Iesire noua: Chiroiu 4

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
valer russu
utilizator nou
utilizator nou

Re: Iesire noua: Chiroiu 4

Mesaj de valer russu » 13 Sep 2013, 19:16

Buna seara,am lipsit un timp,imi cer scuze pentru intarzierea raspunsului.
Sunt de acord cu propunerea dumneavoastra privind accesul cu masina,cu rugamintea de a lasa un act de identitate/talon/etc paznicului la sosirea pe balta.
Va rog ca la plecare sa anuntati paza la numarul de telefon pe care o sa-l primiti odata cu bonul,aceasta deoarece sunt situatii cand nu este la cabana.
Paznicii au avut ceva obiectii la aceasta decizie,sunt destule scenarii posibile(peste filetat -mai usor de ascuns,personal insuficient in cazul unui numar mai mare de pescari,etc.
Am convenit cu ei ca pescarii care se sustrag controlului sa nu mai fie primiti pe balta si sa revenim asupra hotararii privind accesul auto in cazul in care gasesc urme de transare a pestilor.
Va rog ca in situatia in care asistati la tentative de furt sa anuntati cu discretie paza,va garantez pastrarea anonimatului-aceasta desigur cand nu veti considera ca puteti fi pusi intr-o situatie dificila.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 13 Sep 2013, 22:16

Domnule Russu, va multumesc.

Ca idee, ca si asa paznicii nu ne iubesc pe noi, pescarii de rapitor. Crapul se fileteaza la fel de usor ca stiuca sau salaul. Doar ca deh, perceptia paznicilor este ca noi vrem cu masina ca sa putem fileta pestele si sa-l bagam la portbagaj sau la roata de rezerva sau bagat in pungi in rezervor sau mai stiu eu unde, in timp ce pescarii de crap sunt etalon de corectitudine si nici prin cap nu le-ar trece vreodata sa fileteze pestele si sa-l ascunda. Si asta doar pentru ca ei pescuiesc exclusive la crap.

Eu o sa vin pe balta la dumneavoastra cu mult mai multa bucurie de acum inainte. Si nu o sa ma plimb cu masina pe balta, de la loc la loc, ci doar o sa ma deplasez cu ea in cazul in care vreau sa dau in zone din ambele capete ale baltii. Si, cred eu, decizia aceasta va va aduce mai multi pescari de rapitor.

Ne vedem pe balta.

Numai bine.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 14 Sep 2013, 09:00

Nu toti paznicii, doar unul...negru de respira greu.. :lol: :lol:

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 15 Sep 2013, 21:03

Salutare.
O parere in urma 'partidei' de azi.
Am ajuns pe balta pe la 11.00 a.m. si am plecat la 18.00.
Pestele e in vacanta. Doar o stiuca la undeva 2,5 kg, dibace, s-a dezgatat singura la mal, doi strapi eliberati. 160 km., taxa de 50 de lei si o zi superba. Mai mult minus decat altceva. Da' ne-am si distrat, cu agatatura. Pierderi la greu.
Balta va fi buna, curand, doar pentru crapari si bird watching. Vegetatia ABUNDENTA de pe maluri inchide posibilitatile pt. spinneri.
Accesul pe dealul plin de fan pana la sfarcuri, este un calvar. Se vede ca balta nu mai e batuta ca odinioara.
Alte discutii e... can-can.
Mai cautam si altundeva.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 16 Sep 2013, 05:09

Fiecare cu experienta lui. Eu duminica am pescuit pe coada in prima parte a zilei, unde am avut atacuri de salau, strapazani, mai correct. Ne-am mutat in partea cealalta a baltii, unde in 10 minute eu am scapat doua trenuri iar partenerul de pescuit unul (stiuci mari). M-am dus si in zona cu dealul, unde am avut o taietura de stiuca (a taiat fluorcarbonul) si am luat un strapazan cam la 700 de grame, eliberat. Colegului de pescuit I-a taiat la mal o stiuca undeva la 1,5-2 kg.
Ca si concluzie, pestele nu ataca decis, dar atacuri au fost. Pupa naluca, da in ea, dar nu o aspira cum trebuie. Solutia pe care mi-a zis-o un amic, si care e logica: montura offset cu bullet tras la 10-15 cm de jig, astfel incat sa aspire mai usor naluca.

Nota 10 pentru George, paznicul de ieri, si pentru dl. Rusu, cu care am avut placerea sa ma intalnesc pe balta si cu care am schimbat cateva opinii.

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 16 Sep 2013, 09:41

spiridusul scrie:de spiridusul » Lun Sep 16, 2013 6:09 am
da' stiu ca te-o marcat rau de tot ziua de ieri daca ai scris pe forum la ora aia :)

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 16 Sep 2013, 16:29

Totusi....spectacolul a fost 'asigurat' de o torpila de multe kilograme in care am infipt fara voie un jig, iar animalul nu a vrut cu niciun chip sa se apropie de mal, oricat m-am straduit. Pot doar sa va spn ca innotatoarea dorsala avea cam la 30 cm. Ce poate sa insemne asta in kg., sa spun meseriasii!
In orice caz, balta e frumoasa, chiar daca sunt PLINE malurile de stuf.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 16 Sep 2013, 21:26

Puiu.BZ scrie:....chiar daca sunt PLINE malurile de stuf.
...si daca ar fi fost malurile curate..fara stuf...ai fi zis ca deja pare un lighean...ca nu mai e ce a fost...o salbaticie...

astia suntem....romani...sa nu ne fie rusine ;)
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 17 Sep 2013, 17:29

Polemizezi dincolo de necesar. N-as fi zis ca balta e ca ligheanul, ci as fi laudat initiativa ownerilor de a crea mai multe posibilitati pentru pescarii de rapitor. Enfin, fiecare cu modul lui de a vedea lucrurile si de ale aprecia ca atare.

Intrebarea mea este: am voie pe apa cu barca personala?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 17 Sep 2013, 18:47

cosmine,exista diferite strune din materiale care nu se taie si nu influenteaza prea mult evoluatia nalucii
personal am vazut struna din flurocarbon(0.6)taiata far niciun fel de probleme

pe balta se poate pescui din barca propie fara taxa suplimentara
eu asa stiam

cristi,stai linistit se agata le fel de mult si din barca
dar acolo unde este agatatura este si pestele
:wink:

Scrie răspuns