voblere pt. clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 23 Iun 2009, 10:46

Toata lumea cred ca are trusa plina de diferite voblere, culori, marimi ... dar tind sa cred ca fiecare dintre noi avem un numar de voblere in trusa de care suntm siguri ca sunt prinzatoare, care la fiecare partida nu ne dezamagesc (sunt voblerele care nu tin cont de reguli gen:soare, nor, turbionalitate ...).
Intradevar cand mananca de nebun incearca tot arsenalul ca poate doar asa mai triezi din ele :) sau poate printre ele este unul care prin evolutie, culoare, forma ... reuseste sa scoata din "culcus" Marea Captura :)

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 23 Iun 2009, 16:18

eu cu salmo hornet si minnow am prins cel mai bine. la rapala nu am prins deloc.

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 23 Iun 2009, 18:01

weekendul trecut am iesit prima data din anul acesta la clean.
majoritatea voblerelor puse in apa au prins cate ceva sau cel putin atacuri au fost, dar vreau sa zic ca Rebel Big Ant facea de departe diferenta.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 23 Iun 2009, 20:57

sigur ca mai toti avem trusa plina de diverse voblere si binenteles ca dintre toate acestea,sunt unele care prind mai mult decat celelate,dar asta si pt faptul ca le pescuim mult mai des decat pe celelate fiindca avem "incredere" ca ne aduc captura mult visata mult mai repede.
duminica am fost la clean si evident ca am inceput pescuitul cu voblerele consacrate ,cele cu care anul trecut am facut legea,insa nu a fost asa cum ma asteptam,adica pestele era acolo,il vedeam ca se batea pe piepturi de piatra,insa voblerele folosite au avut o eficienta redusa,drept pentru care am fost nevoit sa improvizez,adica sa folosesc un vobler din trusa pe care nu il mai folosisem decat foarte rar si fara nici un rezultat.
are rost sa mai spun ca acel vobler a facut legea in ziua aia??
si ce sa fac acuma,sa il trec si pe asta (voblerul) in categoria voblerelor foarte prinzatoare,sau sa il pun la categoria exceptii???
:wink: :D
eu zic ca mai toate voblere si nalucile sunt bune,numai ca trebuie gasite situatiile si locurile in care isi dovedesc utilitatea si eficienta.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 23 Iun 2009, 21:28

eu nu cred ca exista voblerul "universal prinzator"........adica sunt situatii si situatii.intotdeauna incep cu un vobler mai versatil.....dupa ce urmaresc si vad care ar putea fi cerintele pestilor ,ma adaptez.degeaba dau cu nush ce vobler superprinzator in trecut daca in momentu asta ei vaneaza la o adancime pe care el nu o atinge.sau daca sunt mai maraiti si ii sperie dimensiunea/culoarea/bilele.pescarul prinde pestele nu naluca(in general! :lol: )

Catalin M.
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Catalin M. » 24 Iun 2009, 08:45

adrignat scrie:eu nu cred ca exista voblerul "universal prinzator" ....
asta-i clar. ar fi culmea sa existe un vobler universal prinzator. ce farmec ar mai avea spinningul

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 24 Iun 2009, 09:00

Domnilor, intr-adevar, vobler universal prinzator nu exista, dar exista voblere cu care poti prinde in majoritatea situatiilor! La clean in general eu pescuiesc numai cu voblere mici spre foarte mici! Cumpar cate un vobler doua de cate ori intru intr-un magazin de pescuit si de cele mai multe ori incerc modele diferite, firme diferite, culori diferite mereu dornic de ceva nou! Asta e le magazin! cand ajung pe malul apei incep cu unul cu care am mai prins! Astfel am ajuns sa am o trusa de voblere noi care nici macar nu stiu cum evolueaza! Dar ideea este ca daca voi dori sa schimb voblerul, voi avea cu ce! :D

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 24 Iun 2009, 09:33

asa am si eu unele cu care prind foarte bine pe tarnava,altele cu care prind pe parau etc.......foarte rar sunt aceleasi.plus ca locurile de clean variaza in caracteristici.curent,adancime,structuri,etc
daca intr-un loc muscaresc,si in altul nu isi tradeaza prezenta desi tu stii ca sunt acolo?am patit-o de multe ori ca intr-un loc sa prind foarte bine pe voblere care evolueaza in pelicula,si la 20 m mai in aval sau in amonte sa dau ca in vana cu ele dar sa prind in schimb pe un vobler deep diver.deaia zic.doar pentru ca nu prinzi cu voblerul tau "norocos" nu inseamna ca pestii nu sunt acolo sau nu mananca. :)

pandy

Mesaj de pandy » 24 Iun 2009, 15:44

Adevarat , nu exista voblerul unic prinzator . Totul depinde de j'de mii de factori ca domnul clean , sau altii ca el , sa ajunga in ancore ! Cite odata prinzi la ce nu te astepti . Eu folosesc 90% voblerele pentru clean si avat facute de Simon Tiberiu , unul , cred eu , dintre cei ma tari lurebuilderi de pe la noi , chiar daca nu e foarte cunoscut ( vinde cel mai mult in Ungaria , din cite am auzit ) . Citeva mostre , la repezeala , ca mi-e cam lene sa caut acu' :

Imagine

Imagine

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 24 Iun 2009, 15:59

frumoase ... dar important e sa prinda.
Sinking face?
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Scrie răspuns