Revenind acum la subiect, marturisesc ca aseara dupa ce am revazut topicul dupa cateva zile am avut tendinta sa intru si sa scriu ca aplaud decizia de suspendarea a pescuitului. Nu am facut-o pentru ca ma asteptam la niste represalii. Dupa aia de dimineata (pe WCu) vad niste mesaje care lauda intentia, dupa care scrie si dl. Russu despre motive. Am considerat ca e normal si politicos sa il las pe dansul sa isi exprime punctul de vedere intai. Ziceam mai sus ca simpatizez oarecum cu pozitia lui Vegas (crapmaniacul pentru neinitiati si naivi

Deci, suspendarea pescuitului pentru circa 3 ani dublata de populari ar trebui logic sa dea rezultate, DAR, la reluare e obligatoriu ca retinerea sa fie limitata atat numeric, cat si cantitativ, cu limita maxima si minima de greutate, daca nu analizam chiar C&R total din motive de fezabilitate. Desigur, pentru unii (Vegas) perioada asta ar putea insemna "prescrierea" sanselor de a face cunostinta cu lumea subacvatica

In ce priveste precizarea domnului Russu ca nu s-a prins niciun crap la pescuitul de control, revin la datele initiale si spun ca sursele de la Moscova spuneau ceva de un patron de balta (foarte celebra) care s-ar fi laudat ca are locatari noi dintre crapi de pe Chiroiu. Revin din nou la mesajele respective si confirm ca intentia nu a fost nicio clipa de a-l acuza pe dl. Russu sau de a-l jigni, ci doar s-a dorit verificarea cu cea mai sigura sursa a unor zvonuri. Sunt de apreciat eforturile dansului de a clarifica situatia si de a o remedia, ca dovada ca totusi ceva s-a intamplat probabil. Nu e vorba de vreo acuza ca, daca s-a intamplat ceva, s-a facut cu stirea dansului, insa e interesant de asemenea de verificat cu rezultatele la crap de pe parcursul anului daca informatia cu mutarea pestilor pe alta balta a fost adevarata. Ca s-au prins 20 de salai si 2 stiuci este irelevant si pentru mine. Desigur nu inseamna ca astia sunt toti rapitorii din lac in momentul de fata, la fel de bine poate sa insemne insa si contrariul. Ideea este ca o balta precum Chiroiu nu poate sustine un efectiv mare, neavand dimensiunile unei balti ca Valea Argovei sau Gostilele. Intr-un an, la un pescuit intensiv cu retinere, o balta precum Chiroiu se duce pe p.... Avem cu totii cred cateva exemple de astfel de situatii-baltii "terminate" in 1-2 ani de pescuit intensiv.