voblere pt. clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Mai 2004, 14:07

Cu ce voblere (marca, model, marime, culoare) ati avut cele mai bune rezultate la pastrav, respectiv clean?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

dudi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dudi » 12 Mai 2004, 16:32

La clean(si mare si mic) am prins cel mai bine cu Salmo Minow 7 cm floating.

dudi

eugen
veteran
veteran

voblere

Mesaj de eugen » 12 Mai 2004, 17:31

clean am luat cel mai bine la voblere Dady in culori naturale (spate negru/laterale albe sau alb cu portocaliu), de 2, 3 si 4cm. trebuie sa le schimbi ancorele, cele din dotare sunt facute din carlige prea fine si se taie buza pestelui fix cand ti-e lumea mai draga, adica in dril. si fix cu exemplarele mai mari.

pastrav am prins cel mai bine la un Salmo hornet, imitatie de pastravior, cel mai mic model care exista, cred ca 3cm. la fel de bine am luat pastrav si la un Dady de 4 cm cu spate negru si lateralele intr-o nuanta argintie, care este foarte plat.

in momentul de fata nu mai am in trusa decat Dady, Salmo si Rapala. sunt singurele marci de care imi voi mai cumpara, poate si Yo Zuri. folosesc cu predilectie modele floating pe raurile cu debit mic si mediu. pentru rauri mari si lacuri doar sinking si suspending. nu am prins niciodata clean sau pastrav pe voblere mai mari de 5cm.

mentionez ca am incercat toate marcile care se gasesc pe la noi, in afara de Down. chiar daca acum sunt fidel exclusiv celor catorva marci sus-mentionate, cred sincer ca poti prinde cu orice microvobler, indiferent de marca. eu n-am cumparat niciodata vreunul care sa nu fi avut atacuri.

nu stiu daca vei obtine rezultate mai bune cumparand ce zice unul sau altul ca a mers mai bine pentru el. mai bine incearca din toate cate ceva si te lamuresti tu.

fiecare ajunge la anumite concluzii, in functie de preferintele personale pentru forma, culoare si actiune, sau experiente negative cu anumite marci. de pilda eu nu imi voi mai lua voblere Cosma pentru ca am avut 3 sau 4 si toate au ramas fara barbeta dupa prima iesire. altii nu au avut parte de surprize din astea. chestie de bafta, probabil.

daca vrei neaparat sa mergi la sigur cand cumperi ceva, asteapta pana se finalizeaza site-ul asta, din cate stiu va exista o sectiune de fishing reports, unde vor scrie baietii ce si cu ce au prins. inevitabil, vei avea acolo un top al nalucilor. evident, cam peste un an. :)

PS_daca pescuiesti doar la clean si pastrav as zice ca e mai profitabil sa dai la musca.

respect!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Mai 2004, 13:41

SDR-urile de la Salom le-a incercat cineva?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugen
veteran
veteran

SDR?

Mesaj de eugen » 13 Mai 2004, 14:27

ce intelegi exact prin SDR?

din cate stiu voblerele salmo au toate niste coduri de culoare formate din 2 sau 3 litere, presupun ca e un cod de culoare?

pe astea nu cred ca le retine ceva. mai degraba numele modelelor. eu am incercat salmo minnow, salmo hornet si salmo bullhead si am fost multumit de toate. best of: hornet. le si folosesc mai des pentru ca au o singura ancora si-mi place chestia asta.

in alta ordine de idei: daca a folosit cineva salmo chuby darter pentru pescuit pe verticala din barca, as fi tare interesat de feedback.

respect!

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 13 Mai 2004, 14:34

Intra pe site-ul lui Salmo si vezi referinte despre toate modelele, la ce merg cel mai bine, povesti pescaresti de-ale polonezilor si recorduri

SDR-ul mi se pare ca se refera la scufundare, e ala cu barbeta foarte lunga si care se scufunda mult
Bogdan

eugen
veteran
veteran

re: sdr

Mesaj de eugen » 13 Mai 2004, 14:36

m-am lamurit singur intre timp.

SDR= shallow deep runner, exista un articol chiar aici pe site :)

presupun ca se aplica la mai multe culori, marimi si modele.

eu am doar floating-uri (shallow runners) si scufundatoare (deep divers/runners).

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 13 Mai 2004, 15:17

Eu am prins bine si la cozma (modele C3 ,C5,D4 de 3cm) , la salmo hornet (culori GS (gray scale), HP (hot perch),bullhead si la rapala original de 3cm natural. Am incertcat si la dimensiuni mai mari insa rezultatele nu au fost la fel de "satisfacatoare".
Culorile si modelele cele mai prinzatoare depind mult si de zona unde pescuiesti. Cu timpul vei stii ce naluci sa folosesti in diferitele situatii cu care te vei confrunta... Totul sta in practica si uneori nici macar asta nu te ajuta :)

P.S. Am sa trec saptamana viitoare pe la Somonul. Are si alte marci de voblere pe langa Salmo?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mai 2004, 12:34

La Somonul, am mai vazut, pe langa Salmo, doar rapala (preturi bune fata de alte parti) si un singur Cozma. Dar daca vreiu Cozma, la Arrow (in Balcescu) gasesti Cozma si Rapala cate vrei si ce vrei. Eu unul sunt fidel Salmo. Rapala e prea scump, Cozma e cam la acelasi pret cu Salmo, dar parerea mea ca e mai slab.

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 14 Mai 2004, 13:06

Stiu de amplasarea magazinului Arrow,stau in apropiere, asa ca trec regulat pa acolo. Preturile sunt de bun simt,iar oferta variata...

Scrie răspuns