Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Razvan Chirita
utilizator nou
utilizator nou

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de Razvan Chirita » 30 Mar 2014, 20:15

Eu am fost pescarul care a dat din barca astazi, nu am reusit sa iau decat un strapazan la 2-300 grame, in rest nu am mai avut nicio trasatura. Din cele sase partide pe care le-am facut in acest an, cea de astazi a fost cea mai slaba. In afara de stiucile prinse de colegii spiridusului, s-a mai luat o stiuca de 2,6 kg, una de vreo 300 grame si un biban. Daca voi spuneti ca e diferenta mare intre toamna 2013 si primavara 2014, ma gandesc ca una dintre posibilele cauze este popularea cu acele 6 tone de caras mai mic ca palma, una din stiucile prinse data trecuta avea in stomac un caras din aceia, iar un salau prins intr-una din datile trecute, la fel, avea un caras in stomac.

@spiridusul
Cam ce rezultate erau la o partida din toamna 2013 ?

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 30 Mar 2014, 20:37

Razvan, rapitorii in general, NU ataca numai sub instinctul foamei. Esox Lucius precum si Sander lucioperca, sunt pesti TERITORIALI. Daca noi, pescarii consacrati de rapitori am ignora acest comportament esential al rapitorilor, mai bine am sta acasa si am croseta mileuri. Nu-i asa?

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 30 Mar 2014, 20:55

Din pacate nu mai e nici un secret ptr nimeni ca populatia de rapitor de pe C4 la acest moment nu mai este cea care era in anii din urma. Vizitez balta aceasta consecvent din 2009 si am constatat cu ochiul liber depopularea cu rapitori de la an la an. Nu e loc de prea multe discutii sau mari filosofii pe tema asta, nu mai e si gata. Si ce e mai trist e ca nici eforturi prea mari de populari cu rapitori nu au fost facute se pare sau cel putin nu se vad rezultatele. E o istorie frumoasa dar din pacate tot o istorie.
Ca sa mai fie ceea ce a fost odata, balta trebuie sa fie populata cu cateva tone bune de stiuca si salau, ptr ca lacul e suficient de mare ca sa sustina o populatie mare de peste. Populari au fost dar cu crap si caras, ceea ce spune ceva despre traseul baltii pe viitor.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 30 Mar 2014, 21:04

Mai corect ar fi sa spunem ca sunt diferente intre rezultatele din primavara 2013 si cele din primavara 2014, pentru ca sezonul de primavara si cel de toamna (in acelasi an sau in ani diferiti) difera ca si caracteristici legate de temperatura si transparenta apei, de locurile preferate de salau si stiuca, de tipul comportamental al pestilor (respectiv dupa sau in timpul reproducerii si pregatirea de iernat) si in consecinta de tipul de prezentari si naluci adoptate etc.

Faptul ca pe alt lac s-a prins iar pe altul nu in aceasi zi, nu cred ca e relevant, atata timp cat presupunem ca, conditiile in cele doua lacuri nu sunt identice (si in general nu sunt, nici in lacuri alaturate). Si eu am avut tendinta sa spun ca in urma cu 2 zile pe un alt lac relativ in aceasi zona am adus un salau de 1,5 kg pana la mal, altul (nu stiu ce a fost) mi-a indreptat carligul (offset) si am mai avut inca un atac, totul in circa o ora, dar nu cred ca sunt comparatii relevante.Noi aici discutam comparativ despre aceasi locatie in perioade de sezon comparative sau apropiate ca timp, ceea ce mi se pare mult mai corect si relevant. Nu ma lamureste cu nimic daca mi se spune ca in aceasi zi pe Sarulesti de exemplu s-au prins 100 de salai in 2 ore si pe Chiroiu un strapazan in 2 zile de catre 25 de pescari (in mare majoritate diferiti).

