adrian99 scrie:fly,eu cunosc persoane care mergeau pe C4 si faceu alea 6kg intr-o sg partida.e drept,nu mereu,dar le faceau.uneori si dintr-un sg peste
Da man, dar la ala de 6 kile trebuie sa ii dai drumul, deci nu se intampla nimic cu pestele sau pestii. Si eu stiu pe unul care a facut 7 kile din 2 pesti in 20 de minute, si i-a aruncat inapoi in apa. Dar astia sunt rari, nu reprezinta situatii obisnuite si din fericire unii mai sunt si 100% sportivi, ca de, Dumnezeu mai da si dupa om
.
intr-una din postarile mai vechi d-nu Russu preciza ca pentru dansul balta este o pasiune nu neaparat o afacere si ca banii din taxe se duc pe salariile paznicilor si carburant
aici e printre putinele chestii in care nu il cred pe Dl. Russu. Un om de business nu gandeste asa. Pasiune - pasiune, multi avem pasiuni, diferenta se face intre aia idioti sau dementi care ajung in sapa de lemn din pasiune si cei care reusesc macar sa se mentina pe 0. Nu l-as incadra pe dl. Russu in prima categorie pe dl. Russu, despre cat e de profitabila treaba nu am cum sa imi dau cu parerea neavand acces la cifre.
nu trebuie mers insa pe ideea ca specificul dificil al baltii alaturi de sporul natural va mentine populatia de rapitor la acaelasi nivel ca atunci cand a fost preluata
corect, sunt de aceasi parere. Si salaul si stiuca sunt specii canibale, carasul si crapul mai mananca si ei incre etc etc.
eu imi mentin parerea ca se putea pescui linistit acolo cu dimensiune minima la retinere(40cm).daca este sa fie inchisa atat de mult pe cat se aude(3ani)dupa deschide o sa vorbim de alte taxe si conditii,alt nr de pescari.
cred ca ajustarea regulamentului e necesara, cu riscul inaspririi unor conditii. Deocamdata eu nu cunosc apa in Romania cu regulament flower-power si in care sa sara pestii pe mal. Asa e in Romania.
nefiind inchisa total cei care vin la pasnic sigur se vor dedulci si cu ceva stiuca,salau,mai ales cu exelplare mici,usor de ascuns.daca intradevar se vroia o refacere a populatiei de rapitor si(sau)pasnic solutia era inchiderea completa pe o perioada stabilata de conducere.
sunt de acord, asta ar fi fost cel mai bine, dar aici revenim la calcule matematice iar. Sa speram totusi ca, atat timp cat paza si inclusiv conducerea au luat la cunostinta de situatii de genul stationaristi cu peste viu, monitorizarea va fi mai serioasa. Nu isi face nimeni iluzii ca nu se va mai intampla, importat e sa se reduca. De eliminat, clar nu se poate.
Iesire noua: Chiroiu 4
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Iesire noua: Chiroiu 4
adevarul este ca, nu cred ca putem vorbi de calcule profitabile strict financiar din punct de vedere al pescarului. Nu zic, iesirile sunt importante, dar pe logica asta, exista si parcuriadrian99 scrie:fly,eu nu stat sa fac calcule
pentru mine conteaza iesirile
peste am prins mereu.mai mult sau mai putin.
pescuitul este hrana sufletului(pentru mine)
daca pentru tine pescuitul reprezinta calcule....ar trebui sa nu mai pleci de acasa
nu zic,scopul pescuitului este sa prindem peste.dar sa nu incepem cu calculele ca nu ajungem nicaieri.sau poate in hala Obor.acolo sigur da...la foi....

Iti dau o sugestie (atat cat imi e permis): e o ocazie minutata sa profiti de cadrul natural din jurul Buzaului si sa abordezi si alte tipuri de pescuit (daca nu ai facut-o pana acum). Mai o musca, mai un pescuit la vobler pe rau. Iti garantez ca o sa iti placa. Poate nu vei avea satisfactiile pescaresti pe care le-ai avut la C4, cu atat mai mult insa cu cat nu esti genul care face calcule, cred ca nu o sa fii dezamagit.
