Voblere XXL

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
evin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de evin » 28 Ian 2010, 00:56

Am citit pe undeva ca la voi, la Tg Mures, voblerele mari se numesc ''gianisme''.
Inseamna ca trebuie sa fie locuri unde se pot folosi!

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 28 Ian 2010, 09:17

Nu prea stiu unde sunt stiucile, pt ca eu am dat mail mult la clean. Dar cred c-ar fi niste sanse la Faragau, de exemplu, sau la Zau. Cam astea sunt baltile cu stiuci din jurul Muresului, iar celelalte (Toldal, Bezid, Saulia, Iernut, etc) adapostesc mai mult salau, din cate stiu eu. Insa cel mai mandru as fi sa scot stiuca frumoasa din Mures, nu din balti :wink:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Ian 2010, 09:44

S ti-a raspuns cleanul la "mail"?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 28 Ian 2010, 10:01

:lol: Ups...sorry :lol:

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 28 Ian 2010, 10:28

shimano scrie:Nu prea stiu unde sunt stiucile, pt ca eu am dat mail mult la clean. Dar cred c-ar fi niste sanse la Faragau, de exemplu, sau la Zau. Cam astea sunt baltile cu stiuci din jurul Muresului, iar celelalte (Toldal, Bezid, Saulia, Iernut, etc) adapostesc mai mult salau, din cate stiu eu. Insa cel mai mandru as fi sa scot stiuca frumoasa din Mures, nu din balti :wink:
Eu am luat una la 4,7 Kg . De acord ca aia luat pe mures da mai multa satisfactie cat 3 stiuci luate pe santioana sau pe alta balta.
Cel mai mare vobler pe care l-am folosit e un Strike Pro swinbaitul - nu am luat nimic la el.

Sincer mai mare decat sliderul de 7 de salmo si eventual Zipperul e ma incumet. La targu mures cu un naluca de 15 grame arunci lejer de pe un mal pe altul asa ca nu vad idee sa bag monstri in aia de peste 30 de grame.
Cea mai mare dihanie care am folosit-o era o lingura de vreo 9 cm si 26 de grame dar era nasol ca aruncai asa departe ca iti depasea campul vizual.
the angler is catching xxx, not by the lure

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 28 Ian 2010, 11:17

Ce stii de bratul mort al Muresului, deasupra barajului (vis-a-vis de Weekend)? E un loc superb, cu nuferi, o Delta in miniatura. Prietenii mi-au spus ca au luat stiuci frumoase acolo mai demult, dar de cand se deschide barajul anual, au cam disparut si stiucile. Ai scos ceva de-acolo?

bogdan_br
junior
junior

Mesaj de bogdan_br » 28 Ian 2010, 11:32

Dar Salmo Slider de 12 cm a folosit cineva ? Varianta sinking are 70 grame. Va intreb, deoarece aproape toate magazinele cu articole de pescuit din Tulcea comercializeaza asa ceva. Am discutat cu vanzatorii si mi-au spus ca se vand bine... :roll:

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 28 Ian 2010, 12:07

pe bratul mort s-au luat stiuci da asta cu multi ani in urma akuma se mai prinde cate o marlita da si aia destul de rar . cat desspre Zau eu nu am auzit sa tina stiuca . pe mures tot ai sanse mai ales in aval de oras

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 28 Ian 2010, 15:21

Stiu ca este stiuca pe Mures, dar daca ma gandesc la Muresul de anu' trecut, cred ca pot sa numar pe degete zilele in care am gasit Muresul curat, si bun de folosinta. De obicei curge capuccino in loc de apa, mai ales in aval de oras. Asta e durerea mea. De aceea prefer sa merg sus la Peris sau chiar dupa Reghin, unde aproape intotdeauna dau de apa limpede, cleni multi si peisaje superbe...insa incepand cu acest an voi fi in cautarea stiucii...sper s-o si gasesc. :roll:

In ceea ce priveste Slider-ul ala mare de 12 cm, nu stiu ce sa zic...pare imens, m-am speriat de el...nu cred ca voi incerca asa ceva (in schimb m-am bucurat enorm cand mi-au venit sliderele de 5 cm)

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 30 Ian 2010, 23:14

Shimano. Am echipament de jerk, dar mi se pare oarecum neadecvat pt. ape curgatoare si tulburi precum Muresul. Recunosc, nu am insistat prea mult sa caut stiuca pe Mures, dar cand am facut-o, m-am orientat spre locuri cu ape domoale si adanci, varsari ale paraielor sau pinteni de piatra. Acolo, oscilantele grele si mai maricele si shad-urile de 11-13 si chiar 15 cm s-au facut remarcate. Am incercat si cu altceva:spinner-bait, rotative, diferite voblere, dar stiucii nu i-au convenit.

Echipamentul de jerk mi se pare mai adecvat pe balti cu ape limpezi, cu stiuci apatice. Din experienta mea iti spun ca stiuca raspunde mai bine stimulilor vizuali in apa limpede, iar "alunecarea" eleganta a voblerelor lipless mari cand la stanga, cand la dreapta, urmate des topari de 4-5 secunde - imitand un peste dezorientat/ranit (si destul de consistent) va determina atacul stiucii.

Multi folosesc echipamentul de jerk mai des toamna sau primavara, cand apele sunt reci. Tin sa iti spun ca am prins stiuca la jerk in iulie, in jurul orei 14. Asa ca...

Nu asculta de unul sau de altul care iti dau sfaturi din auzite si daca consideri, achizitioneaza-ti un echipament de jerk si da-i bataie. Te sfatuiesc sa incepi intai cu baltile din zona ta, apoi daca consideri, poti lua si Muresul cu asalt.

Scrie răspuns