Ialomita - langa DN1

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 24 Aug 2009, 10:12

Am fost pe Ialomita, am ajuns sambata.
Iata si concluziile:

- pe f mare intindere apap mica pana in 50cm (am mers prin apa, pe mal nu se poate de boscheti cativa km si nu mi-a trecut de genunchi apa)
- in unele zone pe langa maluri este apa mai adanca si aceste locuri tin peste.
- trebuie sa lansezi chiar sub mal ca sa ai sanse de atac, altfel nu urmareste
- 95, 5% din atacuri le-am avut in momentul in care voblerul cadea pe apa, de aceea recomand voblerele mici :lol:
- se preteaza f bine pt pescuitul la fly (trebuie precizie mare in lanseuri)

Capturi au fost f numeroase si f mici, nimic peste 30 cm.
Ce am observat la acesti cleni, cu toate ca sunt mici sunt f agresivi si brutali (spre diferenta de cei de Neajlov de ex)

Datorita apei mici si rapide, sar pe tot ce pica pe apa.

Mai incarcam, poate gasim si zone cu apa adanca.
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 01 Sep 2009, 13:31

vad ca nu se inghesoaie nimeni sa scrie aici, sau poate ca nu merge nimeni pe acolo la pescuit....

Hai sa va spun tot eu...., fost sambata......, gasit greu pestii, dar odata gasiti super distractie...
De data aceasta am avut si doi grasani, bineinteles am ramas socat de cat de nervosi pot fi......

Era si un pescar de fly, am vb cu el si avusese si el cateva capturi...
Am mai prins si 2 strapi de 15-20cm......

Merita mers, dar nu pentru pescarii comozi..., cele mai bune rezultate le ai pescuind din apa...

Fir....!!!! :evil: :wink:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Sep 2009, 13:56

In zona Targoviste Ialomita e destul de poluata, cel mai adesea tulbure si clenii rar sar de 300 grame. Ma mir ca in aval cu vreo 40 de km e mai curata si cu pesti mai mari. Oare cum se explica?

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 01 Sep 2009, 14:02

@Fario

apa este chiar curata, nu exista pet-uri sau alte gunoaie, bine, acum nu am gustat din ea sa vad compozitia chimica, dar ....
limpezimea, cand nu vine mare din amonte, sau cand nu balasteaza baietii e ok....
nu stiu cum se explica, dar si pestii sunt mai mari...
tine cont ca am prins strapazani, iar din cate stiu eu salaul este f sensibil la conditiile din apa...
o fi vreun semn bun, mai stii!!! :wink:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Sep 2009, 14:09

Hades, poate se purifica singura prin curgere si autofiltrare, altfel nu se explica. La Targoviste e poluare din amonte de la Doicesti, arunca aia de la combinatul chimic tot ce au in containere, vine apa albastruie pe acolo! Nu doar ca nu s-a prins strapazan dar un clean de 30 de cm e "trofeu", o mreana de 40 de cm e vis suprarealist (am prins odata una de 22 cm...) si in schimb mai agatzi cativa carasi (100-300 grame) in ochiurile calme, cateva sabitze si o regina a baltii luata la o cascada.... :lol: Fiind apa poluata nu vezi nici paznicii AGVPS Dambovita sa vina vreodata la control, de astia ai ANPA nici atat!

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 01 Sep 2009, 14:39

eu am luat clean intre 25 si 35 cm , destui de multi
si 2 peste 45cm, dar care cantaresc mai putin decat cei de pe neajlov, deoarece sunt mai subtirei...

mai e vreun lac in care se poate decanta, pana in aceasta zona.????... :wink:

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 01 Sep 2009, 14:47

Este inca foarte poluata Ialomita dar sa sti ca inca mai are peste frumusel (am vazut si am si prins clean frumos de la Doicesti pana jos la Cojasca). Apa albastruie vine de la unu cu o fabrica de spirtoase, Doicestiul mai deverseaza dar nu ca in anii trecuti. Pe lanaga poluare mai sunt "baietii" cu plasele, ecrane ... si il zapaceste de tot de nu mai mananca cu saptamanile ....

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 02 Sep 2009, 13:34

vrea cineva maine pe ialomita???
eu ma duc!!!

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 02 Sep 2009, 13:46

Pe la Targoviste este cam tulbure si a revenit la cota de dinainte de ploaie ... as vrea si eu sa fac o iesire dar mai astept sa se limpezeasca putin ...

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 03 Sep 2009, 09:07

YoNutzu scrie:Pe la Targoviste este cam tulbure si a revenit la cota de dinainte de ploaie ... as vrea si eu sa fac o iesire dar mai astept sa se limpezeasca putin ...
Oare merge incercat la Targoviste cu vobler si linguritze si pe apa tulbure si usor crescuta? Culmea ca acum 2 saptamani era tulbure dar dupa-amiaza muscareau de zor clenii mici si sabitzele langa mal! Ma intreb cum vedeau mustele...ma gandesc ca in conditiile astea si voblerul ar putea fi atacat!
Tu ai prins clean de 40 de cm langa Tg? Aud ca asta ar fi recordul absolut in ultimii ani. Eu am incercat si metoda feeder cu viermusi si tot mic am luat. Si am pescuit la cascada aia adanca de 2 metri din aval de podul de la Valea Voievozilor. Daca nici acolo nu e peste mare...

Scrie răspuns