Iar vorbesti complet aiurea ca de obicei, un mincinos si un papa lapte ce esti ... Dobitoc mai mare ca fiu lu tactu n-am mai avut neplacerea sa intalnesc. Anul trecut mai gingiu mingiu de la tara, am avut 4 partide la rand pe C4 spre stiinta ta , dar prost ai fost, dobitoc ai ramas. Sa taci din gura aia ca melitezi oricum jalnic.spiridusul scrie:Bai Vegase, tu anul trecut nu ai fost pe Chiroiu, ce PLM discuti ma? Nici nu ai idee ce mai e pe acolo, dar te bagi ca mucu-n *** sa spui ce si cum. Si nu te obosi sa spui ca bat campii, am verificat inainte sa afirm ceea ce afirm. Stai dracului in banca ta, vorbeste despre ce cunosti, cauta alte balti si invata ca uneori e mai bine sa taci si sa ramana speranta ca ai ceva in cap decat sa deschizi gura si sa fie certitudinea ca esti dobitoc.
Iesire noua: Chiroiu 4
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- crapmaniacul
- veteran
Re: Iesire noua: Chiroiu 4
- crapmaniacul
- veteran
Eugen, ai surprins corect esenta a ceea ce s-a intamplat si in opinia mea pe C4 in ultima vreme. Tot au fost populari consistente cu crap si caras, insa mult mai firave cu stiuca (alevini), de populari cu salau n-am auzit, poate au fost ... Deci starea de acum e o consecinta logica si fireasca a modului de administrare a baltii, nu cred ca a fost ceva intamplator, ce ne tot ascundem dupa corcodus. In urma cu 4-5 ani crapul nu se putea inmulti natural mai deloc din cauza efectivului prea mare de rapitor insa acest lucru a fost corectat in ultimii ani...feugen scrie:Ma bag cam aiurea in discutie, dar nu ma pot abtine. Nu tin partea nimanui!
Intr-o balta suprapopulata cu crap unde se pemite retinutul unui numar de pesti rapitori, acesta va intra in regresie reproducerea naturala fiind ca si inexistenta. Daca nu se populeaza cu puiet de stiuca si/sau salau, in cazul de fata, acesta va fi supus extinctiei. Motivul este unul banal: crapul fiind in exces, va consuma icrele rapitorilor si puietul din reproducere naturala => oha.
Parerea mea este ca poti avea o balta de top pentru crap si totodata pentru rapitor, mai ales cada se tot ia si nu se pune nimic inloc (ma refer la stiuca / salau.
Faptul ca s-ar putea opri pescuitul la rapitor pentru o perioada nedeterminata, fara sa se faca populari, teoretic ar putea ajuta balta sa se regenereze, dar sansele sunt infime. Concluzia este ca o balta cu mult crap si cu rapitor neprotejat impotriva retinerii va deveni doar o balta cu crapi si urme vagi de rapitor.
da da, salau la 4 kg luat cu martori
ti-ar guma sa iti fie

