fratele "batran" al lui NFC MB705 l-am echipat eu intr-o versiune adaptata de KR.
E vorba de Loomisul Imx MB 843 care are acum o echipare de forma (de la plecare la top): klag20h, klag12h, ktag 10j , 6 x tktsg 6j, tmnst 6j. dupa cum se vede e o combinatie intre titanuri si fieratanii si intre alconite si sic. arata cam asa:

De lucrat lucreaza excelent si la capitolul senzitivitate si la capitolul lansare si nu cred ca blankul asta putea sa dea mai mult din el intr-o alta configuratie de inele. de ce versiune adapta de kr ( si nu kr)? simplu: din puntul meu de vedere blankul e prea puternic pentru inele micro (mai ales ca pe langa salai pe el au intrat si alte specii cu "cohones" la care inelele micro sunt aproape sigur ca ar fi avut probleme) si pe de alta parte pentru ca un inel de plecare de 25 era prea mare pentru mulinetele cu care folosesc eu batul (zic de inelul de 25 pentru ca cu acest inel ar fi dat mult mai bine ochiului trenul de reducere -cel putin celor care sunt obisnuiti sa vada o spatiere in regim descrescator de la inelul de plecare spre top-). Practic in configuratia 20h 12h 10j spatiul dintre 12 si 10 ar fi iesit mai mare decat cel dintre 20 si 12 si ar fi aratat ciudat. plus ca si la capitolul incarcare statica n-ar fi fost prea sanatos. Din motivul asta, am renuntat la tunelul perfect pe trenul de reducere astfel ca , in loc sa arate ca in figura A inelele arata acum precum cele din figura B insa distanta dintre ele e acum egala.

Lucrurile ar fi stat altfel daca as fi folosit un inel de plecare de 25 sau al doilea inel model Y de 12j sau k 10 h in loc de k 12h (cu cea de-a 2 varianta -y de 12- am pescuit batul mai mult de o luna si parca lansa putin mai bine -zic parca pentru ca n-am stat sa fac masuratori exacte pe iarba-) . Daca foloseam klag 10 h dadea bine distanta intre inele si tunelul dar aveam pe bat un inel de 20 , 2 inele de zece si restul de 6 ceea ce ar fi aratat putin ciudat .
ktag-ul 10 j inlocuieste inelul de tranzitie de 5,5 k h care e inelul dat "de folosit" in toate situatiile pentru sistemul clasic KR Concept (avand aceeasi inaltime cu acesta).Practic mie mi s-a parut mult prea firav acel inel (5,5 kh) pentru a fi folosit contra pestilor de pe Olt (pentru ca la o adica in loc de inele de 6 puteam folosi si de 5,5 in continuare pana la varf).
Mi-am "permis" sa pun toate cele 6 inele mici si varful insa avand in vedere ca 2 inele sunt sub punctul de inflexiune al blancului puteam pune doar 4 inele de titan si topul (nu voi repeta aceasta gresala a doua oara si asta e clar

pentru ca banii aia dati in plus pentru 2 inele de titan care nu mai conteaza in dinamica blancului ii puteam folosi pentru o pastila sic la inelul de 10 in loc de pastila alconite care e acum).