Voblere XXL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 04 Feb 2010, 00:44

Si nu i-ai dat binete la Dumitru?...Sau nu-l stiai atunci?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 04 Feb 2010, 12:04

Nu, nu am pescuit, am fost doar sa-mi belesc ochii, si sa-mi cumpar o chitara electrica.
Pe Dumitru nu l-am cunoscut (n-o fi cumva faimosul Kuintautti?).

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 04 Feb 2010, 12:09

el este :twisted:

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 04 Feb 2010, 15:29

:shock: Ce bine ca nu m-am intalnit cu el :lol: Iesea o bataie pe cinste..

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 04 Feb 2010, 15:44

:lol: :lol: :lol:

Rapala Man
veteran
veteran

Mesaj de Rapala Man » 04 Feb 2010, 15:45

bine ca sunteti departe unu de altu :D

avatzel
junior
junior

Mesaj de avatzel » 04 Feb 2010, 18:12

shimano scrie:Stiu ca este stiuca pe Mures, dar daca ma gandesc la Muresul de anu' trecut, cred ca pot sa numar pe degete zilele in care am gasit Muresul curat, si bun de folosinta. De obicei curge capuccino in loc de apa, mai ales in aval de oras. Asta e durerea mea. De aceea prefer sa merg sus la Peris sau chiar dupa Reghin, unde aproape intotdeauna dau de apa limpede, cleni multi si peisaje superbe...insa incepand cu acest an voi fi in cautarea stiucii...sper s-o si gasesc. :roll:

In ceea ce priveste Slider-ul ala mare de 12 cm, nu stiu ce sa zic...pare imens, m-am speriat de el...nu cred ca voi incerca asa ceva (in schimb m-am bucurat enorm cand mi-au venit sliderele de 5 cm)

la Moresti ieste stica destula numa tre sa sti unde sa o cauti

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 04 Feb 2010, 22:39

Ma, la Moresti eu nu prea am pupat ape curate, iar din cate stiu stiuca adora apa limpede....deci presupun ca va fi totusi o problema sa gasesc stiuca acolo, chiar daca exista. Voi incerca, totusi...locurile sun superbe, si sunt greblate in fiecare iarna-primavara, pentru ca noi, pescarii, sa ne putem bucura de tot mai putini pesti mari (nu de alta, dar ca sa nu facem hernie). Moresti este locul unde un prieten a trimis AJVPS-ul, atunci cand tziganii greblau de numa zona, si nimeni n-a mers incolo...

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 05 Feb 2010, 10:17

Moresti-ul a avut somni de calibru, stiuci pe masura, salai. Nu zic ca nici acum nu este, dar nu ca acum 5-6 ani.Ne mai 'ajuta' si Combinatul, si fabrica de kk...asa ca nu avem de ce sa ne miram. In sus daca mergem, Glodeni, Petelea, Benta are excavatoare in Mures...ce sa mai vorbim.

Anul trecut in iunie, de 3 ori a fost poluat Muresul, asta numai in iunie. Combinatul iarasi ii curat, nu polueaza, iarna abia puteai respira in zona. Prea mare mafie, dom'le, prea mare.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 05 Feb 2010, 10:41

Eu cred ca problemele sunt mai multe.

Multa lume nu se incumeta sa investeasca intr-un echipament pentru naluci mari care trebuie sa fie destul de specializat pentru a nu uza degeaba si rapid alte scule de altfel probabil foarte bune si asta ii exclude un pic din categoria pescarilor de naluci mari sau nu le ofera suficient timp pentru a le studia si a-si da seama daca fac sau nu diferenta. Asta se intampla oarecum pe buna dreptate pentru ca la noi, pestele mult si mare e o utopie cam pentru orice zona, exceptie facand oarecum Dunarea, pealocuri delta si cateva lacuri hai sa le spunem "cu atentie mai speciala".

Al doilea subiect de discutie zic ca ar fi, dupa ce il depasim pe primul, tehnica, echipamentul, locul, insistenta unde e foarte mult de discutat.

Din experienta personala as spune ca dimensiunea nalucii nu prea are de-a face cu pestele IN SENSUL SA FIE PREA MARE NALUCA, daca vorbim de stiuca. Adica atata timp cat stiuca e un pic mai mare decat naluca este foarte posibil sa o atace pe cand o stiuca foarte mare este posibil sa nu se sinchiseasca de o naluca mica. Aici este mai ales cazul voblerelor pentru ca lingura de exemplu, prin suprafata reflectorizanta si evolutia din apa poate da semnalele unui peste mare chiar daca scoasa pe uscat si cantarita sau masurata se poate incadra chiar in categoria nalucilor mici, tot daca vorbim de stiuca. Tinand cont de cele spuse mai sus parerea mea este totusi ca imprimarea unei evolutii corecte nalucii face ca dimensiunea ei sa scada din importanta, adica un slider de 7 pescuit corect poate fi mult mai bun decat unul de 12 pescuit incorect. Nu cred ca pestele isi da seama, mai ales cand se lanseaza in atac de la vreo 3-4 metri si apa nu e chiar cristal, daca ce taraim noi prin apa are 8 sau 20 de cm. El primeste anumite informatii si daca il conving sa manance sigur nu se va razgandi la 30 de cm spunand: a... io credeam ca e mai mare sau a... io credeam ca e verde. Culoarea, dimensiunea si briz-brizurile au rolul de a face naluca mai usor detectabila, identificabila, si a transmite anumite date pentru a largi zona de atac cat mai tare, pentru a i se face simtita prezenta la o distanta cat mai mare, pe cand MISCAREA, EVOLUTIA si VITEZA cu care e recuperata declanseaza atacul final. Discutia e lunga, am facut un rezumat mic.

Eu prefer nalucile mari la stiuca.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns