Am fost saptamana trecuta, de marti pana sambata. Unde in alti ani sarea avatul de ramaneai cu gura cascata, acum, pauza. Sa fi fost din cauza ca e inca apa mare, sa fi fost din cauza ca am avut in toate zilele vant, sa fi fost din cauza ca e prea devreme la 20 iunie... Salau, nici atat... Eu prind salau la oblete, si din cauza vantului nu prea am avut obleti. Iar la obleti, in loc sa se dea salaul, cum stiam eu lectia pe locurile pe care pescuiesc de atatia ani, acum se dadeau somotei sau moace pana la kil, pe care le-am eliberat cu parere de bine ca mai exista, inca, somn pe locurile alea curentate de dimineata pana seara. Lipovenii dau toata ziua la curent, si au aparate care afecteaza numai si numai somnul. Treceau, culegeau cu minciogul somnii mari, iar pe aia mici vedeam cum ii culeg pasarile de pe suprafata apei. Pacat

Am mai spus eu, ar trebui amplasate mine pe fundul Dunarii, care sa se activeze la pescuitul cu curent. Am prins, in schimb, niste crap. In mod paradoxal, tocmai pentru ca e cel mai smecher peste, se pare ca e singurul care, asuns prin buturugi si praguri, a mai scapat de setci, navoade, ave, prostovoale, strecuratoare, pripoane, curent electric, dinamita, etc. O sa merg din nou peste vreo saptamana, si o sa vad daca s-a schimbat ceva, si daca factorii despre care am vorbit (vreme, nivelul apei, etc) sunt cei din cauza carora nu mai e rapitor pe acolo pe unde dau eu, sau daca nu mai exista