Why custom?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
julien
veteran
veteran
Mesaje: 566
Membru din: 05 Feb 2012, 19:25
Localitate: Pitesti

Re: Why custom?

Mesaj de julien » 15 Iun 2012, 08:59

Buna treaba ai facut cu topicul asta nou.Sa speram cu nu va ajunge la fel de murdar ca celalat. Eu personal o sa-l urmaresc cu mare interes si nu o sa postez decat in cazuri exceptionale dintr-un motiv f.simplu pt. mine. Nu-mi place sa scriu pe forumuri, dar le urmaresc cu placere. Va salut pe toti si va doresc toate cele bune. :D :respekt:

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Why custom?

Mesaj de cristian.ene » 29 Iun 2012, 18:36

HS 9600-2- MHX blank , 8ft. medium power , 2 piece blank

http://conceptcustomrods.ro/?p=2335



All Star Titanium 7 ft. o clasică dispărută

http://conceptcustomrods.ro/?p=2346


NFC MB 705 -IM

http://conceptcustomrods.ro/?p=2371

Avatar utilizator
Nemernic
veteran
veteran
Mesaje: 3962
Membru din: 25 Mai 2010, 10:15
Localitate: Din balta'n balta

Re: Why custom?

Mesaj de Nemernic » 03 Iul 2012, 09:24

MuskMd scrie:apropos de treburile astea...
am si eu o intrebare : cat mai costa manopera pt montat o joarda ? sa zicem ca am toate componentele stiu in mare cam cum vreau sa fie, doar montajul.....
ai pm
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Why custom?

Mesaj de cristian.ene » 21 Iul 2012, 17:15

Am montat 2 blankuri Seeker S-Glass, modele - SBS 706 şi FSP 653B cu dispuneri noi de inele.

http://conceptcustomrods.ro/?p=2473

Avatar utilizator
kingofbeasts
veteran
veteran
Mesaje: 2873
Membru din: 20 Mar 2008, 16:58
Localitate: sibiu
Contact:

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 21 Iul 2012, 23:17

interesanta solutia de inelare la 706 . probabil ca a avut motivele lui viitorul proprietar cand a optat pentru Y-uri pe plecare insa sunt de parere ca ar fi avut performante mai bune lanseta cu kh-uri . unghiul ala de inclinare al pastilei de la k-uri face mult pe lanseu. am inteles asta abia dupa ce (in prima faza) am indoit y-urile unui bat ca sa fie cat mai apropiate de forma k-urilor. am constatat cu surprindere ca frecarile s-au redus substantial si lungimea lanseurilor a crescut si ea (nu cu mult dar sesizabill). ulterior am inlocuit inelul indoit cu un kh si lucrurile s-au imbunatatit inca putin cu toate ca pe plecare in loc de pastila de 25 (inel y) aveam acum pastila de 20 (inel kh). Acelasi lucru s-a intamplat si cand am inlocuit choker-ul din y in k . Practic, dupa suficient de multe teste am ajuns la concluzia ca , e suficient ca o lanseta sa aiba 2 inele de tip k (plecare si choker) pentru a obtine mai mult de 90% din potentialul de lansare al lansetei (bineinteles cu conditia ca cele 2 sa fie bine calibrate si pozitionate pe blank in raport cu mulineta ). In plus k-urile sunt si putin mai robuste ceea ce le face o alegere mai fericita pentru lansete dedicate pestilor de talie mare ca stiuca sau somnul.
despre avantajele strangularii rapide nu are rost sa spun mai mult decat ca personal am decis ca toate betele pe care mi le voi face sau modifica vor avea la baza conceptul kr (intr-o forma mai mult sau mai putin fidela :twisted: :wink: ).

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Why custom?

Mesaj de cristian.ene » 22 Iul 2012, 16:37

Chestia cu infoitul inelelor este un lucru foarte recoamndabil incat sa aiba un ungi cat mai potrivit sa primeasca spirele.

Preferabil sa fie indoite inainte sa fie montate pe blank :wink: altfel pot sa apara probleme cu blankul.

Am optat pentru Y pentru ca sunt mai inalte comparativ cu KL - standard care au profil sensibil mai putin inalt.

Cu noile inele KT -H se rezolva toate problemele.

Nu pot sa spun ca nu am fost multumit de inele Y cu care se poate lansa usor la distante mari daca sunt montate corect si alese bien dimensiunile inelelor.

Probleme evidente au fost cu inelele cu profile L care in unele situatii se pot distruge sau pot afecta blankul daca firul se agata de ele si pescarul inteapa sau lanseza :wink:

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Why custom?

Mesaj de cristian.ene » 24 Sep 2012, 11:09

Am construit o lanseta de test cu noile inele KL-H (KL cu profil inalt) şi inele micro cu profil KT.

http://anglersresource.net/TheoryoftheKRConcept.aspx

Pentru pescuit cu jiguri lanseta lucrează ireproşabil, uşurează vârful şi creşte senzitivitatea datorită mai multor pucte de contact cu firul se transmite mai multă informaţie.

http://conceptcustomrods.ro/?p=2611

Si un standard nou de prezentate a fiecărui blank-lansetă care descrie patternul de îndoire. Acestă informaţie ajută la alegerea corectă a blankului în funcţie de putere şi acţiune pentru anumite aplicaţii precise care includ doar anumite năluci(cu o anumită,greutate şi mod de prezentare a nălucilor, soft, reactive)



RX7 ISB720 action
http://conceptcustomrods.ro/?p=2653


NFC MB 705-1 (IM) action

http://conceptcustomrods.ro/?p=2663

Avatar utilizator
kingofbeasts
veteran
veteran
Mesaje: 2873
Membru din: 20 Mar 2008, 16:58
Localitate: sibiu
Contact:

