Ialomita - langa DN1

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 03 Sep 2009, 09:21

Eu am luat si pe apa tulbure in zona Valea Voievozilor, ieri am vazut clenut la muscareala chiar la prize acolo un e zici ca ai dat. Acolo la prize cel mai mare care l-am vazut a fost 1.750 Kg dar cica s-a prins si mai mare ... eu nu am luat acolo mai mare de 40 cm si asta anul trecut ca anul asta nu am prins mai mare de 500 g in zona V.V.
Este cam tulburica, stiu ca se lucreaza si undeva in albie, dar sa sti ca nu este crescuta este tocmai buna. :)

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2009, 14:27

YoNutzu scrie:Eu am luat si pe apa tulbure in zona Valea Voievozilor, ieri am vazut clenut la muscareala chiar la prize acolo un e zici ca ai dat. Acolo la prize cel mai mare care l-am vazut a fost 1.750 Kg dar cica s-a prins si mai mare ... eu nu am luat acolo mai mare de 40 cm si asta anul trecut ca anul asta nu am prins mai mare de 500 g in zona V.V.
Este cam tulburica, stiu ca se lucreaza si undeva in albie, dar sa sti ca nu este crescuta este tocmai buna. :)
OK, mersi de info! Sambata il atac cu vobler sau linguritza rotativa direct! Las naibii viermusii si lipitorile.

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 03 Sep 2009, 14:31

Ma duc si eu sambata dar ma las mai jos spre Cojasca, Ibrianu ... acolo la V.V. este "balacit" rau de pescari....Cred ca dupa ce ies de la munca ma duc fro ora-doua sa vad ce zice :)

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 03 Sep 2009, 17:19

salut, care mai aveti sambata un loc liber in masina? sau merg eu cu masina mea doar ca nu stiu exact zona de asta e nevoie de cinava care a mai fost, tot la rotativa vreau sa-l ispitesc si eu, ce ziceti? ast detalii aici sau pe pm, ms
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

TheFly
veteran
veteran

Mesaj de TheFly » 03 Sep 2009, 18:56

adrian25 scrie:salut, care mai aveti sambata un loc liber in masina? sau merg eu cu masina mea doar ca nu stiu exact zona de asta e nevoie de cinava care a mai fost, tot la rotativa vreau sa-l ispitesc si eu, ce ziceti? ast detalii aici sau pe pm, ms
no, daca tu vi tocmai din Piatra Neamt sa dai la clean pe Ialomita la Targoviste inseamna ca nu te simti prea bine :lol:

adrian25
senior
senior

Mesaj de adrian25 » 03 Sep 2009, 19:14

nu man, inca nu m-a batut chiar atat de tare soarele, dar m-am mutat recent in bucuresti si de asta nu prea stiu locurile, nu vreau locuri secrete ci mai mult sa ajung la o apa cu peste , ca de acolo ma descurc eu, si pestele sa fie rapitor....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI

leonb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de leonb » 04 Sep 2009, 16:38

pe ialomita nu am fost niciodata...un loc in vreo masina? :) bip 0747160377

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Sep 2009, 09:20

Dupa cum va ziceam vineri am fost sambata de la 16.00 la 20.00 pe Ialomita langa Targoviste. Pana la 18.00 am dat doar cu lingurite rotative nr 00, 0 si 1, marci - Mepps, Effzet DAM si Jaguar Martin (cu paleta direct pe ax). Desi in apa (tulbure de la balastiere) se vedeau multime de clenisori muscarind nu am avut nici un atac.
Pe la 18.20 am decis sa trec pe linguri mai mari cautand pestele in apa mai adanca pe langa maluri. In apa de 2 metri langa o priza de captare am pus si lingura oscilanta de 6 cm si 8 grame, apoi un vobler marisor (7 cm). Nimic, ma gandeam ca de vina e apa tulbure. Am dat de un "nene" care pescuia cu o lanseta si la capat avea legat un triunghi din plasa lestat pe latura de jos. Zicea ca el doar asa pescuie de 3 ani! Oricum nu prindea nimic deci nu am avut motive sa il injur in gand.
Pe la 7 am trecut doar pe voblere. Am ales de la Salmo - Tiny, cca. 3 cm, scufundator, negru-gri (SI). Am lansat intr-un curent uniform, spre mijlocul apei si am recuperaty dinspre aval spre amonte pe langa un mal cu tufe, adancime de 50-70 cm. La un moment dat s-a "blocat" o secunda naluca dupa care a inceput sa traga fir de pe mulineta. Aveam 0,16 Trabucco river trout vechi de 6 luni. Drillul a durat vreo 5 min si am adus la mal un clean de 34 cm si 750 grame, cel mai mare prins de mine pana acum. Asa ca am fost f bucuros, desi era aproape noapte cand l-am vazut la fatza. Prin urmare - nu a mers la rotativa ci la vobler si numai cand venea noaptea. Apa tulbure a fost si ea cred un factor inhibator. Zic asta pentru ca la voblernul Tiny am mai prins doar 2 clenisori de 10 cm, eliberati, desi de obicei prind macar 5-10.
Oare cei care au pescuit pe Ialomita mai in aval ce rezultate au avut?

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 07 Sep 2009, 10:40

Eu am fost sambata in zona Baleni-Marcesti-Finta ... scazuta dar apa tulbure, am prins fro 8 clenuti dintre care unul singur trecut de 500g aproape toti eliberati, am pierdut si voblerul meu preferat :( .
Pesti din zona asta au un mod ciudat de a ataca naluca ... simti ca ca si cum se agata de fro balarie de pe fundul apei si numai in momentul cand tragi putin incepe sa lupte si am observat ca numai cei mari fac asa, si voblerul nu mai ai cum sa-l scoti fara sa ranesti pestele ....

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Sep 2009, 13:51

YoNutzu scrie:Eu am fost sambata in zona Baleni-Marcesti-Finta ... scazuta dar apa tulbure, am prins fro 8 clenuti dintre care unul singur trecut de 500g aproape toti eliberati, am pierdut si voblerul meu preferat :( .
Pesti din zona asta au un mod ciudat de a ataca naluca ... simti ca ca si cum se agata de fro balarie de pe fundul apei si numai in momentul cand tragi putin incepe sa lupte si am observat ca numai cei mari fac asa, si voblerul nu mai ai cum sa-l scoti fara sa ranesti pestele ....
Baleni? Acolo unde e satul ala de tigani mizerosi care isi lasa caii liberi la drumul national? Unde trece Ialomita acolo? Pescarii din zona merg pe paraul Ilfov in zona aceea, e mic, plin de tufe pe mal dar se zice ca tine clean frumos. Evident, e f greu la naluci, acolo se da cu lacusta sau greiere si varga de 6 metri ca sa nu te vada pestele. Metoda "la pipait". Deci tot tulbure era si in aval. Eu nau am pierdut vobler desi am agatat la podul mare ce separa Valea Voevozilor de targoviste pentru ca...m-am bagat dupa el si desi m-am udat pana la centura :lol: l-am desprins cu tot cu 3 kg de carpe si pungi! Am boala pe astia care arunca chiloti si izmene in garla, de ce sunt eu obligat sa le pescuiesc lor desuurile la tzaranii de pe vale? Culmea, cu mine intrat pana langa piciorul podului, tot sareau clenutii la musca la 3-4 metri in aval, adica la umbra podului! Sa mai zici ca e peste sperios....poate era de vina apa tulbure!
Da, ai dreptate, cleanul meu de peste 700 grame s-a simtit in prima secunda ca si cum s-ar fi agatat voblerul de o radacina pe fund! Cred ca cleanul se pune pur si simplu cu burta sau cu botul pe el si il "striveste" pe fundul apei. Asta arata ce? Ca nu il ataca ca pe o prada ci ca pe un rival care ii incalca teritoriul? mai vrei dovezi? In apa aia adanca de la cascada din aval de pod toti cei care dau cu pestisori sau broscute prind de 300-500 grame. Cine da cu struguri, cirece etc a luat si de 1,5 kg! Pur si simplu nu prea au deprinderi de rapitori clenii din Ialomnita in zona Targoviste! Ce zici de ipoteza mea? :lol:

Scrie răspuns