
adrian99
- veteran

cosmine,ajungem la vorba mea;deranjam pescarii de crap....
eu tind sa cred ca acesta este motivul principal care a dus a inchiderea pescuitului la rapitori pe C4.
si-n trecut erau,uneori pana prin noiembrie(veneai pe balta deci stii ca nu fabulez)si chiar daca mai erau mici contre se rezolvau pe cale amiabila
revenind la problema noastra:ramane c@r(dupa teste),care fie vb intre noi nu sunt concludente.poti sa nimeresti cateva zile slabe,pesti mofturosi,pescari care nu stiu balta si la final aflam ca rezultatul este negativ iar balta ramane inchisa.am rezolvat ceva?
pe de alta parte desi unt multi care vor sa revina pe Chiroiu dar nu se inscriu pe lista...de ce oare?intrucat nu mi se pare corect sa fim conditionati de asa ceva.fiecare vine cand poate si de cate ori poate.
sunt pentru pescuit de pe mal,interzicerea barcilor(n-ar mai deranja pescarii de crap)masina la cabana,dimensiune minima 50cm(in cazul in care se revine la taxa cu retinere de peste)
hai sa va povestesc ceva-cand s-a hotarat marirea taxei si cantitati de peste care poate fi retinut(30lei-4kg cu 50lei-6kg)am fost consultati(eram pe balta).au fost destui care s-au bucurat(mai mult peste de retinut).eu m-am opus,intrucat o taxa mai mare alunga pescari(si cam asa a fost).marea majoritate care mergem acolo ne cunoastem intre noi,rar cinva nou.
si asa au scazut incasarile,pretul carburantului a crescut....probleme
vreau sa revine pe aceasta balta foarte draga mie,insa nu vreau sa fiu conditionat de liste de inscriere si numar fix de pescari