- crapmaniacul
- veteran
Tot in spirit de gluma am luat-o si eu, stai linistit, insa in primul mesaj ai spus ca stii mai multi ... nu doar 1-2 , acum te intorci si zici ca de fapt sunt tot aia 2, eu ce sa-ti mai zic acum ... o lasam asa ca e tarziu.TheFly scrie:Bre Vegase, eu am facut precizarile respective in spirit de gluma, si cred ca nu ti-am acordat un spatiu atat de vast raportat la dimensiunea mesajului. Cat despre aia cativa, eu stiu sigur 2 care sunt hotarati de ceva timp
la care mai adaug un numar destul de consistent de contestatari ai tai pe care i-ai iritat cu zecile de nickuri si conturi paralele, de a modificat Radulescu regulamentul de postare si ai fost interzis o perioada, la care ii mai adaug pe cei care s-au manifestat dezamagiti cu diverse ocazii de relatiile de business pescaresc cu tine
.
Creditul tau pe care il acorzi unora/altora e firesc sa te priveasca in mod direct pe tine, pe mine nu ma priveste catusi de putin ptr ca nu ne cunoastem aproape sau chiar deloc ... Mai departe aluneci usor din presupuneri in alte presupuneri, insa si asta e iar treaba ta, ptr ca poti face putine lucruri in fata convingerilor, ori tu esti deja convins, deci game over.TheFly scrie:Deocamdata, aia 2 cu imaginatie de care zici tu nu mi-au dat motive sa cred despre ei ca au plecat cu sorcova in timpul anului (in alte perioade decat de sarbatorile de iarnapoate), ca atare, dat fiind si contextul general al personajului TU pe forum, da-mi voie sa le acord mai mult credit decat tie. In contextul asta, eu cred ca de fapt tu te bucuri cel mai tare ca s-a sistat pescuiala pe C4 ca sa nu mai fii tentat sa ajungi pe acolo
. Legat de ce ziceai la un moment dat ca ai facut 4 partide la rand anul trecut pe Chiroiu, eu cred ca minti. La cat de des merg "cei 2" acolo, cred ca faceai si o baie in alea 4 partide, ori nu am cunostinta sa se fi intamplat asta
.
Chiar pierdem vremea exagerat de mult, acum pe bune, fara gluma. Propun sa ne preocupam cu cel putin acelasi interes si aplecare de alte lucruri mai utile ptr amandoi, ne sunt mai de folos. Succes in viata !
fly,pescuiesc cu mare placere toate speciile de rapitor.
una dintre ele,cleanul care se pare iti este drag si tie,atat pe rau cat si pe lacul Siriu sau alte zone.si asta de prin...'96
daca nu stiai este prohibitie pe apele publice,iar pe rau(Buzau)mai vin controale.
poate pe la tine prin zona sau parcuri nu vin
deci una din putinele variante era C4
referitor la calcule,sunt omul calculelor acolo unde trebuie
unde este pasiune vorbim alte limbi
sa nu crezi ca sunt vreun intretinut sau de bani gata.muncesc pe salariu,dar pentru pescuit renunt la multe
una dintre ele,cleanul care se pare iti este drag si tie,atat pe rau cat si pe lacul Siriu sau alte zone.si asta de prin...'96

daca nu stiai este prohibitie pe apele publice,iar pe rau(Buzau)mai vin controale.
poate pe la tine prin zona sau parcuri nu vin
deci una din putinele variante era C4
referitor la calcule,sunt omul calculelor acolo unde trebuie
unde este pasiune vorbim alte limbi
sa nu crezi ca sunt vreun intretinut sau de bani gata.muncesc pe salariu,dar pentru pescuit renunt la multe

fly,inca ceva:problema de marketing?ce zici?
