@gogol...buget sa zicem 2500 lei. Nu intreb sa ma aflu in treaba, nu sunt genul

Sunt in crestere, nu am experienta pe zona asta de mid-high end la mulinete de spin, imi sunt foarte utile opiniile celor care au amabilitatea si placerea sa le ofere.
@adrian...olt si siret imi sunt prea departe, sunt bucurestean. Prefer sa dau o fuga in delta decat pana la olt. Pe dunare pescuiesc pana la 80 grame, bila mai mare nu am gasit, dar am gasit pe sonal loc unde vedeam peste si cu 80 nu tineam fundul. Curent mare si 15 metri.... Folosesc pt asta o bradia 2500r care imi da senzatia ca e suficient. Eu nu cunosc mulineta care sa nu dea semne de utilizare dupa cateva sezoane, dar nici nu o caut, nu cred ca exista.
Nu imi propun sa folosesc nici una dintre moristile de mai sus pe greutati peste 40 grame (bila). Pe jerk, un 2500 decent duce fara greata un slider de 50 grame, sa zicem, sau asa consider eu. Merci de sugestia privind castul, e o optiune de luat in seama.
@crapmaniacul....ma gandeam ca versiunea power gear ar trebui sa fie semnificativ mai suferitoare la efort, dar doar viitorul va putea demonstra asta, vorbim de modele noi, inclusiv inca neaparute pe piata. Cat despre lanseuri, 500 de bucati cu bila de 70 si ma scarpin la gleza cu mana , fara sa ma aplec. D-astea "light", de 25 grame..... merg oricate. Da, tin la mulinete si de obicei le dau de suflet, nu cred ca am vandut scule de pescuit niciodata. Si jade pythonul ramane in portofoliu, e cel mai jmecher vibrator pe care l-am folosit pana acum.
Vreau ceva care sa puna firul ca xship, sa nu ramana fara vopsea in 2 ani si sa nu aiba 300 grame. Daca se poate sa nu simt angrenajele in genul daiwa (la bradia simt, la fuego nu), dar pot sa trec peste aspectul asta. Inca nu vreau sa ingrop banii in 2 mulinete, 2500 si 4000, insa imi sunt clare dezavantajele unei solutii universale. Ce nu am spus si cred ca e important, e acceptabila doar o mulineta noua, nefolosita.