WARNING! Daiwa vs Shimano
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
WARNING! Daiwa vs Shimano
Ce morisca ai lua maine, pentru pescuit la stiuca si salau, pe balti , delta, dunare ? Jiguri pana in max 40 grame, naluci cu reactivitate medie la stiuci. In general joc naluca din bat, nu din mulineta ( pt nalucile care permit asta)
twin power '11 - model 2500
Twin power '15- model 2500
Certate '13- 2500
Certate '13 - 2510
Stella fe- 2500
Stella fi - 2500
Stella fe - 4000
Stella fi - 4000.
Altceva?
Nu sunt convins ca merita, sa spunem, fi2500 de 2 ori banii de tp'11. Am avut experiente atat bune cat si rele cu ambele marci, dar moristi mai ieftine, deci nu ma pasioneaza cine e mai producator de mulinete.
Multumesc
twin power '11 - model 2500
Twin power '15- model 2500
Certate '13- 2500
Certate '13 - 2510
Stella fe- 2500
Stella fi - 2500
Stella fe - 4000
Stella fi - 4000.
Altceva?
Nu sunt convins ca merita, sa spunem, fi2500 de 2 ori banii de tp'11. Am avut experiente atat bune cat si rele cu ambele marci, dar moristi mai ieftine, deci nu ma pasioneaza cine e mai producator de mulinete.
Multumesc
- semlecangheorghe
- veteran
Re: WARNING! Daiwa vs Shimano
1.Twinpower 2015...
2.Stella 4000 daca dai cu jiguri spre un oz sau naluci cu portanta de la medie in sus.
Asta din lista ta.Si eu caut ceva similar si ,personal ,dupa ce am sapat oleaca ,as opta pentru un bioMaster SW MARIMEA 4000cu raport mic4.8-1
2.Stella 4000 daca dai cu jiguri spre un oz sau naluci cu portanta de la medie in sus.
Asta din lista ta.Si eu caut ceva similar si ,personal ,dupa ce am sapat oleaca ,as opta pentru un bioMaster SW MARIMEA 4000cu raport mic4.8-1
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- crapmaniacul
- veteran
1. Twin Power 2015 marime 4000 PG (raport 4.4)
1. Daiwa Certate 2013 marime 2510 R-PE (raport 4.7) / Morethan 2510 R-PE / Certate Hyper Custom 2500R
1. Stella FE / FI marime 4000.
Oricare din cele de mai sus ptr ca ai inclus si jigurile medii-mari, cele de 40 gr si vrei la Dunare. As cam exclude din start orice Shimano de 2500 care e strict de balta.
1. Daiwa Certate 2013 marime 2510 R-PE (raport 4.7) / Morethan 2510 R-PE / Certate Hyper Custom 2500R
1. Stella FE / FI marime 4000.
Oricare din cele de mai sus ptr ca ai inclus si jigurile medii-mari, cele de 40 gr si vrei la Dunare. As cam exclude din start orice Shimano de 2500 care e strict de balta.
simpatici repondenti, mie nu imi e clar de ce considerati ca angrenajele sunt mai fortate la jiguri mai mari (pe care 99% le folosim in curent) cand in scenariul respectiv jiguiala o faci preponderent din bat, nu din morisca. Eu consider ca este muuult mai intrebuintata o muli la un spinerbait mare, la un crank baban, d-astea care dizloca mai multa apa si care nu intra in categoria jerk-baits. Gama 20-40 o consider medie pt dunare, ce-i drept, sunt destul de putine locurile unde trebuie mai mare, dar.....ma cheama ceva in locurile alea
Gama SW nu prea ma atrage pt ca un tamburul e mult mai adanc, protectia suplimentara fata de gama freshwater nu aduce pt mine nimic in plus, exceptand pretul. Daca vedeti si alte optiuni in zona asta de buget, destul de permisiva cred, bagati mare.

Gama SW nu prea ma atrage pt ca un tamburul e mult mai adanc, protectia suplimentara fata de gama freshwater nu aduce pt mine nimic in plus, exceptand pretul. Daca vedeti si alte optiuni in zona asta de buget, destul de permisiva cred, bagati mare.
