Nemernic scrie:ai facut-o azi-noapte, nemernicule.... tu acolo.. singureldanielcocea scrie:pai vezi,...stiam eu ca tre sa fac si eu una asemanatoare......Nemernic scrie:Uite baaaaaaaaaaaaa ce a facut cererea asta .... ahahahahahaha![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dunarea
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
- danielcocea
- veteran

- stefanflorin
- veteran

- danielcocea
- veteran

- stefanflorin
- veteran

- modigliani
- veteran

AM si eu o intrebare, care pentru unii ar putea parea prosteasca, dar vreau sa ma lamuresc. Deasemenea, sunt destul de sigur ca nu sunt singurul care nu stie ceea ce urmeaza sa intreb.
1. Care e treaba cu cotele Dunarii? De unde stii care e cota normala?
2. De ce e rau daca e Dunarea scazuta?
3. Care sunt cotele +/- sub cea normala, la care merita sa mergi la pescuit?
Daca se poate un exemplu concret pe zona Harsova, ar fi excelent. Ma uit aici ( http://www.afdj.ro/cote/cote.htm ) destul de des dar nu inteleg nimic
1. Care e treaba cu cotele Dunarii? De unde stii care e cota normala?
2. De ce e rau daca e Dunarea scazuta?
3. Care sunt cotele +/- sub cea normala, la care merita sa mergi la pescuit?
Daca se poate un exemplu concret pe zona Harsova, ar fi excelent. Ma uit aici ( http://www.afdj.ro/cote/cote.htm ) destul de des dar nu inteleg nimic
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
- modigliani
- veteran

O cota ,, normala " , de ex pe zona Giurgiu ( si nu doar ) se situeaza undeva intre 250 si 400 ( chiar 450 ). La mai putin de 200 apa este retrasa mult de la mal , ceea ce-ar trebui sa se numeasca locuri de pescuit sunt acum noroaie , praguri , etc , din multe brate ale Dunarii , brate cu debit si adancimi reduse , pestele se retrage in Dunarea mare ( pe brate sunt multe locuri de pescuit ) , multe intinsuri ies la suprafata , samd .( de exemplu bratul Ara : la cota asta , la 167 azi , aproape ca nu mai curge ).
La mai mult de 400 apa deja incepe sa inunde rampele de intrare pe maluri , la mal deja agati in vegetatia scufundata ( arbusti , maracini , etc ) , multe din locurile de pescuit sunt inaccesibile . La o cota de + 600 deja vorbim de cota de pericol .
Mai sunt multe de vorbit aici . Insa oricat ti-as vorbi eu , oricat mi-au vorbit si mie altii candva , cand la fel ca tine ,, imi dadea cu zecimale ", nu-ti faci o imagine clara decat prin experienta .
La mai mult de 400 apa deja incepe sa inunde rampele de intrare pe maluri , la mal deja agati in vegetatia scufundata ( arbusti , maracini , etc ) , multe din locurile de pescuit sunt inaccesibile . La o cota de + 600 deja vorbim de cota de pericol .
Mai sunt multe de vorbit aici . Insa oricat ti-as vorbi eu , oricat mi-au vorbit si mie altii candva , cand la fel ca tine ,, imi dadea cu zecimale ", nu-ti faci o imagine clara decat prin experienta .
@ adriann t. ca sa-ti faci o "imagine " , la Cernavoda la cota 480 apa este pana sus in buza malului ( zonele mai joase sunt inundate)
eu personal .pentru borcea sau dunarea veche prefer cote mici. chiar sub 100 .cota o e ca un punct de reper calculat dupa debitele medii multi- anuale .
o conventie.
ca idee; cand mergi la fata locului fii atent ce cota este si vezi care-i nivelul apei . pe viitor o stii mult mai exact ce te asteapta
eu personal .pentru borcea sau dunarea veche prefer cote mici. chiar sub 100 .cota o e ca un punct de reper calculat dupa debitele medii multi- anuale .
o conventie.
ca idee; cand mergi la fata locului fii atent ce cota este si vezi care-i nivelul apei . pe viitor o stii mult mai exact ce te asteapta
- serbanhbk!!
- veteran