Voblere pentru mreana
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Eu personal am spus cu ce modele am prins dar consider ca a fost o situatie aparte si nu am auzit pe nimeni sa mearga special la pescuit de mreana cu voblere. Au intrat accidental si probabil ca se poate repeta situatia si in alte primaveri dar nu poti spune ca mergi sa dai la mreana asa cum spui merg la avat, somn-cu voblere. Si la salau consider ca trebuie anumite conjuncturi ca sa prinzi la vobler ptr. ca in rest exista alte metode mult mai eficace si mai putin costisitoare-gandind numai la diferenta dintre a agata un Rapala de 3-400.000 si un shad de 30.000.
- costica_fishing
- veteran
A fost aceeasi perioada de depunere. Seara dupa ora 22-23 au inceput sa "muscareasca" somnii, dand iama in pestisorii de la mal. In momentul cand au aparut "monstii" nu sa mai vazut nici coada de la vreo mreana. Am folosit ca voblere SSR 9cm, Jointed Floating 9cm, Countdown 9cm culori FT, SFC, GFR. Dar si dimineata devreme, ora 5-7 a fost un moment bun. In total 8 somni peste 6kg, si cativa mici de 1-2kg. Locatia- raul Mures, in doua locuri diferite la interval de 2 sapt. si dupa aceea pe aceleasi locuri nimic. Am mai fost cu un prieten.
- costica_fishing
- veteran
Mreana merge bine la volbere si la pestisor primavara pana in vara spre toama nu am mai avut nici o captura si nici nu am mai auzit de curand sa mai prinda cineva mreana la vobler sau pestisor viu.cei mai indragiti pestisori vii pentru mreana sunt pietroci sau porcoi le mai zice prin zona in alte zone nus cum se numesc cert este ca un vobler rapala countdown il imita bine sau un cozma voblere care cauta bine fundul.exact cum s-a mai precizat de un alt coleg mai sus este mai mult un pescuit stationar la vobler .trebuie tzinut in curent puternic cat mai mult spre fund chiar cu 1-2 metri fir in varful lansetei daca locul si apa permite de preferat intre sau langa pietre ,pietris adica in zona mrenei. este indicat si un voblarit f lent dar in curent sau imediat in apropierea lui.drilul este tare puternic ca si atacul.varga este bine fortzata la o captura de peste 2 kg depinde si ce ai in mana si frana un pic mai moale ca-i tare atacul.parerea mea este ca aacest peste este un omnivor iar atacul asupra pestisorilor intervine imediat ce isi fac teritorii pentru depus icre pana spre vara.alta momeala buna este cubul de branza sau cascaval, scarabetele apoi rama si restul .sunt momente cand mamaliga este locul unu spre toamna .
Paul scrie:Mrene am prins si eu multe. Chiar foarte multe la viata mea. Cea mai mare fiind de 2,5 Kg.danielT scrie: Mrene sau prins multe, cele mai mari scoase pe mal-2 bucati, au avut fiecare 5kg, dar majoritatea erau de 1,5-2,5kg fiecare, 2-3 buc de 3kg, si cateva de pana la 1kg.
Spunea cineva ca crapul are cel mai spectaculos drill. Nu prea am pescuit la crap, dar pot sa spun ca mreana are un dril fantastic. Cine a prins stie
Imi inchipui ce efort depune o mreana de 5 Kg agatata in carlig... Mama, mama...
Cu adevarat....e fantastic drilul cu mreana respectabila......
Nu prea pescuiesc la crap dar prin comparatie pot spune ca mreana e foarte bataioasa.....
Am prins in toamna lui 2006 cateva piese , recordul meu la mreana fiind de 4.2 kg si am stat cam 40 minute sa o scot din curent , adevarat fiind ca foloseam fir mono de 0.14mm, dar pe bologneza, merge bine.....
Tot mreana am vazut prinsa la rotativa de 0 cu paleta argintie, tinuta in curent (fara a mulina)....si atacul era destul de violent....niciodata nu ratau cand musca se agata foarte bine , deci nu pot spune ca era accidental...
In rest multa sanatate la toti

Mreana e si rapitor! Ia uitati aici cum rapeste!
http://www.youtube.com/watch?v=Yjj5c06IWcc
PS- la fel ar trebui facute si barajele noastre, cu rampe pentru trecerea pestellui!
PS- la fel ar trebui facute si barajele noastre, cu rampe pentru trecerea pestellui!
mai tre` sa treaca 10 ani .... mama da rapeste ca nebuna zici ca e stiuca.nutzu_z scrie:Mreana e si rapitor! Ia uitati aici cum rapeste!