BucureÅŸti si imprejurimi

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 14 Oct 2010, 12:35

Moara Vlasiei care era 30 de lei, cea salbatica, este gratis acum, a pierdut-o domnul patron se pare. Insa nu mai are nici stiuculite, e plin de plase ale satenilor. Deci: ocoliti-o!

In Bucuresti a aparut o surpriza placuta, in centru chiar, langa stadionul national. E vorba de lacusorul mic din parcul 23 August, care acum se cheama Riviera. 30 de lei catch and release, se prinde stiuca bine. Au populat-o recent. Lasi buletinul si eventuale recipiente in care poti dosi pestele la cabana paznicilor. Mai multe informatii sunt pe internet. O sa ma duc si eu, ca este sub geamul meu parcul.

Stiuca se mai prinde la Moara Vlasiei: prima balta care costa 60 de lei. Uneori te intelegi cu paznicul si platesti 20 sau 30, ca dai cu un singur bat. Este balta dinaintea celei salbatice. Dupa cea salbatica este MV2, de crap. Am luat stiuculite destul de modeste, dar des.

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 14 Oct 2010, 14:13

la mv2 salbatica nu mai este nicio stiuca, e doar o gluma proasta acea balta..

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 17 Oct 2010, 13:11

Va lamuresc eu cum sta treaba cu 23 August - Riviera :lol:

Neajlovul era prea departe pentru vremea potrivnica de ieri asa ca am dat o fuga la pomul laudat, aproape si plin de stiuci. Sus pe mobra si in 5 minute eram acolo, ud pana la izmene...dar cu gandul la dintoase.
Acolo treaba se prezinta cam asa:

- balta e mica, intr-o ora o inconjuri lansand pe ici-pe colo
- zona cu cel mai mult beton e ocupata de vreo 15-20 de crapari :) cu galeti de graunte, mamaliga, sfaturi, uite-atata avea ochiu :shock: , etc.
- balta are pana in 3-3.5 m adancime, multa vegetatie care acum s-a mai lasat, locuri la prima vedere excelente pentru stiuca. Liniste, destul de curat.
- la cabana la paznici un cokardel respectuos dar cam obraznic, nu vroia sa-mi dea bon pentru cei 30 de lei.
- stiuca: KUKU!! am dat vreo cateva ore la lingura (es, linx, doli), spinnerbait, rotativa, shad si nu am vazut nici o miscare oricat de mica. Mai era un baiat care a strecurat apa cu vreo 3 voblere fat, rezultat nici o urmarire, nici un atac nimic. Am uitat sa adaug, baiatu de la cabana de paza arata tuturor un filmulet pe telefonu lui mobil cu o stiuca prinsa acolo :lol: ...deci sa vedem ca peste este.

Una peste alta e ok sa te duci sa bagi coada in balta, dar nu pe 30 de lei in conditiile in care acolo sunt probabil cateva marle, daca or fi si alea.

Piesa de rezistenta a baltii sunt ciortanii (la crap e 70 lei / max 5 kile retinut). Cu crapu treaba se desfasoara asa: trasaturi la 10-15 min, bucati stas intre 1-2 kile. Mincioguri ca pentru crapi de 15 kile, bucurie pe fata pescarilor asijderea. Tot crapul masat intr-un singur loc (acolo la betoane), unde e invatat sa i se serveasca masa. In plus am mai vazut ca prindeau rosioara (cred) asa cam de-o palma, si se scotea tot cu minciogul ala in care intra lejer si araipama :lol:

La plecare l-am intrebat pe ala micu...zic mah, cum e treaba aici? Voi aduceti tona de ciortan, astia vi-l termina intr-o saptamana-doua si apoi o luati de la capat? Cica da, asa fac si e super profitabil :) Unde mai pui ca e ciortanu invatat la masa, unde-l pui acolo sta, ce sa mai...boierie :))
Daca e cineva in dubii il invit sa faca o plimbare de juma de ora prin parc sa se convinga.

spor!

clptl
junior
junior

Mesaj de clptl » 17 Oct 2010, 21:44

alta balta senzationala... la fel ca mv2, posta - draganescu si altele...

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 18 Oct 2010, 08:10

O s-o testez si eu, ca doar cobor din casa si cad in lac. Si 30 de lei nu e un capat de lume. Insa cautand pe net "pescuit riviera" veti vedea poze cu stiuculite... de 2-3 kg, nu marlite. Si de crap, lumea povesteste de 12-17 kg. Povesti probabil, insa trebuie testata balta.

Eu cred ca apa e mai mica de 3 metri. Si eu as bate-o in zona in care nu e agitatia craparilor, adica la betoane. Ci pe coada mica, unde e poduletul mai degraba. Daca e galagie si balamuc, cum e la mal acolo langa restaurant, la revedere.

Alte balti, cineva, ceva?

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 18 Oct 2010, 15:01

Striper, sa povestesti aici ce ai facut...cand te duci. In capatul de care ziceai e mai liniste, acolo era si un mare banc de rosioare de la mica la mare, buruiana destula...numai cumatra lipsea.

In alta ordine de idei am incercat sa te adaug pe yahoo, am vazut ca ai dat reject...in sfarsit, fir intins!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Oct 2010, 15:25

herastrau ? se poate pescui ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 18 Oct 2010, 16:18

Raspunde Radio Erevan: Se poate, cu doua conditii:
1. Sa ai 100 lei pentru taxa.
2. Sa doresti sa pescuiesti crap.
Acum serios, ai de gind sa vii la Bucuresti? Anunta si tu din timp ca sa-ti facem program :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 18 Oct 2010, 19:15

:wink:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Besliu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Besliu » 18 Oct 2010, 21:16

dragi pescari dc voi na-ti prins stiuca pe Riviera asta nu insemna ca nu e !! eu sunt incepator in ale spiningului si vreau sa va spun ca am facut si eu o partida pe Riviera si surpriza balta are stiuca !! Am prins 4 marlite la 1,2 kg fiecare !! asa ca vam facut de ras ! :lol: un baiat a prins una la vreo 3,5 kg are poza pusa pe pescuitul.ro pt cei interesati !! dc eu incepator am luat 4 la voi aveam pretenti !!
stiucile au fost prinse la vobler !! cum se numeste voblarul nush sa va spun !! fire intinse si duce-ti cu incredere pe riviera ca inca mai are stiuca !!

Scrie răspuns