C4 inchisa pescuitului rapitorilor,deschisa pescuitului de peste pasnic in ambele varinate permise aici:pluta si lanseta
paznicul ii poate cotrola cel mult atunci cand se instaleaza,iar daca este o zi aglomerata poate doar sa taxeze.
lejer pot sa foloseasca pestisor viu.cum poti combate?mergand pe mal si obligandu-i sa scoata monturile din apa?
chiar si asa unui sg om ii este imposibil.in plus devine stresant pentru cei care au platit.facand asa ceva scade nr pescarilor pe C4 sau mai rau nu mai vine nimeni.poate doar membrii clubului si atunci balta devine una cu circuit inchis.se poate finanta doar cu atat?
deci cum reusesti sa protejezi populatia de rapitor din balta?eliminand pescarii de spin care respecta balta si lasand mana libera "baboerilor"sau cu noi pe balta apeland paznicul cand vedem ceva?
si asa eram in minoritate pe C4,acum am fost eliminati.asta e
C4 inchisa pescuitului rapitorilor,deschisa pescuitului de peste pasnic in ambele varinate permise aici:pluta si lanseta
paznicul ii poate cotrola cel mult atunci cand se instaleaza,iar daca este o zi aglomerata poate doar sa taxeze.
lejer pot sa foloseasca pestisor viu.cum poti combate?mergand pe mal si obligandu-i sa scoata monturile din apa?
chiar si asa unui sg om ii este imposibil.in plus devine stresant pentru cei care au platit.facand asa ceva scade nr pescarilor pe C4 sau mai rau nu mai vine nimeni.poate doar membrii clubului si atunci balta devine una cu circuit inchis.se poate finanta doar cu atat?
deci cum reusesti sa protejezi populatia de rapitor din balta?eliminand pescarii de spin care respecta balta si lasand mana libera "baboerilor"sau cu noi pe balta apeland paznicul cand vedem ceva?
si asa eram in minoritate pe C4,acum am fost eliminati.asta e
-
- utilizator nou
" The Fly,
Stimate Domn,
Daca as fi fortat sa traiesc in urma exploatarii baltii va asigur ca directia pe care a avut-o in cei noua ani ar fi fost cu totul alta, urmand una din foarte putinele retete de succes in acest domeniu.
As fi scos plaurii si cracile datorita carora peste 30% din lac nu poate fi pescuit, as fi introdus un regulament foarte permisiv, as fi populat cu o tona de crap mic mintind ca au fost cinci,nu as fi tinut ca trofeele sa ramana in balta- lucru care oricum nu prea intereseaza pe nimeni- dimpotriva le-as fi vandut ,as plimba apa cand as crede ca se prinde prea mult,as plati pentru postari mincinoase ,etc
Ceea ce am afirmat in postarile anterioare contravine ideii de business dintr-un motiv simplu: Chiroiu4 nu este un business.
E o pasiune greu de explicat, ma bucur sa stiu pestii aceia mari acolo si regret nespus ca am intervenit in salbaticia pe care am gasit-o cand am cumparat lacul .Din pacate raul a fost facut si cheltuielile-deloc neglijabile,incerc sa le acopar cu un minim de compromisuri.Si pentru ca sunt un om de business, pasiunea Chiroiu4 va exista in aceasta forma doar in conditiile in care isi acopera cheltuielile,fara a fi sustinuta din alte surse.Mi-am asumat lipsa profitului,dar acest lucru dublat de disconfortul pe care mi-l dau problemele de care ma lovesc ma indeparteaza mult de ceea ce mi-am dorit.
Daca proiectul pe care il pregatesc nu va functiona intentionez sa inchid complet pescuitul, reluarea acestuia facandu-se in conditii foarte selective privind calitatea si numarul clientilor.
Stimate Domn,
Daca as fi fortat sa traiesc in urma exploatarii baltii va asigur ca directia pe care a avut-o in cei noua ani ar fi fost cu totul alta, urmand una din foarte putinele retete de succes in acest domeniu.
As fi scos plaurii si cracile datorita carora peste 30% din lac nu poate fi pescuit, as fi introdus un regulament foarte permisiv, as fi populat cu o tona de crap mic mintind ca au fost cinci,nu as fi tinut ca trofeele sa ramana in balta- lucru care oricum nu prea intereseaza pe nimeni- dimpotriva le-as fi vandut ,as plimba apa cand as crede ca se prinde prea mult,as plati pentru postari mincinoase ,etc
Ceea ce am afirmat in postarile anterioare contravine ideii de business dintr-un motiv simplu: Chiroiu4 nu este un business.
