Budeasa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
Salmo Pike de 20+ cm? De unde Costica tata, ca cea mai mare din catalogul Salmo are 16 cm. Vezi http://www.salmo.com.pl/start_eng.htm
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
- costica_fishing
- veteran
da si nu
sunt pitestean si de vreo luna in fiecare zi dupa scarbici ma duc 2-3 ore sa-mi mai incerc lingurita pe budeasa si ma pot "lauda" pentru un incepator cu 5 stiuci intre 500-2.000 grame de ce e totushi ca in povesti pai fiind pescar amator ma mai uit si eu in barciile oamenilor si am avut ocazia sa vad si stiuca la 9-10 kg se prinde foarte bine deshi cum se spune mai sus braconaj la greu pacat daca s-ar curata ar fi foarte frumos...
Intrebare daca aveti idee unde trebuie sa ma duc sa-mi vizez carnetu de pescar daca vreu sa incerc pe Olt adica se poate si la mine in orash sau daca schimb apele trebuie vizat in teleorman unde am de gand sa ma duc pe Olt multumesc anticipat
Intrebare daca aveti idee unde trebuie sa ma duc sa-mi vizez carnetu de pescar daca vreu sa incerc pe Olt adica se poate si la mine in orash sau daca schimb apele trebuie vizat in teleorman unde am de gand sa ma duc pe Olt multumesc anticipat

sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
"Inafara de stiuca si biban, nu am vazut alt peste pe acolo (dar nici nu am cautat!!). nu cred ca e prea braconat cu plase (nu ma vazut prea multe "echipamente"), in schimb nu exista conceptul c&r - totul la tigae."
Aici te pot contrzice cu vehementa:P
Exista obletele care la o montura simpla de un buldo si cateva muste rupe'n doua ceva de genu 1 kg pe ora (cca 40 bucati) concluzia mea este ca stiuca se hraneste in mare parte cu acest oblete care se prinde foarte bine la baza baraului obletele inotand spre torent
Aici te pot contrzice cu vehementa:P
Exista obletele care la o montura simpla de un buldo si cateva muste rupe'n doua ceva de genu 1 kg pe ora (cca 40 bucati) concluzia mea este ca stiuca se hraneste in mare parte cu acest oblete care se prinde foarte bine la baza baraului obletele inotand spre torent
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe
- costica_fishing
- veteran
Mai dublu v,Wavedancer scrie:Salmo Pike de 20+ cm? De unde Costica tata, ca cea mai mare din catalogul Salmo are 16 cm. Vezi http://www.salmo.com.pl/start_eng.htm
azi fusei la Energo si aveau Pike 18. Banuiesc dupa nume si ochi ca era de 18 cm (sau ceva de 16 cm mi se pare de +20, asa ca sa ma simt mai bine)

