voblere cozma

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tool
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tool » 06 Ian 2010, 23:55

Nu am nimic personal cu firma cozma, doar 4 voblere mari si late am achizitionat, dintre care unul nu lucra cum trebuie(am umblat la ochet degeaba), altul nu avea bile cu toate ca pe cutie scria ca au bile toate , altul pe cutie scria sinking si era flotty si care nici macar nu lucra, dupa 3 , am zis ca am avut ghinion, am mai luat unul de 4cm , prima marlita de 1kg, s-a rupt barbeta.Dupa 4 esecuri consecutive nu pot sa spun ca sunt multumit . Asta e, poate pe viitor o sa imi mai incerc norocul

Poate au mai scris si altii despre probleme asemanatoare cu ale mele, dar am simtit nevoia sa imi spun si eu oful.

Numai bine.

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 07 Ian 2010, 00:04

@Shimano
Daca Salmo ajunge la pret Rapala,la magazinele din Pitesti Cozma se vinde cu 14ron si Salmo Hornet cu15 :D Asa ca,mai bine iau Dorado cu16 :D Numai bine!

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 07 Ian 2010, 07:56

Eu am testat destule voblere ca sa imi dau cu parerea.
Ce imi place la cozma >
1. pretul (categoric e cel mai bun),
2. culorile (potrivite pentru Romanica)
3. ancorele (sunt ok)
4. lacul (ok)
Ce nu imi place la cozma>
1. materialul e ordinar (plastic chiar ordinar)
2. camera de rezonata (nu cine stie ce)
3. barbeta e clar punctul cel mai slab posibil (forma complexa dar fara finisaj potrivit - e ca un avion de vanatoare la care ii montezi o sita de ceai pe post de sistem de ochire).
4. faptul ca nu sunt testate individual sa te scuteasca de neplaceri.

Ca sa nu divagam prea mult e super ok ca avem o firma romaneasca care produce voblere. Avand in vedere ca piata de articole de pescuit din Romania da semne de maturizare clienti se orienteaza spre calitate si specializare. Faptul ca polonezi de salmo si de dorado au reusit si romani, unguri si cehi nu dovedeste faptul ca competitia e dura si nu prea se iau prizoneri in lupta asta.
Una peste alta ce ii apropie pe Cozma si Salmo in afara de faptul ca sunt infintati in acelasi an este conceptia de marketing : ambele firme produc modele clasice de voblere (concepute de Lauri Rappala prin ani de 30).
Barbeta patent care este folosita pe Cozma seama foarte tare cu barbeta de la Executorul de Salmo si cu Shallow Shad Rapala.

Sincer imi pare rau de Cozma (care e un super pescar) dar daca nu creste calitatea o ramana la nivelul actual sau o sa scada. Eu personal am depasit nivelul de inceput si nu mai cumpar orice produs numai ca e ieftin (am cutiile pline de tot fel de voblere ieftine). Acum caut numai voblere de calitate (prinzatoare) chiar daca nu sunt cele mai ieftine.
the angler is catching xxx, not by the lure

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 07 Ian 2010, 11:20

Cu toate ca salariul meu nu e mare branza, am totusi o mare teama atunci cand cumpar scule ieftine...stiti vorba aia, "sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine"...cam asa sunt si eu. Pe piata avem deja voblere incepand la 3-4 lei bucata, si culminand cu Rapalele (35-40 lei), sau unele si mai si (am vazut ceva Abu Garcia pt stiuca, cu barbeta reglabila, la 60 lei)...insa eu nu am nici un vobler mai ieftin de 10-15 lei. Mi-e teama. Colectia mea cuprinde 70% Salmo si 25% Rapala...in rest, 2 voblere Cozma, cateva Jaxon, Yo-zuri, River2sea si Dorado...cam atata, cred. Nu am incredere in voblere ieftine.

catalin66
veteran
veteran

Mesaj de catalin66 » 07 Ian 2010, 12:25

Voblere de 3-4lei bucata?

Numai la taraba am vazut dar uneori intre astea mai gasesti si cate unul bunisor . Si sunt numai bune pentru explorarea unor locuri noi .

Ce inseamna un vobler bun sau o lingura buna sau un plastic sau alta naluca ? Pentru mine , trebuie sa prinda peste .

Seara , la ora cand turbeaza avatii daca sunt pe locul bun si cu voblerul bun fac spectacol .

Cum va explicati ca dau cu un vobler si am atac aproape la fiecare lanseu si de curiozitate ma apuc si shimb . Eu schimb si incerc noi voblere si linguri cand merge pestele , altii am vazut ca incep sa schimbe la voblere unul dupa altul cand este apatie totala , ce au inteles facand asta ? Habar n-am , nu-mi bat capul .

Si schimb cu voblere mai scumpe ca zic ca sunt mai bune ,ca bat mai bine ca bla ,bla ..... si mumu rezultate .

Si atunci ma intorc automat la voblerul prinzator si imediat incep si atacurile . Deci el este acolo si-l doare la basca ca trece Yo - zuri pe la nasul lui .
Frenezia asta la avati tine foarte putin ,cam 20-30 min. Daca nu esti la locul potrivit si cu naluca potrivita , degeaba . Poti sa dai o zi intreaga ca ai sa prinzi fix un canci . Ma uit si ma distrez la unii care mai incearca pe locurile bune dar din pacate ( sau din fericire ) nu stiu ce si cum si pleaca exact cu putin inainte de a incepe magia .