E o pasiune greu de explicat, ma bucur sa stiu pestii aceia mari acolo si regret nespus ca am intervenit in salbaticia pe care am gasit-o cand am cumparat lacul .Din pacate raul a fost facut si cheltuielile-deloc neglijabile,incerc sa le acopar cu un minim de compromisuri.Si pentru ca sunt un om de business, pasiunea Chiroiu4 va exista in aceasta forma doar in conditiile in care isi acopera cheltuielile,fara a fi sustinuta din alte surse.Mi-am asumat lipsa profitului,dar acest lucru dublat de disconfortul pe care mi-l dau problemele de care ma lovesc ma indeparteaza mult de ceea ce mi-am dorit.
Daca proiectul pe care il pregatesc nu va functiona intentionez sa inchid complet pescuitul, reluarea acestuia facandu-se in conditii foarte selective privind calitatea si numarul clientilor.
Poate ca asta ar trebui sa faceti inca de pe acum....valer russu scrie: Daca proiectul pe care il pregatesc nu va functiona intentionez sa inchid complet pescuitul, reluarea acestuia facandu-se in conditii foarte selective privind calitatea si numarul clientilor.
Cunosc o balta al carui administrator ofera doar 50 abonamente (cu mentiunea ca acea balta este de cel putin 10x mai mare), valabile 1 an. Pescuit exclusiv din barca si C&R!
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Dle Russu, va inteleg perfect punctul de vedere. Fiind la baza o pasiune, e greu sa fie profitabila chiar si pe termen lung, asta e si motivul pentru care am afirmat anterior ca cred ca se merge pe idea tanda pe manda, adica profit 0. Exemplele de care spuneti nu sunt de urmat ca business din punctul meu de vedere, ci reprezinta genul de tunuri mioritice care dureaza 4-5 si pe urma la revedere, ca lumea se mai desteapta.
@Adrian:in parc mai vin controale, dar nu pescuiesc
. De respectat prohibitia pe natural nu o respect. Ma bucur din plin de lipsa controalelor, e adevarat, dar sunt si afectat de lipsa lor din cauza braconajului. Pe natural pescuiesc 100% c&r, daca pe balti mi se mai intampla sa mai bag cate un peste la portbagaj - conform regulament insa. Din motivul asta, dorm linistit noaptea, m-as simti sincer mai vinovat daca as lua acasa un salau sau o stiuca plina de icre de pe o balta privata decat daca as pescui c&r pe natural in prohibitie. Nu mai cotizez la ANPA de 2 ani si pana cand nu o sa vad apele pazite cu mitraliera, nici nu o sa o mai fac, nu ma intereseaza legile in domeniu atata timp cat se curenteaza si plasuieste tot timpul anului, incluzand prohibitia si cat timp la secarea vreunui lac sau canal, braconierii profesionisti sau de ocazie sunt prezentati ca eroi la televizor.
Departe de mine gandul sa te consider vreun intretinut sau de bani gata. Probabil ca si tine si ca multi altii investesc sume mai mari sau mai mici in aceasta pasiune. Pe langa faptul ca sunt psihopat de inchid baltile cu postarile mele pe forum
, mai sunt psihopat si cu calculele si evidente de cheltuieli, venituri etc. Ma uit acum pe situatiile financiare ale familiei la 2012 si vad pescuitul in top 7 cheltuieli cu o pondere de 4,87% din cheltuieli. Dau pagina la 2013 si vad 2,1% din cheltuieli. Anul asta, 4% la 3 luni. Ca sume, intre 1.600 si 3.500 lei pe ani. Familie normala, cu sotie, copil mic, credite si din astea. Poate e mult, poate e putin, dar sunt niste investitii intr-o pasiune (taxe si achizitii doar, fara benzina). Stiu deci ce inseamna sa muncesti si sa cheltui bani cu o pasiune. Cu desconsider si nu invidiez niciun pescar, fiecare investeste cat considera si cat il lasa buzunarul.
