Voblere pentru mreana
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Wavedancer
- veteran
Daca e asa cum spuneti voi, apropo de mreana, solutia e mai simpla decit credeti. O montura "Bottom Bouncer", cu plumbaj greu (15-25 grame) si un vobler "suspending", in pattern apropiat de pestisorii prada: zglavoaca, guvid, nisiparita, etc. legat cu un forfac scurt (30-35 cm). Lansare in curent, cadere controlata (cu firul tensionat), stopare la atingerea fundului, recuperare dupa citeva minute, si tot asa. "Bottom Bouncer"-ul mentine voblerul aproape "lipit" de fundul apei, curentul face voblerul sa "lucreze". Totul e sa vrea si mreana sa-l "pape".
Amanunte despre "Bottom Bouncer" la:
http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=2&id=30
Amanunte despre "Bottom Bouncer" la:
http://www.rapitori.ro/articole_arata.php?cat=2&id=30
You can run, you can hide! But... you'll die tired!
Am si eu vreo 5 mrene prinse la vobler...Primele 3 la un Cozma C3(burta alba, flancuri galbene cu solzi argintii,spate maro....Celelalte 2 la unul facut de mine , model Husky jerk, culoare alba cu putin negru pe spate????. Toate au fost prinse in curent puternic si pe apa "piscata". Doar una si cea mai mare, 2kg, a fost prinsa de sub barba, parca a vrut sa zdrobeasca voblerul...Celelalte de gura, chiar cu tot voblerul in gura.
Cand este apa "piscata" si nu merge cleanul sau avatul, mreana poate fii un partener bun...
Cand este apa "piscata" si nu merge cleanul sau avatul, mreana poate fii un partener bun...
Da, asta inseamna apa piscata....usor tulbure, dar spre limpezire. asta nu inseamna ca nu merge cleanul sau avatul...teoretic, caci in practica am prins clean si avat pe apa piscata. Clean in principiu in apa mica( chestie de vizibilitate..), iar avatul cu voblere mai maricele 7 cm..dar nu e lege...
iar am deviat-o de la subiect.
hai sa revin: m-am postat in amonte de repezis si am tinut voblerul la punct fix sau am recuperat incet.pauza-rec-pauza-lasat dus de curent-rec-pauza....Este cam plictisitor, dar in vaduri mari cu curent puternic ,unde stii ca sunt mrene mari, marita pierduta o ora....Riscul de agatare este mare, si pe o apa usor tulbure de 1-2 m adancime, nu-mi place sa fac baie..
iar am deviat-o de la subiect.
hai sa revin: m-am postat in amonte de repezis si am tinut voblerul la punct fix sau am recuperat incet.pauza-rec-pauza-lasat dus de curent-rec-pauza....Este cam plictisitor, dar in vaduri mari cu curent puternic ,unde stii ca sunt mrene mari, marita pierduta o ora....Riscul de agatare este mare, si pe o apa usor tulbure de 1-2 m adancime, nu-mi place sa fac baie..
- costica_fishing
- veteran
- costica_fishing
- veteran
Cred ca este un "regionalism".La noi asa se numeste pescuitul "la fund".Adica stationar.Paul scrie:
Ce inseamna "la grund" ?
Michael va recomanda Regulamentul forumului
Tin minte ca,fata de alti pesti avea un bot,gura mai ciudata,orientata cumva in jos,parcamugurel scrie:Si ce inseamna "arata cam ciudat" ?

Michael va recomanda Regulamentul forumului