Donatie pentru populare Dunare!!!

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

pescar94
senior
senior

Re: Donatie pentru populare Dunare!!!

Mesaj de pescar94 » 13 Dec 2012, 05:55

Eu ma gandeam sa se faca populare de stiuca in holbine,vorbim de cele pe natural nu incinta,este singurul loc unde se mai gaseste stiuca mare,acolo ar trebuii sa se faca populare masiva,stiuca este principalul rapitor din Romania care aproape dispare ,ciprinidele sunt cu cel putin 30% mai dense decat stiuca,nu se poate bracona asa usor ca si stiuca,daca ar fii un proiect sigur,in holbine ar trebuii populat si interzis pescuitul ceva timp

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 13 Dec 2012, 09:05

O idee interesanta care nu exclude popularea din Dunare ar fi sporirea densitatii de rapitor din Chiroiu 4, cu stiuca si salau, populatie tanara in jur de 200 - 500 gr/bucata care sa asigure un viitor cert baltii si peste 2-3-4 ani. Acum daca incepem cu romanisme ca nu umplem o balta privata, ca nu aia ca nu aia , sfarsim prin a nu face nimic decat ne racim gura, dar concret nimic, zero.
Daca gasim 1000 de buc. stiuca si salau cu o medie de 400 gr bucata , inseamna ca avem de cumparat o cantitate de 400 kg de peste. Poate e mult sau putin, nu-mi dau seama , insa poate fi un inceput. Costurile cu treaba asta fara transport la 400 kg de peste cred ca nu ar depasi cu mult suma de 4.000 - 5.000 Ron, dar o sa cercetez cu atentie variantele. Cu siguranta ca la initiativa aceasta va avea o implicare semnificativa si d-l Russu.
Repet, treaba asta o sa fie doar o completare, nu o alternativa la popularea Dunarii. Merg ambele amandoua. :wink:

miyagi
veteran
veteran

Mesaj de miyagi » 13 Dec 2012, 17:53

Deja o parte din noi se gandesc la alte actiuni care vizeaza Lacul Moriisi balti similare. Personal nu vad compatibila, deocamdata, o colaborare intre particular si juridic, decat pefondurilepublice, unde toti trebuie sa fim responsabili.

Scrie răspuns