Sunt de acord ca s-a facut cam prea mare tapaj cu Budeasa. Personal am tot pescuit pe Budeasa si pe Bascov (socrii sunt din zona). Am vazut aceeasi stiuca declarata in ziarele de Pitesti ca fiind prinsa cu o momeala naturala si la o anume dimensiune si prin revistele de la noi ca fiind prinsa la artificiala si la dimensiuni diferite. Aceeasi poza! Pescari, pescari, dar sa se abtina! Am tot intrebat localnicii ce si cum si mi-au marturisit ca marea majoritate a stiucilor capitale au fost prinse la "viu".
Pe de alta parte, anul asta a fost slabut rau. Pe Budeasa nimic notabil, apa s-a incalzit destul de tarziu si nici vremea nu a prea tinut cu mine, in schimb pe Bascov cateva zeci de stiuci eliberate. Nu, nu e exagerare, pur si simplu nici una nu trecea de 300 de grame. Cea mai mica avea 14 cm, si nu la rotativa! Am tot vorbit cu pescari cu state vechi pe cele 2 lacuri si au recunoscut ca au avut un an la fel de prost. Sa fie oare de vina apa mare si uzinarea mai frecventa ca in alti ani?
Eu personal stiu sa se fi prins doar doua stiuci "de ziar" anul acesta pe Budeasa, si niciuna care sa bata recordurile dlui Dinuta. Cred ca submarinele au cam iesit la pensie prin anii '90-'95.
Cat despre braconaj, cu exceptia faptului ca nu m-a intrebat absolut nimeni de sanatate (alo, AJVPS-u', trezirea- se aude?), plase mai putine ca in trecut. O fi invizibile? "Braconajul salbatic" e facut din pacate mai degraba de pescari decat de plasari, care anul asta s-or fi apucat de agricultura. Cert e ca am vazut o multime de asa-zisi pescari cu marlite cat cotorul lansetei invitate seara la un gratar. Ba unul se mai si vaita de ce arunc pestele inapoi atat de energic. Ce, asa mic nu-i bun de mancare? Oare pentru ei cat inseamna 40 de cm?
Pe de alta parte, anul asta a fost slabut rau. Pe Budeasa nimic notabil, apa s-a incalzit destul de tarziu si nici vremea nu a prea tinut cu mine, in schimb pe Bascov cateva zeci de stiuci eliberate. Nu, nu e exagerare, pur si simplu nici una nu trecea de 300 de grame. Cea mai mica avea 14 cm, si nu la rotativa! Am tot vorbit cu pescari cu state vechi pe cele 2 lacuri si au recunoscut ca au avut un an la fel de prost. Sa fie oare de vina apa mare si uzinarea mai frecventa ca in alti ani?
Eu personal stiu sa se fi prins doar doua stiuci "de ziar" anul acesta pe Budeasa, si niciuna care sa bata recordurile dlui Dinuta. Cred ca submarinele au cam iesit la pensie prin anii '90-'95.
Cat despre braconaj, cu exceptia faptului ca nu m-a intrebat absolut nimeni de sanatate (alo, AJVPS-u', trezirea- se aude?), plase mai putine ca in trecut. O fi invizibile? "Braconajul salbatic" e facut din pacate mai degraba de pescari decat de plasari, care anul asta s-or fi apucat de agricultura. Cert e ca am vazut o multime de asa-zisi pescari cu marlite cat cotorul lansetei invitate seara la un gratar. Ba unul se mai si vaita de ce arunc pestele inapoi atat de energic. Ce, asa mic nu-i bun de mancare? Oare pentru ei cat inseamna 40 de cm?
Teodor Buliga
Apropo, are dreptate Eugen. S-ar putea sa fie foarte probabil interese mari la mijloc in legatura cu cele 2 lacuri. Budeasa s-a cam transformat in pomul laudat!. A ramas doar legenda din el. Cat despre plastice, le-am folosit initial cu precadere. I-am vazut pe localnici ca nu folosesc altceva si am zis sa fac ca ei. Am incercat si diferite oscilante, fara rezultate notabile. Asta pana cand am ajuns odata sa dau printre niste maldare de buruieni aruncate ici si colo, zmulse de viitura si adunate spre baraj. Am pus un Linx Berti mai usoara (mi-am zis ca o joc mai bine, pe "carare" riscul de agatatura era mare) si timp de 2 ore l-am facut sa planga pe unul din zona, cu shadurile lui cu tot. Din pacate, dimensiunea pestilor era ... rusinoasa!
Teodor Buliga
teddy,
multam fain ca-mi dai dreptate, dar sa stii ca nu era neaparat nevoie. acelasi lucru e valabil si pentru prietenul costica.
din punctul meu de vedere, se poate spune orice, aici, la radiosant sau la reviste. nu am vorbit din carti cand mi-am zis parerea despre budeasa. cine ma crede, bine. cine nu, la fel de bine. daca vrea cineva sa verifice cat potential are lacul asta, sa mearga si sa-si faca o opinie baza pe experienta proprie si personala. pana la urma, fiecare are o alta idee despre ceea ce inseamna o balta buna. numai bine!
multam fain ca-mi dai dreptate, dar sa stii ca nu era neaparat nevoie. acelasi lucru e valabil si pentru prietenul costica.

din punctul meu de vedere, se poate spune orice, aici, la radiosant sau la reviste. nu am vorbit din carti cand mi-am zis parerea despre budeasa. cine ma crede, bine. cine nu, la fel de bine. daca vrea cineva sa verifice cat potential are lacul asta, sa mearga si sa-si faca o opinie baza pe experienta proprie si personala. pana la urma, fiecare are o alta idee despre ceea ce inseamna o balta buna. numai bine!
Nu vreau sa intru in polemici care nu-si au rostul dar totusi parerea mea este ca va cam inselati.
Barajul budeasa are peste, pe langa stiuca exista si alte specii, chiar si coregon.
Stiuci nu sunt deloc putine numai ca acesti pesti sunt acoperiti de apa.
Normal ca nu se prind zilnic capturi mari insa din cate am vazut ele exista si nu sunt rare. Saptamana trecuta s-au prins 2 stiuci in jur de 10kg de catre acalasi pescar, in zile consecutive. Omul a aratat stiucile cunoscutilor dar nu a vrut sa le popularizeze (poze si alte amanunte).
Vineri 15.10.2004 (ieri) s-a pescuit una de 11kg, pentru aceasta am si poze.
Barajul budeasa are peste, pe langa stiuca exista si alte specii, chiar si coregon.
Stiuci nu sunt deloc putine numai ca acesti pesti sunt acoperiti de apa.
Normal ca nu se prind zilnic capturi mari insa din cate am vazut ele exista si nu sunt rare. Saptamana trecuta s-au prins 2 stiuci in jur de 10kg de catre acalasi pescar, in zile consecutive. Omul a aratat stiucile cunoscutilor dar nu a vrut sa le popularizeze (poze si alte amanunte).
Vineri 15.10.2004 (ieri) s-a pescuit una de 11kg, pentru aceasta am si poze.