Voblere pentru mreana
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Da, este adevarat ca prima data au venit avatii, si spre seara mrenele iar dupa o ora sau doua au aparut somnii. Era o situatie deosebita adica o depunere masiva de icre a lipusilor si morunasilor intr-un curent constant cu un mal de pietris dintr-o balastiera. Toata povestea a durat cam 3-4 zile si cand nu mai erau lipusii sa depuna icre au disparut si rapitorii. La interval de 2 sapt., intr-un alt loc cu un mal de piatra sa repetat fenomenul, adica o noua depunere de icre, un nou festin ptr. rapitori. Si a doua situatie a durat cam 3 zile dupa care liniste. Am mai fost dupa aceea in ambele locatii si nu am mai prins nimic. Deci vorbeam de o situatie deosebita care nu sa mai repetat si de care sunt curios anul care vine daca va mai avea loc. Voblerele folosite: la avat dadea cu Team Esko si spre seara, dupa ora 19 schimbam cu SSR de 7 sau de 8 sau chiar de 9 ptr. a ajunge aproape de fundul apei asta cand apareau mrenele. Au fost prinse de gura ca si orice alt rapitor clasic. Am mai folosit ptr. mrene si Countdown de 9. In ambele locuri, noaptea dupa ora 21-22, si dimineata devreme ora 5,30-7 sa prins si somn, in total 8 bucati cu greutatea intre 6,5-12kg. Nu am fost singur ci cu un prieten care a si gasit respectivele locuri. Mrene sau prins multe, cele mai mari scoase pe mal-2 bucati, au avut fiecare 5kg, dar majoritatea erau de 1,5-2,5kg fiecare, 2-3 buc de 3kg, si cateva de pana la 1kg. Dar repet era o situatie speciala ce ulterior nu sa mai repetat. Totul sa intamplat la sfarsit de iunie inceput de iulie pe raul Mures, jud.Arad.
Mrene am prins si eu multe. Chiar foarte multe la viata mea. Cea mai mare fiind de 2,5 Kg.danielT scrie: Mrene sau prins multe, cele mai mari scoase pe mal-2 bucati, au avut fiecare 5kg, dar majoritatea erau de 1,5-2,5kg fiecare, 2-3 buc de 3kg, si cateva de pana la 1kg.
Spunea cineva ca crapul are cel mai spectaculos drill. Nu prea am pescuit la crap, dar pot sa spun ca mreana are un dril fantastic. Cine a prins stie

Imi inchipui ce efort depune o mreana de 5 Kg agatata in carlig... Mama, mama...
La MA mi se pare foarte normal sa se prinda mreana. Pe Somes am vazut intr-o seara mrene muscarind mai ceva ca pastravii. Sareau cu totul afara din apa incat le putea vedea foarte clar aripioarele rosii. Si erau si exemplare destul de mari, nu doar mici.Paul scrie: De exemplu, am prins mreana pe apa mica si repede, dand la clean, la MA. S-a ridicat de pe fund, a atacat musca si a plecat inapoi cu ea. Totul s-a intamplat foarte repede.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
O singura data,acum multi ani am prins mreana.Noaptea,la mamaliga,la grund.Arata cam ciudat 

Michael va recomanda Regulamentul forumului
De retinut ca nu in orice conditii am prins la vobler mrenele ci era o situatie speciala si a fost valabil doar in daua locuri de 10-15m lungime. Nici mai sus si nici mai jos pe apa nu se prindea nimic ci doar pe portiunea unde avea loc depunerea pestilor pasnici. De fapt, gasirea respectivelor locuri a fost mai grea ca dupa aceea a fost simplu, cred ca nu numai cu tipurile de vobler descrise se prindea ci si cu alte modele care ajungeau in apropierea albiei. Pescuiam la cativa metri de mal in apa de max. 2-2,5m adancime, dar intr-un curent puternic si constant.
O situatie similara intr-un alt loc, am vazut anul trecut dar atunci au venit la inceput avatii si seara somnii-au fost prinsi cam 7-8 bucati intre 2-5,5kg.
O situatie similara intr-un alt loc, am vazut anul trecut dar atunci au venit la inceput avatii si seara somnii-au fost prinsi cam 7-8 bucati intre 2-5,5kg.
Da, mreana se prinde ocazional la muste artificiale, insa merge foarte bine la scarabeti (corobeti) Acum, nu stiu daca mreana vanata nu este barbus barbus. Stiu ca sunt doua specii, una care poate atinge dimensiuni mari si alta care nu depaseste 250 - 300 grame si poate urca pana in zona pastravului. De fapt, pescuind odata la pastrav pe Moldova (Gura Humorului) prindeam numai mrenita de-asta mica. Diferenta este ca este mai inchisa la culoare, are niste pete pe ea de culori mai inchise si nu are pene rosii ca mreana de dunareSF scrie: Mreana nu muscareste . Se prinde insa la muste artificiale care imita corobeti , nimfe.Mai mult mrena vinata decit barbus barbus. Se prinde astfel sub zona pastravului , nu mai jos.