Budeasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 11:55

Nu alea de pe Budeasa Tudore! Acolo dimensiunea medie e de 6 kile, cu maxime de 15-16. E un caz "special".
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Sep 2004, 12:16

Chiar asa ? Vreau si eu sa merg acolo. Am tot ce trebuie ca sa le prind.
Nu stiu insa cind o sa pot. :?

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 12:26

E un nene (am vorbit de el mai sus, Gheorghe Dinuta) care scoate una-doua peste 12 kile in fiecare an. Dar lacul a fost si inca este braconat salbatic, asa ca nu stiu cit or sa mai fie. Asa ca pentru stiuci categoria "grea" eu am sa fac un drum, la Petru Dima, in Suedia. Am inteles ca dincolo de Cercul Polar de Nord, sint citeva lacuri care au concentratii impresionante de stiuci-gigant. Cumpar voblere de 12-16-18 cm, ma antrenez si astept vara viitoare. :lol:

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Sep 2004, 12:43

nu stiu daca wave a fost pe acolo, dar eu am dat pe budeasa si as zice ca nu e tocmai ca-n povesti. in liceu (acum 10 ani) mergeam in fiecare weekend toamna. ultima oara am fost in luna august, anul asta. singurul lucru pe care il consider atipic la balta asta e ca plasticele par sa aiba mai mult succes decat alte naluci. ceea ce e in conformitate cu alta concluzie pe care am tras-o despre budeasa, si anume ca sunt stiuci putine, suspicioase si pescuite la greu. am avut partide mai bune pe snagov, care e o locatie trista de tot pentru stiuca, dupa cum prea bine se stie.
e posibil sa fi avut eu ghinionul sa prind numai zile negre cand m-am dus pe budeasa, tot ce se poate. sincer, nici nu stiu sa dau dupa stiuci mari pentru ca n-am avut unde sa ma antrenez, iar barca mi-am luat doar de curand. dar pe budeasa mie unul doar marle mi-au dat. deci eu vad lucrurile cam asa: toate aceste basme despre lacul budeasa nu sunt decat un teasing, inaintea unei concesionari. probabil in lipsa unor fonduri pentru populare si concesionare, se investeste in imaginatia colectiva. lol.
irlanda ramane cea mai buna locatie, daca vreti trofeul ala. :)

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 12:51

Eugene, eu am auzit de Budeasa si stiucile de acolo, prin '94-'95, cind ideea de concesionare nu era nici macar in stadiul de proiect. Si realitatea este ca Dinuta prinde acolo la greu. S-ar parea ca exista o combinatie intre calitatea apei si sursele naturale de hrana (pastrav si raci), care face o anumita parte din stiucile de acolo sa creasca asa de mari.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Sep 2004, 13:19

nu exista pastrav in budeasa. sau daca exista, sunt doi. nici pe lacurile mai la nord de budeasa nu e pastrav. e caras, oblete, biban, biban soare si - mai nou - cica si strapazani (daca au mai supravietuit din cei adusi acum 2 ani). dinuta prinde, aici ai dreaptate. in afara de el, mai sunt si alti baieti prin pitesti care stiu cu ce si unde s-o caute pe aia mare. dar ce fac ei e vanatoare de trofee, nu pescuit cinstit. toata stima pentru ei, dar pe mine unul nu m-ar tine sa umblu dupa moby dick zile intregi, pe o balta unde ai senzatia ca nu exista altceva decat biban. pana si bibanul e mai mic decat in anii trecuti, din cate am observat acum in concediu. anii trecuti, pe coada luam niste super bibani, am avut partide exceptionale acolo numai cu ghebosi din aia super agresivi, o placere sa pescuiesti. dar aia a fost odata. oricum, si maine daca m-as duce pe budeasa, as prefera sa dau dupa biban. o partida reusita la stiuca acolo inseamna maxim 3 bucati pe care ti-e mila sa le retii. e opinia mea, repet, s-ar putea ca altii sa fi avut alte experiente.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 13:30

Coregon, nu pastrav, scuzele mele!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Sep 2004, 13:41

nici macar. coregon la vidraru, 80km mai sus. budeasa e un lac de acumulare normal, ca sa zic asa, cu o coada plina de stuf si salcii, unde ai putea de exemplu sa te duci sa impusti rate. pe vremea cand bagam inot ala era lacul unde inauguram inceputul de sezon, pentru ca cele mai aproape de casa se incalzeau mai tarziu. daca ar fi fost coregon acolo, fii sigur ca as fi stiut. primul peste din viata mea (la 6 ani) l-am prins la merisani, lacul imediat la nord de budeasa. am locuit in curtea de arges pana la 20 de ani, deci cam stiu care-i treaba in zona aia. iarta-ma ca te contrazic, nu o fac ca sa te scot din sarite. pur si simplu ma exprim, pentru ca nu sunt deloc de acord cu aburul asta de legenda care inconjoara "celebra budeasa".

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 07 Sep 2004, 13:45

Nu ma supar cind sint contrazis, dimpotriva! Dar am vazut in "Aventuri la pescuit" poze cu n-spe coregoni (unul chiar de 2 kile!) prinsi in Budeasa! Daca aia "dezinformeaza", fac si eu acelasi lucru! Si nu te mai scuza atit, ca ma scoti din sarite si-ti zic ceva de ... avat! (la ce te gindeai?! :twisted: )

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Sep 2004, 13:57

salmonide nu cred ca exista in lacul ala
este un lac de ses, langa pitesti

Scrie răspuns