Am frecventat in ultimele 2-3 luni aceste locuri (impreuna cu din ce in ce mai multi prieteni si prieteni de-ai prietenilor), rezultatele fiind de cele mai multe ori la inaltimea asteptarilor.
De la o bucata de timp incoace, am avut parte si de o companie placuta si din ce in ce mai numeroasa la respectivele locuri de pescuit. Pentru a nu mia avea parte de discutii inutile pe marginea garlei, de genul "da' tu de unde stii de locurile astea?", m-am hotatar sa va invit pe toti acolo. O sa fie clar ca stiti de la mine.
Cele doua localitati sunt in aval de Cernavoda, la aprox 20 km Capidava si 25 Topalu. Drum asfaltat, cu exceptia a aprox 2 km (cat se ocoleste satul Seimeni).
Din Bucuresti - aprox 190 km. (130 autostrada)
Sa le luam pe rand:

Capidava
Locul pe care vreau sa vi-l propun, respectiv o portiune de aprox 100 m de mal, este exact sub sat, mai precis, incepand cam de la 40-50 m in aval de ruinele cetatii, pana in dreptul unei insulite mici (inca neacoperite de apa). Se ia salau si, mai rar, stiuca. Azi, cel mai mare - 4 kg. Media - la 700 g.
curent puternic, jiguri de 17 - 20 g, praguri, cu cat arunci mai departe, cu atat mai bine.Se cam agata, dar ....asta e.
Topalu
aprox 1 km in aval de sat, inainte de o mica padurice se face un anafor. In anafor nu prea agata, se iau strapazani, exact in pragul de la mal.
In stanga anaforului, cam la 30 m, e o limba de pamant. De pe limba de pamant, lansand in stanga la aprox. 45 grade (cu putere) o sa dati de un prag adanc - cam la 30 m de mal. Muchia taie rau de tot (e imbracata in scoici), dar si satisfactiile pot fi pe masura LA BAZA PRAGULUI. Jiguri grele, culori - dupa inspiratie.
Nu va urez nimic. Informatiile sunt cat de poate de pe bune. Daca ne scremem putin bagam si niste poze cu capturi mai rasarite de prin partea locului.
VA ASTEPT PE TOTI!

[/u]