Budeasa
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
well well...m-ai bagat in ceata. ce sa zic, totul e posibil. dar coregon am vazut, inclusiv acasa prins de taica-meu, doar din ala born & bred pe vidraru. niciodata n-am auzit pe nimeni sa fi prins altundeva decat la vidraru. pastrav se mai intampla in lacurile din zona aia, dar sunt exceptii (vezi pastravul de betoane luat de iliuta, pe care nu-l crede nimeni ca l-ar fi prins acolo). esti sigur ca nu era fitofag? ala da, exista pe budeasa.
- Wavedancer
- veteran
Scanez pagina si ti-o trimit pe e-mail! Sau cauta tu numarul din Mai 2004 (pe la pagina 17-18 ).
Ultima oară modificat 07 Sep 2004, 14:13 de către Wavedancer, modificat 1 dată în total.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Si eu stiu ca e coregon in unul din cele doua lacuri.
La fel cum este pastrav in lacurile de la Alesd (BH), lacuri asemanatoare cu cele de la Pitesti, cu adancime medie de 7 m, chiar daca sunt "de campie". Densitatea de clean, biban, stiuca, face insa sa se prinda foarte rar pastrav, dar se prinde in fiecare an.
La fel cum este pastrav in lacurile de la Alesd (BH), lacuri asemanatoare cu cele de la Pitesti, cu adancime medie de 7 m, chiar daca sunt "de campie". Densitatea de clean, biban, stiuca, face insa sa se prinda foarte rar pastrav, dar se prinde in fiecare an.
Chiar daca subiectul initial era altul, revin la Budeasa si adaug ca nu cred ca mai avem alt lac in tara care sa dea anual trofee de stiuca de peste 10 kg. Asta arata ca are un potential extraordinar. Pacat intradevar ca altceva nu prea da.
Eu, care atunci cand pescuiesc, de obicei dau la stiuca, nu sunt tentat sa incerc la Budeasa stiind dinainte ca am doua variante: fie sa nu prind nimic incercand sa o prind pe aia mare, fie sa iau niste marle care nu-mi aduc satisfactie.
Toata stima insa pentru vanatorii de trofee. Fara perseverenta lor, n-am avea povesti sau vise frumoase cu stiuci de 12 kile.
MariusC
Eu, care atunci cand pescuiesc, de obicei dau la stiuca, nu sunt tentat sa incerc la Budeasa stiind dinainte ca am doua variante: fie sa nu prind nimic incercand sa o prind pe aia mare, fie sa iau niste marle care nu-mi aduc satisfactie.
Toata stima insa pentru vanatorii de trofee. Fara perseverenta lor, n-am avea povesti sau vise frumoase cu stiuci de 12 kile.
MariusC
- costica_fishing
- veteran
Achiesez la opinia lui Eugen. Aveam bunici la Pitesti si acolo am debutat in activitate(84-85), in special adresandu-ma carasilor ce populau din belsug cursul Argesului.
De cand s-au construit barajele, populatia de biban a explodat, iar celalte - canci!
Pe Budeasa, am vazut prima stiuca, tot cam prin perioda aia (poate, cel mult '88)! M-a speriat. Pescuiam in barca cu un prieten la tatalui, prin noiembrie, acoperit, printre altele, cu husa de la masina.....
Eu prindeam carasel, si respectivul in agata de spate + pluta mare ...
Anul trecut am prins marlite acolo, la rotativa meps, pescuind de pe dale.
Particularitatea lacului este ca are putine stiuci, multe marlite (in special "la nuci", vegetatie putina spre baraj, adica fund pietros (apa curata), si stuf spre coada. Inafara de stiuca si biban, nu am vazut alt peste pe acolo (dar nici nu am cautat!!). nu cred ca e prea braconat cu plase (nu ma vazut prea multe "echipamente"), in schimb nu exista conceptul c&r - totul la tigae.
De cand s-au construit barajele, populatia de biban a explodat, iar celalte - canci!
Pe Budeasa, am vazut prima stiuca, tot cam prin perioda aia (poate, cel mult '88)! M-a speriat. Pescuiam in barca cu un prieten la tatalui, prin noiembrie, acoperit, printre altele, cu husa de la masina.....
Eu prindeam carasel, si respectivul in agata de spate + pluta mare ...
Anul trecut am prins marlite acolo, la rotativa meps, pescuind de pe dale.
Particularitatea lacului este ca are putine stiuci, multe marlite (in special "la nuci", vegetatie putina spre baraj, adica fund pietros (apa curata), si stuf spre coada. Inafara de stiuca si biban, nu am vazut alt peste pe acolo (dar nici nu am cautat!!). nu cred ca e prea braconat cu plase (nu ma vazut prea multe "echipamente"), in schimb nu exista conceptul c&r - totul la tigae.
- Wavedancer
- veteran
- costica_fishing
- veteran