ti-ar guma sa iti fie

acest topic a fost initiat de cei care merg constant acolo.si nu pentru a crea polemici ci pentru a dezvolta lucruri constructive.
ca s-au facut glume mai mult sau mai putin gustate...asta se intampla mai peste tot
dar nu cred sa fi deranjat atat de mult incat sa se ajunga la decizii radicale,gen inchiderea baltii pentru rapitor
sincer nu cred ca noi,pesacrii de rapitor dedicati acestei locatii cream probleme
poate sacosarii,cei care piteau peste ...da.insa trebuia luate atunci masuri,gen selectarea pescarilor
in fine...ramane de vazut
ca s-au facut glume mai mult sau mai putin gustate...asta se intampla mai peste tot
dar nu cred sa fi deranjat atat de mult incat sa se ajunga la decizii radicale,gen inchiderea baltii pentru rapitor
sincer nu cred ca noi,pesacrii de rapitor dedicati acestei locatii cream probleme
poate sacosarii,cei care piteau peste ...da.insa trebuia luate atunci masuri,gen selectarea pescarilor
in fine...ramane de vazut
Cum s-or simti, daca s-or simti in vreun fel, pushtalaii aia infatuati care umblau tzantzoshi cu strapii si puii de marle cat pixurile pe agrafe, in vazul tuturor?!? Daca s-ar fi stabilit si un prag minim cf. regulament, departe eram...Dar n-a fost sa fie.
Laurentiu, dupa cum am mai spus si cand ne-am intalnit cu Dl. Rusu, atata timp cat pescuitul este cu retinere este greu de pastrat un echilibru. Daca era C&R de la bun inceput si se mai popula cu crap pentru a se crea o balta buna si pentru stationaristi era o alta treaba.
Intradevar mai sunt exemplare de salau si stiuca (in special stiuca) mari, care se si prind, dar de la doar cateva nu poti spune ca balta este ca acum 3-4 ani. Si nu cred ca s-au desteptat pestii in acesti ani ca sa nu mai atace artificialele noastre ca acesta sa fie motivul pentru care se prinde asa de putin.
Reproducerea naturala nu poate face fata pescuitului cu retinere!
Intradevar mai sunt exemplare de salau si stiuca (in special stiuca) mari, care se si prind, dar de la doar cateva nu poti spune ca balta este ca acum 3-4 ani. Si nu cred ca s-au desteptat pestii in acesti ani ca sa nu mai atace artificialele noastre ca acesta sa fie motivul pentru care se prinde asa de putin.
Reproducerea naturala nu poate face fata pescuitului cu retinere!
-
- veteran
cosmine,in topicul de care amintesti am scris cel mai mult alaturi de cativa spineri care vin des pe C4
revenind la situatia actuala(interzicerea pescuitul la rapitor) sper sa se revina asupra deciziei.spun asta intrucat este pacat ca din cauza nemultumirii unora sa patimim toti. Poate ca nu se faceau bani multi din pescuitul la rapitor pe C4 dar cat sa acoperi salariile paznicilor si carburanti tot iesea...
sper sa ne vedem curand pe C4
revenind la situatia actuala(interzicerea pescuitul la rapitor) sper sa se revina asupra deciziei.spun asta intrucat este pacat ca din cauza nemultumirii unora sa patimim toti. Poate ca nu se faceau bani multi din pescuitul la rapitor pe C4 dar cat sa acoperi salariile paznicilor si carburanti tot iesea...
sper sa ne vedem curand pe C4
-
- veteran
Pentru ca de luni se inchide pescuitul la spinning, azi am facut o (ultima) iesire pe balta. Vreme cainoasa, vant puternic, sansele cele mai mari ca partida sa fie ratata. Si totusi, asa, de "La revedere", balta a fost darnica. Am prins, 4 pesti, doua stiuci si doi salai. Din pacate am fost singur si la pescuit, si pe balta, astfel incat poze nu am facut decat salaului pe care l-am retinut (la plecare a facut poza paznicul de azi, Fane). Restul pestilor au fost eliberati.

Primul peste a fost o stiuca, undeva pe la 1,5 kg, pe urma a intrat salaul din poza (1,6 kg), dupa care o stiuca estimata putin peste 3 kg si imediat un alt salau estimate la 1-1,2 kg. Prima stiuca a intrat la o virgula uriasa, Pafex de 22 cm, verde cu coada portocalie, restul pestilor au fost prinsi la cicada Strike Pro.

Primul peste a fost o stiuca, undeva pe la 1,5 kg, pe urma a intrat salaul din poza (1,6 kg), dupa care o stiuca estimata putin peste 3 kg si imediat un alt salau estimate la 1-1,2 kg. Prima stiuca a intrat la o virgula uriasa, Pafex de 22 cm, verde cu coada portocalie, restul pestilor au fost prinsi la cicada Strike Pro.