Test de atelier-Megabass, Lamiglas, Megabass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Feb 2011, 17:35

kuintautti scrie:
rine scrie:@kuinta ,m_am uitat si eu la exemplul tau da's mai greu de cap.
cum mama masii se masoara fastu' asta de zici ca-i viteza si nu actiune?

milisecunde ;km/ora,trebuie sa fie ceva semnificativ si sesizabil.
ca deh la actiunea aia la care zicem noi fast e sesizabila in "mana "si la ochi :roll:
:D
adica tu o vezi si o simti ... nu ? dar ai o problema ca nu stii cum sa o masori si de aia te iei dupa forma ? :lol:

da. prima treime ,jumate,pan' la "cotor".la urma urmei ,dimensiuni pe un subiect dat. care au denumiri :fast.medium ,slow.si intermediarele pentru cei mai calificati.dar este se-si-za-bil.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 17:39

rine scrie:
edâ„¢ scrie:i

ideea e urmatoare,pana acum faceam si eu ce zicea ulk ma duceam in magazin si balanganeam la betze pana mi se facea acru
nu trebuie doar balanganite.pur si simplu tre sa intepi in gol de doua ,trei ori.
sec si cu nadejde.sigur o sa vezi atunci care-i treaba.
cum ? intepi asa .. in gol ? :lol:

daca´i vorba de balanganit... io nu zic sa o balangani asa... agale... , dar oare nu e mai ferm stopul creat de simularea unui lanseu din scurt ? oare nu spune mai multe decit un intepat in gol ?

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 17:41

rine scrie:
kuintautti scrie:
rine scrie:@kuinta ,m_am uitat si eu la exemplul tau da's mai greu de cap.
cum mama masii se masoara fastu' asta de zici ca-i viteza si nu actiune?

milisecunde ;km/ora,trebuie sa fie ceva semnificativ si sesizabil.
ca deh la actiunea aia la care zicem noi fast e sesizabila in "mana "si la ochi :roll:
:D
adica tu o vezi si o simti ... nu ? dar ai o problema ca nu stii cum sa o masori si de aia te iei dupa forma ? :lol:

da. prima treime ,jumate,pan' la "cotor".la urma urmei ,dimensiuni pe un subiect dat. care au denumiri :fast.medium ,slow.si intermediarele pentru cei mai calificati.dar este se-si-za-bil.
noh... acu daca´i sesizabil... intrebarea vine ... , cum sa fac sa ma calific si io ? se fac cursuri la seral sau la fara frecventa ?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Feb 2011, 17:41

ba da.dar aia merge in supermarket sau in benzinarii ,nu in "dughenele "de pe la noi :lol: :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 08 Feb 2011, 17:42

rine scrie:
edâ„¢ scrie:i

ideea e urmatoare,pana acum faceam si eu ce zicea ulk ma duceam in magazin si balanganeam la betze pana mi se facea acru
nu trebuie doar balanganite.pur si simplu tre sa intepi in gol de doua ,trei ori.
sec si cu nadejde.sigur o sa vezi atunci care-i treaba.
la mine in momentul de fatza e asa, pana nu bag naluca in apa parca nu is sigur,am mai dus eu betze inapoi ca nu imi placeau cum se comporta sau le-am dat in pierdere

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 17:43

ba nene... joardele mele tatiii ... daaaa tati tatii... se indoaii di pisti tat ! di pisti tat tat ba ! , ghinii... depindi cit di tarii trag di ielii ! :lol:

amu... unili´ is mai iuti ... iar altili ...mai lenishii... , prisheput ?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Feb 2011, 17:44

kuintautti scrie:
noh... acu daca´i sesizabil... intrebarea vine ... , cum sa fac sa ma calific si io ? se fac cursuri la seral sau la fara frecventa ?

eee.aici intervine cestia aia cu mana.aia care face diferenta intre cei ce pescuiesc (chiar fara sa prinda) si aia care dau la peste (chiar daca prind) :wink:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 17:53

ma sa-mi trag una...
io dupa 37 de ani de dat cu batu in balta habar n-am pe ce lume traiesc ... sau din ce categorie fac parte :lol:

chiar ca mai incuiat !
oare cum e mai ghine ?
sa dau si sa prind...
sau ...
sa pescuiesc fara sa prind ?

ala bala portocala... ( ghicesc ... ca n-am timp sa-mi dau in carti sau sa-mi citeasca cineva in palma... ) fie ce o fi... zica lumea ca n-am mina... io cre ca mai bine dau... si prind ! :oops: :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Feb 2011, 18:03

ed..la tine diferenta de diametre la cle trei bete..foarte posibil ca deriva doar de materialul folosit , adica de grosimea lui...si nu pare sa fie diferenta de taper...daca ar fi fost diferentele erau mal mari...si chiar exista asaceva, nu de doar marketing...doar ca nu e cazul la betele tale.

In alta ordine de idei...mie mi se pare ca daca s-ar folosi aceasi material la doua blankuri, dar unul facut pe slow taper(conicitate mica) si altul pe fast taper(conictate pronuntata) ...nu ar rezulta doua bete identice ca revenire pe varf(desi materialul este sa zicem tot cu aceasi modulus ridicat, pentru exemplu un 60 de milioane)....dat fiind faptul ca inertia materiei ar dezavantaja pe cel cu conicitate mai mica...Rezulta ca , ca teoria "treimii" tot are ceva simbure de adevar....Pentru ca sigur batul cu taper -ul mai pronntat o sa flecteze mai a'la carte(mai spre varf)....

Apai nu stiu...Ma gandesc eu..."Nu stiu de astea" :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 08 Feb 2011, 18:03

Ai citat, deci cu tine nu se poate purta un dialog.
Aici tre sa fii original, sa vii de acasa cu ideile proprii, sa te urinezi de sus pe teorie sau pe ce zic altii care sunt de meserie. Altfel n-ai ce cauta sa te bagi aici in discutie.

Asa fiind, eu nu mai am nimic de zis la subiect. Ii las pe cai care se "pricep" sa o faca.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns