WARNING! Daiwa vs Shimano

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

sosoktm
veteran
veteran

Re: WARNING! Daiwa vs Shimano

Mesaj de sosoktm » 18 Mar 2015, 21:49

Adrian, fara sa intru in polemica, un slider nu il anim NICIODATA din mosor. Poate e doar de preferinta personala, poate experienta, poate ambele., dar nu am cum sa te cred ca o naluca e "lucrata" diferit de 2 adunatoare de fir. E fizica de liceu, da o n mama ei de jdm istica. Aaa, ca un cast duce mai mult abuz, ca descarca fortele in zone mai mici dar mai usor de controlat, ca nu rasuceste firul, aia da, pot sa cred. Nici eu nu inteleg cast+UL, dar neincercandu l pana acum, nu mi dau cu parerea. Chiar iau serios in calcul varianta unui combo de cast pt aplicatii mai solicitante pt echipament, pe langa o muli spin de 2500/2500R.
Cum spuneau colegi, pot sa inteleg ca la taras pe fund al jigului fortezi mai mult mulineta, dar cati ditre voi ati facut taras cu bile de 80 grame? Pompaj tata, cum spune rine.
3my, nu ma intereseaza pentru pescuit "soft" o mulineta de 500 grame, nici daca o las nepotilor.in zona asta de pret am iesit de mult din aria unde cautam doar partea practica, deja ne uitam la acareturi fine. Nu lux, nu populare, ci undeva la intrarea in zona premium.
Cristi, am in vedere in special doar mulinete full metal, maxim accept un side plate de plastic jmecherit. Noua trebuie sa fie ca sa nu am dubii in situatia in care o sa fiu nemultumit de achizite, desi imi e greu sa cred ca poate sa fie asa. Mai am de adunat fir destul pana sa imi "puta" o scula de talia asta, vreau doar sa aleg informat si constient, este o zona nepipaita pt mine. Echilibrarea pe bat e doar relativa, in contextul in care dau la pesti ce presupun uzual bete puternic diferite.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 18 Mar 2015, 23:12

pentru aplicatile la care vrei sa folosesti mulineta eu as merge pe un Shimano de 4000 ... modelul in functie de buget.

nu vreau sa ma gandesc la bile de 80 de grame, ape adanci si curenti ... si mulinete de 2500. eu pentru chestiile alea folosesc Shimano-uri de 8000 sau "light" Daiwe de 3500-4000.

ocazional dau cu bile de 50 de grame, gume de 10-12cm cu o lanseta pana in 1oz, mulineta de 2500 de la Shimano si fir de 8lbs ... dar aia doar atunci cand avatii sunt la 6-8m adancime in curenti unde cu alte naluci nu ajung. si la fiecare miscare simt ca ceva poate ceda :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Mar 2015, 06:55

Eu sant f. incantat de cum e facuta o mulineta S.W.Zicea Soso de oboseala mulinetei dupa cateva sezoane..consider protectia aceea la antirevers si frana foarte eficienta,in cazul meu pentru iesirile prin balastierele patriei ,cand una dintre lansete sta sprijinita pe vreun suport adhoc si bate vanticel ce anima nisipul si praful..astea fiind cauza principala la tot felul de disfunctionalitati si zgomote ciudate care apar la mulinetele mai neprotejate.Shimano oricum au la galet protectia aia de plastic care tine bine piept apei ce vine pe fir,asa ca o protectie in plus nu strica deloc..Pe linga asta mulinetele sw sant mai robuste,si se presupune ca stratul de vopsea e facut sa reziste la apa de mare deci ar trebui sa tina mult si bine in conditii normale....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 19 Mar 2015, 09:52

Si ca sa nu te mai vad cu jumatati de masura, te invit sa-ti iei o Saltiga si ai terminat smecheria la obleti :lol: :lol:

Imagine

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 19 Mar 2015, 22:06

ai aceleasi preferinte ca si mine, as fi vrut stella dar nu m-am impacat cu ideea corpului din magneziu, as fi vrut daiwa noua de top dar nu-mi place rotorul, zaion-ul respectiv magseal-ul asa ca am ramas cu '11 TP 4000 si daiwa modele vechi 2500, 2500R, 3000 hyper custom...inca ma mai uit dupa alta daiwa veche dar ma seaca ideea galetului fashaitor (dupa cum ti-e norocul) asa ca am luat in vizor si '15 TP 4000PG

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 20 Mar 2015, 08:53

problema galetului este jenanta cred la nivelul asta de pret, dar compromisuri faci indiferent ce ai alege. Magseal nu ma convinge personal, o vad o complicatie inutila. Raman deci in vizor stella, tp`15 si ceva tip 2500R, generatie pre "magseal".

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 20 Mar 2015, 09:34

sosoktm scrie:problema galetului este jenanta cred la nivelul asta de pret, dar compromisuri faci indiferent ce ai alege. Magseal nu ma convinge personal, o vad o complicatie inutila. Raman deci in vizor stella, tp`15 si ceva tip 2500R, generatie pre "magseal".
Cu oricare din astea trei nu ai cum sa gresesti niciodata. Acum singurul aspect in discutie ramane marimea utilajului. Dar cand spui jiguri la Dunare eu nu pot concepe 2500 de la Shimano decat greu ... , 2500 de la Daiwa da, insa tu stii mai bine, chestie de gust si obisnuinta. Spor in cautari !

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Mar 2015, 11:51

sosoktm scrie:Adrian, fara sa intru in polemica, un slider nu il anim NICIODATA din mosor. Poate e doar de preferinta personala, poate experienta, poate ambele., dar nu am cum sa te cred ca o naluca e "lucrata" diferit de 2 adunatoare de fir. E fizica de liceu, da o n mama ei de jdm istica. .
Nu-i fizica , ii practica , suficiente ore pe balta incat sa stii care ii punctu maxim de atractie a unui vobler , sa recunosti punctu ala , sa-l simti ,si dupa aia sa vezi daca il poti obtine cu orice mosor .
Daca ai ochiul bun poti chiar sa vezi pe viu diferente ,insa ii mai bine sa le simti , ii mai folositor .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 20 Mar 2015, 12:04

In rest multe ideei preconcepute , eterna cautare a mulinetei full metal , care insa nu poate sa fie la jumate de kil , ca nu tre sa ajunga la nepoti , da atunci de ce full metal :?:
Fuge lumea de magneziu zaion si magseal ca dracu de tamaie ,vrea full metal usoare insa :shock:

De ce nu ii bun magsealu :?:

Multi spun ca ii doar o gaselnita ca sa creasca pretu , io nu vad crestere tinand cont de miscarea preturilor , si nu vad nici parti negative cel putin , si atunci , fara sa probezi, cum nu vrei , stiti voi ceva mai mult din practica sau is doar prejudecati :?:

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 20 Mar 2015, 13:24

io nu fug de magneziu, am d astea si sunt de vis. Full metal, fara magseal si culmea....usoare.
In rest, minunate zaion, ci4+++ si uleiuri magnetice.

Scrie răspuns