discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ovidiu
- veteran

-
adrian frunza scrie:salut ovidiu
he,he e tactica rau pozitia .am rupt si eu lansete aruncand ca la olimpiada .ia-ti o barca de nadire crap si rezolvi problema .s-au pigmentat masculii la voi?sambata ies dupa o pauza de o luna ,sunt turat la maxim .
Maine sper sa aflu cum stau masculii cu pigmentul pe langa Bucuresti, desi din informatii inca mai este gheata in unele locuri, totusi azi sunt 14grade..maine la fel..sperantele cresc
Voi pescui de pe mal pe un lac cu adancimi relativ mici 1-3m.
voi incerca jig de 3-4g , carlig nr1 si shaduri 6-8cm, double-tail de 5cm care imita broasca, care iese de la hibernat.
Voi avea la mine si jiguri mai grele, 7-12g desi nu cred ca le voi folosi pe lacul respectiv; daca vad un salau sunt multumit.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
Gyorg
- veteran

-
si de care balta este vb ?

-
Adelin
- Moderator

ovidiu scrie:adrian frunza scrie:salut ovidiu .
m-ai spart ba cu alea fara coada .am prins stiuca ,am prins biban dar fierbea apa de peste .salau la shad amputat nu am luat . tu pescuiesti in viviere? o sa ne apucam de pescuit cu garnituri de robinet .
Este important sa dai cu ce trebuie, dar cu mult mai important este sa pescuiesti UNDE trebuie.
caz concret: pescuiam de pe mal pe o balta unde nu era voie cu barca, stiam de la copca , un loc cu vreo 5-6m adancime si ceva buturugi care erau dispuse pe un drum scufundat paralel cu malul cam la 55-60m de mal.
problema era distanta mare pana acolo, chiar si un jig de 12-14g nu ajungea acolo armat cu shad, asa ca ori puneam un grub mic de tot... adica dupa curbura carligului mai aveam cam 2cm de silicon pt o frecare cat mai mica in aer...
pe locul respectiv am prins numai daca ajungeam cu jigul acolo..pentru asta dadeam cu shad retezat, grub f mic... iar la un pariu cu prietenii si la jig gol.
parerea mea...este ca poote fi o naluca buna, fie un shad articulat...fie un slider, sau grub tibetan...dar daca mormolocul aterizeaza la 2m de "wright spot"...nu faci nicio branza (ca sa zic asa) ideal este ca mormolocul tau sa traverseze zona de conflict, idiferent de cum ar arata el.
buna ideea cu garnitura, o sa incerc!

Pai asa ne-am intzeles?! Ai zis ca taci!!!
Lasa ca iti trimit banda lata sa iti lipesti pe gura si pe degete!

-
ovidiu
- veteran

-
balta nu pot sa o spun, eu cu un prieten si inca 2-3 ametiti sunt suficienti pe lacul ala.
totusi dupa ultimele informatii s-a dezghetat si VA-Frasinet, ceea ce reprezinta o alternativa serioasa, demna de luat in seama.
Desi e voie cu barca, eu tot de pe mal as pescui, sunt f multe locuri cu adancimi mari 2-6 abordabile de pe mal.
Si apoi parca in martie anul trecut a gresit salaul ala de 10,5kg, nu?
La treaba tovarasi!

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
ovidiu14
- veteran

-
tizule la caldura de maine poate ne intalnim pe vreo balta de pe langa bucuresti
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
ovidiu14
- veteran

-
todi sa fii sanatos:)
google rules!
-
ovidiu14
- veteran

-
totusi dupa ultimele informatii s-a dezghetat si VA-Frasinet, ceea ce reprezinta o alternativa serioasa, demna de luat in seama.
mai dureaza ceva tizule inca nu e loc de pesuit acolo
-
ovidiu
- veteran

-
tizule, cam ai dreptate!
Am vorbit mai devreme cu Ionut (de la Frasinet pot sa-ti dau nr.lui pe mp) si mi-a zis ca e dezghetat partial, si cam in 2 zile!
-
MihaiV
- Moderator

Asa, faceti-ne pofta! Aici gheata e asa groasa ca mananci o paine pana dai 3 copci! Nici vorba de apropierea dezghetului!
-
Adelin
- Moderator