Ialomita - langa DN1

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2009, 14:19

Baleni...este satul cu sarbi aia muncitori care spala legumele in rau, de gasesti pe Ialomita, in zona aia,: ceapa, morcovi...
Eu nu aveam cum sa ma bag dupa vobler ca stiu cat de adanca este apa acolo + copaci, balarii etc.
Cele mai mari exemplare de la V.V. s-au prins la boaba de strugure si am vazut si la pestisor dar nu mai mare de 1 Kg.
Legat de "atacul" cleanului din zona respectiva am impresia ca este prea calic (nu cumva sa o ia altul inainte) si nu sta pe ganduri inghite naluca de cum ii intra in raza de actiune...prea niciun atac nimc si din senin ramane pe loc ... si o ingite de nu se mai vede ancora, strike pro-ul ala mic abia se mai vede :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Sep 2009, 14:28

YoNutzu scrie:Baleni...este satul cu sarbi aia muncitori care spala legumele in rau, de gasesti pe Ialomita, in zona aia,: ceapa, morcovi...
Eu nu aveam cum sa ma bag dupa vobler ca stiu cat de adanca este apa acolo + copaci, balarii etc.
Cele mai mari exemplare de la V.V. s-au prins la boaba de strugure si am vazut si la pestisor dar nu mai mare de 1 Kg.
Legat de "atacul" cleanului din zona respectiva am impresia ca este prea calic (nu cumva sa o ia altul inainte) si nu sta pe ganduri inghite naluca de cum ii intra in raza de actiune...prea niciun atac nimc si din senin ramane pe loc ... si o ingite de nu se mai vede ancora, strike pro-ul ala mic abia se mai vede :)
Sorry, am inteles unde vine. E in zona cu sarbi adica pe drumul vechi spre Bucuresti, mai sus de Butimanu si Nicolesti. Nu? Zici ca spala aia legume in apa? In V.V. tiganii spalau un cal mizeros anul trecut, am decis sa nu mananc never un peste prins in garla. Si totusi pe ala mare l-am halit si era bunicel dar pliiiiiiin de oase. saracul clean, la cate oase are si ce gust mediocru nu inteleg cum de face obiectul la braconaj atat de salbatic! E prins de la 6 cm cu galetile si cu "triunghiurile" de plasa. Inteleg de ce eviti tu zona VV dar sa stii ca la 2 km amonte de pod e liniste si nu prea dai de pescari (pe unde e acel pod mic, suspendat deasupra raului, de fapt o pasarela)

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2009, 14:59

Lucrand la Apele Romane stiu cam ce deverseaza "industriasii" nostrii in Ialomita (vad analizele de laborator)...
Triunghiurile cu plasa de setca se numesc Ecrane...am o mare boala pe indivizii cu acele obiecte de braconaj...
Pasarele aia este podul sondorilor acolo aven de la ape un ponton (ala vopsit albastru)...este un loc bun pana in podul ala, unde este intinsura aia, este adanca bine spre malul drept...am avut cateva partide bunicele acolo...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Sep 2009, 15:04

YoNutzu scrie:Lucrand la Apele Romane stiu cam ce deverseaza "industriasii" nostrii in Ialomita (vad analizele de laborator)...
Triunghiurile cu plasa de setca se numesc Ecrane...am o mare boala pe indivizii cu acele obiecte de braconaj...
Pasarele aia este podul sondorilor acolo aven de la ape un ponton (ala vopsit albastru)...este un loc bun pana in podul ala, unde este intinsura aia, este adanca bine spre malul drept...am avut cateva partide bunicele acolo...
Exact acolo am prins si eu cleanul ala frumos dar la vobler Salmo Tiny. Nu a atacat din prima, a trebuit sa arunc de 3 ori in acelasi loc ca sa il enervez!
Daca esti de la Apele Romane de ce nu ii amendati des pe astia care polueaza? Nu aveti cadrul legal? Sau va e teama de reactia lor? Apropo, e si mreana pe acolo? Intreb pt ca un batran sustine ca acum...50 de ani a prins un pastrav in zona si mie mi se pare poveste!

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2009, 19:08

Se dau si amenzi dar ...
Este si mreana dar marunta rau, eu nu am prins mai mare ca 20-25 cm.
Din cate am inteles eu (de la un coleg de serviciu' tot pescar) anul trecut s-a prins pastrav acolo la prize si am inteles ca si mai jos acolo unde merg eu, dar nici eu nu prea cred ca la cat de poluata este in zona ... .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Sep 2009, 21:33

Pai daca era pastrav curcubeu e posibil ca ala saracul suporta si ceva poluare. Indigenul nici vorba. Si eu aud mereu povesti cu pastravi de ialomita, poate or fi scapati de la pastravaria din Pucioasa, ca sunt doar vreo 20 km! Eu am prins pastravi pe Ialomita dar mai sus de Moroieni, acolo e apa cristal! :lol:

Scrie răspuns