twistere
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Da repede dati cu piatra in om...
Da de ce sunteti asa de rai? Pana cand am venit cu corectura nici nu a citit nimeni nimic de metoda mea. Insa dupa intindere twisterele misca mai bine.
Ca sa fii fericit pentru un an te insori, pentru inca doi ani divortezi, iar pentru toata viata inveti sa pescuiesti!
este esential sa stii de gluma p-aci 
stim cum e cu caucioacele fierte,cam toti am facut asa ceva
faza e ca la racire daca nu-s drepte,raman strambe.
oricum,mann's ,mt-urile,relax si cele cabelas nu trebuiesc fierte,sunt foarte soft.

stim cum e cu caucioacele fierte,cam toti am facut asa ceva
faza e ca la racire daca nu-s drepte,raman strambe.

oricum,mann's ,mt-urile,relax si cele cabelas nu trebuiesc fierte,sunt foarte soft.
Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
am dat cu niste jiguri made in China, ca altfel nu aveam nimic asa usor si carlig mic, de regula dau cu 2/0 pana la 6/0.
oricum ownerele mici sub 3/0 se indreapta ceva de speriat...nu prea ma omor dupa ele. o teapa mai tare intr-un salau de 2 kile si se indreapta carligul.
oricum ownerele mici sub 3/0 se indreapta ceva de speriat...nu prea ma omor dupa ele. o teapa mai tare intr-un salau de 2 kile si se indreapta carligul.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
- veteran
owner nickel sau black ,carlig forjat ,ff ascutite sunt elastice dar nu par sa basculeze .
tu le indrepti pt ca ai bat tare si dai tare in el .otelul se comporta ff curios la viteze mari de deformare .
oricum sa spargi 2 solzi de salau e destul; oricum nu a trecut varful mai mult de 3mm de solz.
am senzatia ca musiu salau a inceput sa se grupeze pe interese.
tu le indrepti pt ca ai bat tare si dai tare in el .otelul se comporta ff curios la viteze mari de deformare .
oricum sa spargi 2 solzi de salau e destul; oricum nu a trecut varful mai mult de 3mm de solz.
am senzatia ca musiu salau a inceput sa se grupeze pe interese.
walleye
apa inca e rece, pe oltul inferior in lacurile de acumulare sunt poduri de gheata.
adrian, "gruparile pe interese" vin odata cu cresterea temperaturii apei peste 5-6 grade, pe o perioada destul de indelungata. pigmentarea aia dispare dupa ce da coltul, ala o fi fost pe invers.
anul trecut am prins salai pe o balta privata, in plina depunere, exact in perioada pastelui, daca imi aduc bine aminte o partida tzapana a fost chiar in ziua de pasti iar apa avea cel putin 10 grade.
ce'am observat, interesele astea difera de la an la an si se intrerup in cazul in care conditiile apei devin improprii depunerii - viitura nasoala, racire accentuata a vremii etc.
si inca o chestie, salai in depunere - cu precadere masculi ziua si femele noaptea - am prins in 2004 in luna iunie, cu vreo cateva zile inainte de ridicarea prohibitiei.
pe 15 martie intru in concediu si pana sa'mi faca astia rechemare macar o saptamana intentionez sa nu trec pe'acasa nici macar sa'mi schimb hainele
cheers si nu mai fierbeti mt'urile ca e pacat de ele
adrian, "gruparile pe interese" vin odata cu cresterea temperaturii apei peste 5-6 grade, pe o perioada destul de indelungata. pigmentarea aia dispare dupa ce da coltul, ala o fi fost pe invers.
anul trecut am prins salai pe o balta privata, in plina depunere, exact in perioada pastelui, daca imi aduc bine aminte o partida tzapana a fost chiar in ziua de pasti iar apa avea cel putin 10 grade.
ce'am observat, interesele astea difera de la an la an si se intrerup in cazul in care conditiile apei devin improprii depunerii - viitura nasoala, racire accentuata a vremii etc.
si inca o chestie, salai in depunere - cu precadere masculi ziua si femele noaptea - am prins in 2004 in luna iunie, cu vreo cateva zile inainte de ridicarea prohibitiei.
pe 15 martie intru in concediu si pana sa'mi faca astia rechemare macar o saptamana intentionez sa nu trec pe'acasa nici macar sa'mi schimb hainele

cheers si nu mai fierbeti mt'urile ca e pacat de ele

@todi ....
dc sa nu le fierbem, patroane ? se inmoaie de numa numa .....
plus ca in pungile alea obosite vin strambe rau de tot, especially alea de 10 cm ... cu cel putin jumate nici nu poti da la peste , asa strambe sunt....
le fierbi pe prima jumatate dinspre coada spre cap, si asa calde le intainzi pe o suprafata dreapta, o margine de dulap sau de cutie de platic ... si se indreapta .....
singurele cu material ok din fabrica sunt "celebrele" 8 cm, care evident ca nu se mai fabrica

dc sa nu le fierbem, patroane ? se inmoaie de numa numa .....
plus ca in pungile alea obosite vin strambe rau de tot, especially alea de 10 cm ... cu cel putin jumate nici nu poti da la peste , asa strambe sunt....
le fierbi pe prima jumatate dinspre coada spre cap, si asa calde le intainzi pe o suprafata dreapta, o margine de dulap sau de cutie de platic ... si se indreapta .....
singurele cu material ok din fabrica sunt "celebrele" 8 cm, care evident ca nu se mai fabrica

la mt'uri de 10 cm, inclusiv exude, exista alternative mult mai bune, de la super shad la aqua. aqua de 10 sau 11 cat or avea misca infinit mai bine decat cele de 8 cm, chestie care n'am princeput'o si nici nu'mi bat capul.
sincer, pana si astea http://www.totalfishing.ro/4-pearl-char ... -p-55.html sunt mai cinstite decat mt'urile de 10
alea de 8 dupa ce le fierbi se inmoaie atat de rau incat trece carligul prin ele, in special pearl'urile.
una peste alta iti zic ca nu merita, eventual sa le indrepti pe alea cocosate, dar nu sa iei punga si s'o versi in oala cu apa fiarta
sincer, pana si astea http://www.totalfishing.ro/4-pearl-char ... -p-55.html sunt mai cinstite decat mt'urile de 10

alea de 8 dupa ce le fierbi se inmoaie atat de rau incat trece carligul prin ele, in special pearl'urile.
una peste alta iti zic ca nu merita, eventual sa le indrepti pe alea cocosate, dar nu sa iei punga si s'o versi in oala cu apa fiarta

hehe, normal ca nu versi bre punga ... tre' fierte numa juma , nu si in zona capului .... ca nu mai stau neam pe jig altfel ....
am fiert si dealea de 8, doar sa le indrept coada .... alea in cateva secunde se indreapta, iar daca nu sunt strambe nu le fierb .....
la super shad, nu stiu cum mama dracului numai eu nu am prins peste ... toata lumea ca e mega tare etc ... am o gramada in trusa, nu am prins mare lucru cu ele .... mai insistam ... aqua uneori merge, alte ori ....
nici eu nu sunt multumit de mt de 10 , dar fierte si corectate la coada , prind bine, in special in zonele unde merge matale la peste

stiu din surse de incredere ca esti "veteran" al oltului si dunarii

ps: shadurile alea de la barlows de mi le aratasi in link sunt chiar foarte bune, nu sunt ca alternativa

si ca idee , si jaxoanele de aceeasi forma prind peste, a prins subsemnatul cu ele, alea galbene cu verde .....