1. Daiwa Certate HYPER Custom 3012H pentru pescuit la chestii grele gen spinerbait sau crank-uri
2. Stella fi - 2500 sau 3000 pentru balti si delta (Salau).
Asta ar fi sa aleg eu. Momentan pe Dunare folosesc Daiwa Infiniti Q de 3000 si Team Daiwa Sol de 3000 iar pentru balta Shimano Stella JDM de 2500, si un Stella FE de 3000.
2. Stella fi - 2500 sau 3000 pentru balti si delta (Salau).
Asta ar fi sa aleg eu. Momentan pe Dunare folosesc Daiwa Infiniti Q de 3000 si Team Daiwa Sol de 3000 iar pentru balta Shimano Stella JDM de 2500, si un Stella FE de 3000.
Dragostea e oarba, dar casatoria ii reda vederea!!!
Tu vrei sa-ti achizitionezi o mulineta sau faci un sondaj pt a mai trece timpul? :)
Daca vrei sa-ti cumperi una, cam ce buget ai? Spune-ne in dolari sau euro ca sa apara mai putine zerouri... :mrgreen:
Daca vrei sa-ti cumperi una, cam ce buget ai? Spune-ne in dolari sau euro ca sa apara mai putine zerouri... :mrgreen:
- crapmaniacul
- veteran
Du-te matale cu Shimano de 2500 la Dunare pe jiguri de 25-40 de grame + guma si in curent doua sezoane la rand si vorbim apoi. Eu stiu ca tii la mulinetele tale si nu esti genul care le schimbi dupa un sezon. Posibil sa te tina o Stella sau un TP chiar si de 2500, dar mergi cu ele prea mult pe rosu, in gama „de turatie” maxima ptr ce pot ele duce si vor imbatrani prematur.
Cu 4000 esti mai lejer, nu le bagi la galop sa iasa spumele din ele, le tii la ralanti chiar si cu pesti mari sau jiguri grele. Vor mai fi pareri asa ca vezi matale ce si cum le decantezi
Cu 4000 esti mai lejer, nu le bagi la galop sa iasa spumele din ele, le tii la ralanti chiar si cu pesti mari sau jiguri grele. Vor mai fi pareri asa ca vezi matale ce si cum le decantezi
- crapmaniacul
- veteran
La jiguiala in opinia mea stresul e impartit cel putin egal intre lanseta si mulineta si gandeste-te la inertia pe care o are un jig de 30 gr + guma pe care il urnesti de pe loc si-l tractezi in curent la o apa adanca de 4-8 m de sa zicem 5 - 6,000 de ori pe zi pe putin ...sosoktm scrie:simpatici repondenti, mie nu imi e clar de ce considerati ca angrenajele sunt mai fortate la jiguri mai mari (pe care 99% le folosim in curent) cand in scenariul respectiv jiguiala o faci preponderent din bat, nu din morisca.
...5-6.00 de ori pe zi...ar fi mai corect spus....crapmaniacul scrie:La jiguiala in opinia mea stresul e impartit cel putin egal intre lanseta si mulineta si gandeste-te la inertia pe care o are un jig de 30 gr + guma pe care il urnesti de pe loc si-l tractezi in curent la o apa adanca de 4-8 m de sa zicem 5 - 6,000 de ori pe zi pe putin ...sosoktm scrie:simpatici repondenti, mie nu imi e clar de ce considerati ca angrenajele sunt mai fortate la jiguri mai mari (pe care 99% le folosim in curent) cand in scenariul respectiv jiguiala o faci preponderent din bat, nu din morisca.

- crapmaniacul
- veteran
Nu m-am referit la numarul de lansari dintr-o zi (200 - 300) , ci la numarul de jiguiri, deci multiplica lansarile cu 20 macar ...3my scrie:...5-6.00 de ori pe zi...ar fi mai corect spus....crapmaniacul scrie:La jiguiala in opinia mea stresul e impartit cel putin egal intre lanseta si mulineta si gandeste-te la inertia pe care o are un jig de 30 gr + guma pe care il urnesti de pe loc si-l tractezi in curent la o apa adanca de 4-8 m de sa zicem 5 - 6,000 de ori pe zi pe putin ...sosoktm scrie:simpatici repondenti, mie nu imi e clar de ce considerati ca angrenajele sunt mai fortate la jiguri mai mari (pe care 99% le folosim in curent) cand in scenariul respectiv jiguiala o faci preponderent din bat, nu din morisca.