voblere pt. clean

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
gabor
senior
senior

Re: re: sdr

Mesaj de gabor » 14 Mai 2004, 13:21

eugen scrie:m-am lamurit singur intre timp.

SDR= shallow deep runner, exista un articol chiar aici pe site :)

presupun ca se aplica la mai multe culori, marimi si modele.

eu am doar floating-uri (shallow runners) si scufundatoare (deep divers/runners).
ma tem ca SDR inseamna SUPER deep runner (cel putin la salmo). shallow deep runner mi se pare a fi o contradictie.

... apropo de articol

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Mai 2004, 14:23

CORECT!! SDR = super deep runner, dar ele sunt in varianta floating. La Salmo exista Hronet Shallow runner, care e cu totul altceva. Eu cred ca modelele SDR sunt recomandate pt. pescuitul pe lacuri. Sau cel putin in apele mai adanci.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mai 2004, 14:25

asa este, ai dreptate, modificam
SDR-urile ( cele cu barbeta super mare ) evoleaza undeva la 4-6 m adancime, in functie de model

eugen
veteran
veteran

SDR

Mesaj de eugen » 14 Mai 2004, 14:47

:)

si mie mi s-a parut o contradictie. dar am zis s-o iau de buna. daca era in articol. e atat de mult marketing in clasificarile producatorilor ca te poti astepta la orice.

clar este un vobler bun de lac.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 14 Mai 2004, 14:49

mie nu mi se pare neaparat contradictie
3-6 m adancime in evolutie in inseamna exact shallow + deep runner :)

Adi
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Adi » 14 Mai 2004, 15:55

Horneturile SDR merg si pe rauri,in unele cazuri fiind cele mai prinzatoare naluci. E nevoie de multe ori de explorarea zonelor de dupa un obstacol,iar modelul SDR are aceasta capacitate de a plonja la mare adancime...fiind posibila explorarea unor zone altfel greu accesibile. In majoritatea cazurilor cand foloseam acest model recuperam alert pana voblerul atingea fundul,dupa care ii permiteam sa se ridice in pelicula.Atacul aparea pe ridicare.
Am citit de asemenea si un articol in AVP unde era prezentata o metoda asemanatoare de pescuit la clean (cred ca in numerele de anul trecut)...oricum la mine a dat rezultate.

Numai bine!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Iul 2004, 18:58

Oricum voblerele Deep Runner nu sunt indicate pentru clean,ca doar despre el era vorba,nu?Eu am un Fat Rap Deep Runner,cu barbeta lunga,si-l folosesc doar la stiuca,pe balta sau lac.In rau nu prea-l poti folosi pt. ca viteza curentului ti-l duce direct in albia raului.
Apropo de clean,cele mai multe satisfactii le-am avut cu rotativa Mepps Elix nr.1,cupru.Are ca si lest o ceramica de culoare portocalie,culoare care se pare este atractiva pt. clean.
Toate cele bune!

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 22 Iun 2009, 19:36

pana acum,cel mai prinzator:goldy vibro max 2.8cm floating culoare ft,e campionul care mereu ma scoate din bucluc :lol: locul2:ugly duckling 3.3cm floating culoare sil,locul3:strike pro 3.5cm floating(se lanseaza racheta),am mai multe modele in trusa de la diferite firme cu renume,nici macar nu le-am mai folosit!

P.S.cele de mai sus:la clean :lol:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 23 Iun 2009, 10:13

eu folosesc chiar cu succes voblere deep runner (Salmo Hornet de ex.) pe rauri care au o adancime maxima de vreo 2 metri ... pana acum tocmai faptul ca mergea cu barbeta lovind fundul apei se pare ca le-a placut clenilor ... il foloseam de regula pe apa cu adancime in jur de 1-1,5m si putin ajutat de curent in doua ture de manivela era deja pe fundul apei ...

aveam si o gramada de atacuri (nu intotdeauna finalizate) si in momentul in care voblerul pica in apa dar de regula cei care atacau atunci erau cleni mici pe care cred ca mai mult ii indemna curiozitatea ...

cred ca dintre toate voblerele pe care le-am incercat la clean, Hornetul e cel care nu a dat gres niciodata ... pe langa asta consider o piesa care este necesara in trusa fiecarui pescar de clean si un Bullhead SDR de 4,5 ... cel putin la mine este un vobler care isi merita toti banii ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

StefanDinu
veteran
veteran

Mesaj de StefanDinu » 23 Iun 2009, 10:17

nasolu scrie:am mai multe modele in trusa de la diferite firme cu renume,nici macar nu le-am mai folosit!
Pai cred ca de asta nici nu sunt prinzătoare ... ca nu le foloseşti.
Îţi dau un sfat: atunci când se prinde bine (şi în principiu merge cu orice) probează-le pe toate ... atunci vei sti care merge sau care nu merge.
Si mai retine un lucru: faptul ca tu nu prinzi cu un vobler nu înseamnă ca nu prinde si altul. Ansamblul lanseta - mulineta - fir - brat formează un sistem care anima voblerul într-un mod unic, caracteristic numai ţie. Si dacă se înscrie în profilul de prada a cleanului ai dat lovitura. Asta înseamnă ca tu prinzi cu anumite voblere ... şi atunci vei spune ca alea sunt voblerele tale norocoase. Dar nimic nu este întâmplator :lol: ...
Ștefan DINU proud member of CsPR | LRS | Street Fishing ROMANIA | Trout Area ROMANIA | #PuieMopescu

Scrie răspuns