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 24 Sep 2012, 13:27

fratele "batran" al lui NFC MB705 l-am echipat eu intr-o versiune adaptata de KR.
E vorba de Loomisul Imx MB 843 care are acum o echipare de forma (de la plecare la top): klag20h, klag12h, ktag 10j , 6 x tktsg 6j, tmnst 6j. dupa cum se vede e o combinatie intre titanuri si fieratanii si intre alconite si sic. arata cam asa:
ImagineImagine
De lucrat lucreaza excelent si la capitolul senzitivitate si la capitolul lansare si nu cred ca blankul asta putea sa dea mai mult din el intr-o alta configuratie de inele. de ce versiune adapta de kr ( si nu kr)? simplu: din puntul meu de vedere blankul e prea puternic pentru inele micro (mai ales ca pe langa salai pe el au intrat si alte specii cu "cohones" la care inelele micro sunt aproape sigur ca ar fi avut probleme) si pe de alta parte pentru ca un inel de plecare de 25 era prea mare pentru mulinetele cu care folosesc eu batul (zic de inelul de 25 pentru ca cu acest inel ar fi dat mult mai bine ochiului trenul de reducere -cel putin celor care sunt obisnuiti sa vada o spatiere in regim descrescator de la inelul de plecare spre top-). Practic in configuratia 20h 12h 10j spatiul dintre 12 si 10 ar fi iesit mai mare decat cel dintre 20 si 12 si ar fi aratat ciudat. plus ca si la capitolul incarcare statica n-ar fi fost prea sanatos. Din motivul asta, am renuntat la tunelul perfect pe trenul de reducere astfel ca , in loc sa arate ca in figura A inelele arata acum precum cele din figura B insa distanta dintre ele e acum egala.
Imagine
Lucrurile ar fi stat altfel daca as fi folosit un inel de plecare de 25 sau al doilea inel model Y de 12j sau k 10 h in loc de k 12h (cu cea de-a 2 varianta -y de 12- am pescuit batul mai mult de o luna si parca lansa putin mai bine -zic parca pentru ca n-am stat sa fac masuratori exacte pe iarba-) . Daca foloseam klag 10 h dadea bine distanta intre inele si tunelul dar aveam pe bat un inel de 20 , 2 inele de zece si restul de 6 ceea ce ar fi aratat putin ciudat .
ktag-ul 10 j inlocuieste inelul de tranzitie de 5,5 k h care e inelul dat "de folosit" in toate situatiile pentru sistemul clasic KR Concept (avand aceeasi inaltime cu acesta).Practic mie mi s-a parut mult prea firav acel inel (5,5 kh) pentru a fi folosit contra pestilor de pe Olt (pentru ca la o adica in loc de inele de 6 puteam folosi si de 5,5 in continuare pana la varf).
Mi-am "permis" sa pun toate cele 6 inele mici si varful insa avand in vedere ca 2 inele sunt sub punctul de inflexiune al blancului puteam pune doar 4 inele de titan si topul (nu voi repeta aceasta gresala a doua oara si asta e clar :lol: pentru ca banii aia dati in plus pentru 2 inele de titan care nu mai conteaza in dinamica blancului ii puteam folosi pentru o pastila sic la inelul de 10 in loc de pastila alconite care e acum).

Avatar utilizator
kingofbeasts
veteran
veteran
Mesaje: 2873
Membru din: 20 Mar 2008, 16:58
Localitate: sibiu
Contact:

Re: Why custom?

Mesaj de kingofbeasts » 24 Sep 2012, 13:47

ps. inelele mari de pe trenul de reducere le-am ales alconite cu rama simpla de inox din motive bugetare (in sensul ca nu vroiam sa scot din buzunar bani aiurea daca nu e cazul avand in vedere si faptul ca , cu cat te aproprii mai mult de mulineta greutatea inelului conteaza din ce in ce mai putin. - ea fiind foarte importanta in schimb pe partea "activa " a blankului-). Singurul regret este acela ca nu am pus tot sic si pe inelul de 10 insa la alegerea asta au contat si alte lucruri (in cazul asta faptul ca acel inel il aveam deja ramas de la o alta lanseta impreuna cu inelul de 20 h care a fost initial o livrare gresita in loc de un 20j) .
Mai mult n-am ce sa zic decat ca batul simte si duce (de la biban de 200 de grame, la somn de 7 kg si fitofag de 12 nu mi-a dat emotii deloc batu').
personal va recomand k-urile pentru ca lansezi mai putine jiguri si voblere cu ele si nici nu risti sa rupi blankul pe lanseu din cauza unei incurcaturi pe varf in conditii de vant insa batul s-a comportat foarte bine si echipat cu y -uri de duzina (cu care l-am pescuit cateva saptamani bune pina ce mi-au ajuns inelele de tip k pe comanda).

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Why custom?

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Sep 2012, 19:26

Inelele micro,nu sint cu nimic mai putin rezistente decit celelalte..

Imagine

In poza de mai sus,este un alconite clasic de 6,uzat,si un bkbag 4j,nou..Am doua motive sa cred ca microinelul poate fi folosit fara grija si pe lansete de clase mari de putere,si anume
-dupa cum se poate observa,talpa de fixare este cel putin la fel de lunga ca si la inelul de 6,si in plus,are o geometrie mai aparte ,in forma de bradulet,pentru o mai buna priza pe blanc si stabilitate..
-la o formula de inelare cu microinele se pot folosi mai multe la numar,deci forta care actioneaza asupra unui inel e mai mica decit la o inelare cu marimi standard...

Folosind o matisare adecvata,unii rodbuilderi americani au pus microinele si pe lansete care duc fire de 60lb,pentru pescuit in forta la bass..deci micro,micro...dar nu-i de joaca cu ele.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns