Delta Dunarii, Gura Portitei sau Sulina
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
costica, anu trecut cand fusei eu, pe la jumatea lu august, cam cat de tare era curentul , comparativ cu acum ?
ca tineam fundul cu 17 g (la PP de 20 de libsi), si cand ne-am plimbat cu somotelu ala mic toata zona timp de 3 ore , nu mi s-a parut periculos , si nici nu mi s-a parut ca trage inexorabil spre ecluze ...
au trecut si cateva barci up and down, si erau lagune 480 530 cu 10 -15 cai, si se miscau natural in/out la ecluze .....
daca acu e asa pericoloso, inseamna ca e mult mai tare curentul ....
ca tineam fundul cu 17 g (la PP de 20 de libsi), si cand ne-am plimbat cu somotelu ala mic toata zona timp de 3 ore , nu mi s-a parut periculos , si nici nu mi s-a parut ca trage inexorabil spre ecluze ...
au trecut si cateva barci up and down, si erau lagune 480 530 cu 10 -15 cai, si se miscau natural in/out la ecluze .....
daca acu e asa pericoloso, inseamna ca e mult mai tare curentul ....
Trebuie sa mai luati ceva in consideratie. Nivelul apei care este crescut in acest moment.
Ca ordin de marime daca va uitati la pozele postate pe siteul GP observati pe lateralele portului niste anvelope care se vad in intregime.
Acum erau aproape intregime sub apa!
Oricum nivelul apei din Golovita, Razim este influentat prea putin sau deloc de Dunare si cu cateva zile frumoase situatia ar putea sa se schimbe.
Ca ordin de marime daca va uitati la pozele postate pe siteul GP observati pe lateralele portului niste anvelope care se vad in intregime.
Acum erau aproape intregime sub apa!
Oricum nivelul apei din Golovita, Razim este influentat prea putin sau deloc de Dunare si cu cateva zile frumoase situatia ar putea sa se schimbe.
- costica_fishing
- veteran
Nivelul apei in lacuri este putin mai sus decat in alti ani. In Razelm sa zicem cu vreo 30-40 centimetri. In Sinoe mai putin. Pb e ca Dunarea baga apa prin canalul Dranov in Razelm, iar din Razelm direct nu se varsa in mare, ci in lacurile Golovita, Zmeica si Sinoe (prin canalele 2,5, Periteasca Mica si Rupturi/Tiganie) si apoi in mare prin Periteasca si Edighiol.
In functie de cum este ecluza (care sta de obicei inchisa) si in functie de directia vantului, diferenta de nivel este mai mare sau mai mica iar viteza apei in Canalul 5 este de asemenea variabila. Poti sa te tzii de fund cu 20 de g sau poti si cu 5 g. Numai ca fumezi o tigara si bei o bere pana ajunge unde trebe.
Anul trecut au fost perioade in care prindeai meduze in Canalul 5. din cauza cotei scazute a Dunarii.
Asta e!
Viata e complicata si are multe axpecte!
In functie de cum este ecluza (care sta de obicei inchisa) si in functie de directia vantului, diferenta de nivel este mai mare sau mai mica iar viteza apei in Canalul 5 este de asemenea variabila. Poti sa te tzii de fund cu 20 de g sau poti si cu 5 g. Numai ca fumezi o tigara si bei o bere pana ajunge unde trebe.
Anul trecut au fost perioade in care prindeai meduze in Canalul 5. din cauza cotei scazute a Dunarii.
Asta e!
Viata e complicata si are multe axpecte!

near the beer
- costica_fishing
- veteran
eu stiam ca este rezervatie... si nu ai voie sa pescuiesti bla bla.. de asta intrebam.. daca se poate trece.. si eventual cine trebuie sa permita acest accescostica_fishing scrie:din ce stiu eu, Leahova e un complex inchis. Adica nu poti trece prin el, cum iti vine tie cheful....parerea mea!
multumesc
v
- danielcocea
- veteran
pai chiar la intrare in rezervatie ai sa gasesti politia de frontiera...vlad21 scrie:eu stiam ca este rezervatie... si nu ai voie sa pescuiesti bla bla.. de asta intrebam.. daca se poate trece.. si eventual cine trebuie sa permita acest accescostica_fishing scrie:din ce stiu eu, Leahova e un complex inchis. Adica nu poti trece prin el, cum iti vine tie cheful....parerea mea!
multumesc
v