Budeasa

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmo » 16 Oct 2004, 22:27

sunt nou pe acest forum, insa dupa cate am citit, vad ca majoritatea celor care posteaza aici au ceva cu lacul budeasa, ori poate cu anumiti pescari. realitatea este ca stiucile cele mai multe de dimensiuni mari prinse in ultimii ani au fost capturate in aceasta zona, atat in bascov, dar mai ales in budeasa.
departe de a fi un lac ca-n povesti, cum poate multi incearca sa-l compare. pestii mari nu se prind zilnic, multi dintre noi nu vor prinde macar o data-n viata. pescari destoinici au incercat si au reusit capturi precum cele popularizate de gh dinuta din pitesti, altii s-au ales doar cu experienta unor partide in care au predominat pestii mici. o explicatie trebuie sa existe, langa pitesti se tot prind stiuci mari de ani de zile. posibil ca mediul sa fie cel propice, ori dieta mai deosebita(aici i-as da dreptate celui care a scris in avp ca stiucile care se hranesc cu salmonizi ajung mai mari - coregon exista mult in lac si as incerca sa cred ca se reproduce tot in zona). o alta explicatie ar putea fi ca toate speciile care s-au pescuit aici au ajuns la dimensiuni mari, carasii capturati anii trecuti trecand mult de 2 kg. de ceva vreme a cam disparut cleanul si mreana, scobarul se prindea pe vremea lu' bunicu'.
desi pescuiesc de copil la budeasa, iar de cand a aparut stiuca am insistat in fel si chip, n-am reusit insa sa capturez monstrii de care tot vorbiti, insa de vazut am tot vazut prinsi, am masurat, am cantarit si am facut poze. asa ca cei care nu au avut ocazia sa prinda pesti mari pot sa mai insiste, poate vor prinde pana la urma, sau poate nu vor reusi niciodata si vor ramane convinsi ca cele spuse de noi sunt simple povesti.
din informatiile mele s-au prins stiuci multe de 7-8 kg, cateva de 9-10 si mai mari, pana in 14 kg. sunt "povesti" ca au fost pescuite stiuci de 18 kg cu plasa. aici va confirm ca lacul este braconat sistematic cu unelte nesportive, insa cred ca mult mai putin decat lacurile din zona capitalei, unde stiucile sunt mai mult sub forma de marlita.

teddy
junior
junior

Mesaj de teddy » 17 Oct 2004, 18:03

Personal, nu am absolut nimic cu cele 2 lacuri. Zona este realmente superba si imi place adeseori sa petrec cateva ceasuri relaxante pe malul lor, scaldand ceva naluci. Am avut la randul meu parte de surprize destul de placute acolo si recunosc, unele dintre cele mai mari stiuci prinse in Romania au fost capturate in regiune.
Ceea ce incercam eu sa spun, inclin sa cred ca si Eugen la fel , era nu ca lacurile sunt niste balti ordinare ci ca din varii motive (nepasarea AJVPS Pitesti, braconaj salbatic, nesimtirea localnicilor cu pretentii de pescari care cara acasa pixuri cu sacul- am vazut-o cu ochii mei de nenumarate ori!) populatia de stiuca a scazut vertiginos, departe de potentialul si renumele lacurilor. Prin urmare, parerea mea este ca v-ati suparat fara motiv. Asa ca mai bine am sprijini actiuni laudabile de genul popularilor, fie ele si de mai mica amploare, care au fost efectuate recent decat sa ne pierdem in discutii sterile despre cine are sau nu dreptate.
In rest, fir intins!
Teodor Buliga

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 17 Oct 2004, 21:05

teddy scrie: Asa ca mai bine am sprijini actiuni laudabile de genul popularilor, fie ele si de mai mica amploare, care au fost efectuate recent decat sa ne pierdem in discutii sterile despre cine are sau nu dreptate.
In rest, fir intins!
toate popularile recente din zona au fost facute de PEFA - Pro Eco Fishing Arges. din cate am inteles in curand o sa se populeze barajul Bascov de catre RA Apele Romane cu fitofag (cam neinteresant pentru noi fitofagul ;) ), pentru ca vegetatia le creeaza probleme foarte mari.
Salmo este membru fondator PEFA, el a fost cel care a venit cu ideea infiintarii acestei asociatii si s-a luptat mult pentru asta.

deci ne ocupam, atat cat se poate, nici pe departe cat am vrea... din cauza lipsei de bani fireste.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 09:22

bine ati venit la noi pe forum !
felicitari pt. actiunea voastra
poate o sa ne organizam si noi, in jurul acestui site, la primavara
cred ca ne-ar prinde bine daca ne-ati impartasi cate ceva din experienta voastra....

salmo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de salmo » 18 Oct 2004, 14:49

fiind vorba de voluntariat, v-a fi greu sa va strangeti pentru un scop comun. trebuie sa doriti acest lucru si pana la urma veti reusi. de ce spun acest lucru, pentru ca multi se unfla-n pene ca fac sau ca doresc sa faca ceva, dar mult mai puti finalizeaza ce si-au programat. pescari sunt f multi, putem face chiar de-un partid al pescarilor cu sanse reale, insa cand este vorba de actiuni legate de voluntariat se schimba treaba.
sper sa reusiti sa va formati macar un club, mai mult decat virtual.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 18 Oct 2004, 15:23

deocamdata ne strangem
site-ul este relativ nou, trebuie sa mai treaca timp pana cand o sa ne strangem suficienti pescari care sa doreasca sa faca ceva
in afara de popularea Budeasa, ati mai incercat sa intreprindeti ceva cu asociatia voastra ?
cum a mers ?

Scrie răspuns