In ce priveste pescarii la peste viu pe C4, se poate folosi un binoclu. Il vede, il lasa in pace iar la plecare il salta cu politia. Legal cred ca se poate: incalcare de regulament = ciordeala. 2-3 din astia si sa vezi cum dispar. NU toti stationaristii sau craparii sunt cocalari. Cei care dau la pestisor sunt relativ putini, dar exista. Daca ar disparea, s-ar face probabil loc pescarilor cinstiti, care poate ca in momentul asta nu au loc de ei. Faptul ca nu mai trebuie paza sa ne "alerge" pe balta ar trebui sa ajute la un control mai eficient al celor de la fixe. In acelasi timp, nici toti spinningarii nu sunt usi de biserica, trebuie sa o recunoastem.
@Vegas: nu am personal nimic cu tine, trebuie sa recunosc insa ca stilul in care scrii si situatiile in care intri cateodata sunt destul de amuzante
, cu conditia sa nu sari calul.
@Adrian:in parc mai vin controale, dar nu pescuiesc

Departe de mine gandul sa te consider vreun intretinut sau de bani gata. Probabil ca si tine si ca multi altii investesc sume mai mari sau mai mici in aceasta pasiune. Pe langa faptul ca sunt psihopat de inchid baltile cu postarile mele pe forum

In ce priveste pescarii la peste viu pe C4, se poate folosi un binoclu. Il vede, il lasa in pace iar la plecare il salta cu politia. Legal cred ca se poate: incalcare de regulament = ciordeala. 2-3 din astia si sa vezi cum dispar. NU toti stationaristii sau craparii sunt cocalari. Cei care dau la pestisor sunt relativ putini, dar exista. Daca ar disparea, s-ar face probabil loc pescarilor cinstiti, care poate ca in momentul asta nu au loc de ei. Faptul ca nu mai trebuie paza sa ne "alerge" pe balta ar trebui sa ajute la un control mai eficient al celor de la fixe. In acelasi timp, nici toti spinningarii nu sunt usi de biserica, trebuie sa o recunoastem.
@Vegas: nu am personal nimic cu tine, trebuie sa recunosc insa ca stilul in care scrii si situatiile in care intri cateodata sunt destul de amuzante

Adrian, si ca sa iti arat ca ce ai afirmat mai sus ca atunci cand n-am mai prins pe C4 am incepul cu c&r si diverse, te invit sa lecturezi o postare a mea, e adevarat, sub alt nume - FretBuzz- din vara 2012, pe un alt site, dupa o partida pe C4:
http://www.pescuitulpentrutoti.com/stiu ... e-lei.html
ma rog, a nu se lua neaparat in serios afirmatiile cu tenta de amenintare la adresa celor care administreaza balta
. Nu e cazul sa fie ingrijorati, chiar daca momentan e doar de pasnic, cel putin din privinta regulamentului.
Postarea e din perioada in care pot sa zic ca prindeam sau macar aveam driluri.
http://www.pescuitulpentrutoti.com/stiu ... e-lei.html
ma rog, a nu se lua neaparat in serios afirmatiile cu tenta de amenintare la adresa celor care administreaza balta

Postarea e din perioada in care pot sa zic ca prindeam sau macar aveam driluri.

fly,regulamentul de pe C4 prevede retinerea exemplarelor(pentru cine doreste)sub 4kg
de prins bucati mari s-au prins atat de pe mal(9-10kg)cat si din barca
fiecare partida are specificul ei.daca ai facut 2-3 relativ asemanatoare nu inseamna ca a 4 va fi la fel...
referitor la selectarea pescarilor de rapitor pe C4 este un lucru care trebuia facut de ceva timp
paznicii sunt cei mai in masura sa spuna ce pescari respecta regulamentul,curatenie,natura pe aceasta balta
adica eu pot sa respect,pe deasupra adun peturile din apa aruncate de altii si le depozitez in butoaiele de gunoi
om vedea ce-o mai fi
de prins bucati mari s-au prins atat de pe mal(9-10kg)cat si din barca
fiecare partida are specificul ei.daca ai facut 2-3 relativ asemanatoare nu inseamna ca a 4 va fi la fel...
referitor la selectarea pescarilor de rapitor pe C4 este un lucru care trebuia facut de ceva timp
paznicii sunt cei mai in masura sa spuna ce pescari respecta regulamentul,curatenie,natura pe aceasta balta
adica eu pot sa respect,pe deasupra adun peturile din apa aruncate de altii si le depozitez in butoaiele de gunoi
om vedea ce-o mai fi