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 30 Mar 2014, 21:19

Razvan, am avut partide in septembrie-octombrie-noiembrie in care aveam atacuri multe, finalizate sau nu, nu conteaza, dar aveam acel sentiment placut ca in orice moment poti avea un zdrang in lanseta. Daca vrei sa ma refer strict la capturi, am reusit sa prind un salau de 2,8 kg, unul de 1,8 kg, 2 de aproximativ 1,5 kg si 4 la kilogram, plus 4 stiuci intre 1,5 kg si 2,8 kg. Adauga vreo 8-10 strapazani eliberati si cam 5 marlite eliberate, pentru mine e destul sa le consider partide reusite. Am avut in lanseta in perioada amintita de 5 ori stiuci mari, dar nu am putut sa scot niciuna pe mal (una a taiat la mal, am vazut-o, estimata la 5,5-6 kg, alta mi-a plecat cu 20 de metri de fir dupa care a scuipat naluca, un grub care era taiat pe lungimea sa, restul s-au bagat in agatatura sau au scuipat offsetul). Niciodata nu am venit singur in perioada aceasta, si mereu colegul meu de pescuit a avut si el salai sau/si stiuci prinse. Ba chiar a avut o partida in care a reusit sa prinda 3 salai, unul de 3,5 kg si inca doi aproape de kilogram (era Nae pe tura, si l-a schimbat George in acea seara, el I-a si cantarit pestele).
Astazi am avut 3 atacuri toata ziua, fara captura, ieri am avut tot 3 atacuri finalizate cu un salau aproape de kilogram si o stiuca de un kilogram, plus o marlita de vreo 400 de grame, prima data unul singur nefinalizat.
Daca puietul de caras este cauza lipsei atacurilor, atunci nu ramane decat sa sper ca vei gasi cate 12 carasi in stomacul fiecarui peste pe care-l vei prinde, astfel incat sa-i toace cat mai repede. :) Cei prinsi de mine, ieri, nu aveau nimic in stomac.
Partea buna este ca se prind marlite de 400-500-600 de grame, semn ca popularea de anul trecut a dat roade.

Razvan Chirita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Razvan Chirita » 31 Mar 2014, 07:09

@Puiu.BZ
Ai dreptate cand spui ca rapitorul ataca de multe ori din agresivitate, dar nu poti merge mereu pe aceasta logica, asta ar insemna ca daca ai niste pescari buni care reusesc sa acopere cu lanseuri toate locurile din lac, in maxim o luna ar trebui sa nu mai fie rapitor deloc in balta.

@spiridusul
Si eu am avut ieri acea senzatie de desertaciune de care spui tu, aveam senzatia ca parca dau in cada.

Alt factor care ar putea sa duca la un pescuit nereusit este influenta pescarilor. Daca sambata au fost 10-15 pescari la spinning pe balta, duminica era posibil sa nu se faca mare branza. Imi aduc aminte de partidele de pe Mariuta 4 din anii trecuti, daca ma duceam in timpul saptamanii luam minim 4 bucati, mergand cu varfurile pana la salau de 2,5 kg si stiuca de 4,8 kg, iar duminica daca ma duceam zici ca aveam ratie, mai mereu cate doua marlite la kg.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 31 Mar 2014, 07:44

razvane,exemplarele mari de rapitor sunt teritoriale.asta le face sa fie agresive cu oricine(peste)sau orice(naluca)intra pe zona
daca se intampla sa fie prins,scos din zona si retinut locul sau poate fi ocupat de un alt peste de dimensiuni asemanatoare care va a avea acelasi comportament
referitor la pestii mici prinsi zilele trecute mie mi s-a mai intamplat sa prind strapi si marlite de 3-500gr pe C4 si-n anii trecuti.asta inseamna ca pestele se inmulteste bine acolo,nu neaparat ca s-au facut repopulari
referitor la partidele mele acolo 90%se petrec in w-enduri,uneori cu multi pescari pe balta.cu toate astea am prins bine inclusiv peste mare.nu spun ca-mi place sa vad multi spinari pe lac dar cum ei au timp ca si mine doar pe w-end trebuie sa ne adaptam
culmea,de multe ori s-a prins mai bine decat in cursul saptamanii(dupa spusele celor care ajung acolo des).
eu aici am mersi si voi merge in continuare.cine are ocazia sa mearga pe Sarulesti...jos palaria

Razvan Chirita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Razvan Chirita » 02 Apr 2014, 11:52

@spiridusul
Nu stiu exact cine era, mi-a spus si mie paznicul George, cert e ca la 5 cand am plecat eu, el mai era inca pe balta. Se pare ca sunt inca nou pe aici si nu pot sa-ti trimit privat, imi cer scuze pentru intarziere, abia adineaori am vazut mesajul tau.

valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de valer russu » 02 Apr 2014, 17:14

In ultimele zile s-au facut partide bunicele, domnul Bogdan Doncea a avut amabilitatea sa-mi trimita fotografii ale capturilor avute ieri, o stiuca de sase kilograme si opt salai ale caror greutati nu le cunosc. Nu ma descurc sa postez fotografiile, voi apela la cineva mai priceput.
Voi incerca de acum incolo sa va informez constant in legatura rezultatele pescarilor si voi cauta sa obtin fotografii ale capturilor.
Am stabilit pescuitul de control pentru ziua de luni, 07 aprilie, cei interesati sunt asteptati, filmarea si fotografiile vor fi prezentate aici.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 03 Apr 2014, 10:11

Capturile la care facea referire dl. Russu in ultima sa postare:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Scrie răspuns