Singurele care mi-au confirmat( asta pentru mine inseamna sa prinda de aproape de fiecare data si multi si repede ) pana acum sunt :

Cozma , Ugly , Salmo , Jackall .

A, si o amarata de lingura gen Kastmaster luata de la taraba . Fix 3 lei . Super lingura .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Ian 2010, 23:19

blackmamba scrie:Voblere de 3-4lei bucata?

Cum va explicati ca dau cu un vobler si am atac aproape la fiecare lanseu si de curiozitate ma apuc si shimb . Eu schimb si incerc noi voblere si linguri cand merge pestele , altii am vazut ca incep sa schimbe la voblere unul dupa altul cand este apatie totala , ce au inteles facand asta ? Habar n-am , nu-mi bat capul .

Si schimb cu voblere mai scumpe ca zic ca sunt mai bune ,ca bat mai bine ca bla ,bla ..... si mumu rezultate .

Si atunci ma intorc automat la voblerul prinzator si imediat incep si atacurile . Deci el este acolo si-l doare la basca ca trece Yo - zuri pe la nasul lui .
Singurele care mi-au confirmat( asta pentru mine inseamna sa prinda de aproape de fiecare data si multi si repede ) pana acum sunt :

A, si o amarata de lingura gen Kastmaster luata de la taraba . Fix 3 lei . Super lingura .
Hai ca nu te cred ca schimbi voblerul cu care prinzi la fiecare lansare ca sa vezi daca merge si cu altele...vreau sa te cred dar nu pot! E ceva psihologic, poate legat si de superstitie...cand merge treba nu schimbi nimic. Cand nu merge e firesc sa schimbi des poate poate....Dupa aia zicii ca revii la voblerul prinzator. Pai ce rost avea sa il schimbi, era clar ca la altele va merge mai slab.
Salmo si Cozma sunt intr-adevar de cele mai multe ori f bune, am si rapalla dar mi-e mila de ele sa le las atarnate prin tufe si crengi in apele de clean accidentate. la pastrav e altceva, mai ales daca e de talie mare. Nici un sacrificiu nu e prea mare. Odata am pierdut pe un rau de munte f accidentat si adanc 2 voblere (rapalla si salmo) si 4 lingurite Mepps in vreo 4 ore. Si acum mai am cosmaruri in care vad voblerele balanganindu-se in tufe... :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 07 Ian 2010, 23:22

shimano scrie:Cu toate ca salariul meu nu e mare branza, am totusi o mare teama atunci cand cumpar scule ieftine...stiti vorba aia, "sunt prea sarac ca sa-mi cumpar lucruri ieftine"...cam asa sunt si eu. Pe piata avem deja voblere incepand la 3-4 lei bucata, si culminand cu Rapalele (35-40 lei), sau unele si mai si (am vazut ceva Abu Garcia pt stiuca, cu barbeta reglabila, la 60 lei)...insa eu nu am nici un vobler mai ieftin de 10-15 lei. Mi-e teama. Colectia mea cuprinde 70% Salmo si 25% Rapala...in rest, 2 voblere Cozma, cateva Jaxon, Yo-zuri, River2sea si Dorado...cam atata, cred. Nu am incredere in voblere ieftine.
Pacientul catre sora medicala:
Cat e doamna voblerul? 15 lei? Scump doamna scump, dincolo era mai ieftin!!
Dar lingurita Mepps cat e? Cat e linguritzaaa? Cat eeee linguritzaaa? :D

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 07 Ian 2010, 23:51

blackmamba scrie:Voblere de 3-4lei bucata?

Numai la taraba am vazut dar uneori intre astea mai gasesti si cate unul bunisor . Si sunt numai bune pentru explorarea unor locuri noi .

Ce inseamna un vobler bun sau o lingura buna sau un plastic sau alta naluca ? Pentru mine , trebuie sa prinda peste .

Seara , la ora cand turbeaza avatii daca sunt pe locul bun si cu voblerul bun fac spectacol .

Frenezia asta la avati tine foarte putin ,cam 20-30 min. Daca nu esti la locul potrivit si cu naluca potrivita , degeaba . Poti sa dai o zi intreaga ca ai sa prinzi fix un canci . Ma uit si ma distrez la unii care mai incearca pe locurile bune dar din pacate ( sau din fericire ) nu stiu ce si cum si pleaca exact cu putin inainte de a incepe magia .

hai ca ai inceput s-o dai in bradis!!

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 07 Ian 2010, 23:56

nasolu scrie:@Shimano
Daca Salmo ajunge la pret Rapala,la magazinele din Pitesti Cozma se vinde cu 14ron si Salmo Hornet cu15 :D Asa ca,mai bine iau Dorado cu16 :D Numai bine!
raman si eu la dorado, numai ca le-a cam scumpit #brasovul# care le aduce! in polonia pe situri sunt cam la fel insa 4 Euro-modelele mele...

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 08 Ian 2010, 00:03

La Mures 16 lei un Dorado..modelele mai mari 18 lei. Cred ca-i cat de cat ok pretul..

Scrie răspuns