total gresit !kuintautti scrie: fie ce o fi... zica lumea ca n-am mina... io cre ca mai bine dau... si prind !![]()
se pride el .pestele. singur .tu doar tragi de el afara

nu tu "interlocutorul " neaparat .

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
oooo iar nu mai facem nimik daca ne luam dupa toate prostiile,chiar ma intereseaza parerea fiecaruia asa cum e ea,asa imi dau seama unde gresesk si poate ajuta si pe altziirazvan m. scrie:Ai citat, deci cu tine nu se poate purta un dialog.
Aici tre sa fii original, sa vii de acasa cu ideile proprii, sa te urinezi de sus pe teorie sau pe ce zic altii care sunt de meserie. Altfel n-ai ce cauta sa te bagi aici in discutie.
Asa fiind, eu nu mai am nimic de zis la subiect. Ii las pe cai care se "pricep" sa o faca.
razvanel... habar n-am la cine te referi ... ca nah iesti misterios si nu zici...razvan m. scrie:Ai citat, deci cu tine nu se poate purta un dialog.
Aici tre sa fii original, sa vii de acasa cu ideile proprii, sa te urinezi de sus pe teorie sau pe ce zic altii care sunt de meserie. Altfel n-ai ce cauta sa te bagi aici in discutie.
Asa fiind, eu nu mai am nimic de zis la subiect. Ii las pe cai care se "pricep" sa o faca.
betzele erau ca exemplu, acum nu ma pot lua dupa ele ca nu au acelasi material,eu vroiam sa vad dac exista ce ai zis pe urma si tind sa cred ca e si de luat in calcul teoria treimii alaturi de altele,mersiULK scrie:ed..la tine diferenta de diametre la cle trei bete..foarte posibil ca deriva doar de materialul folosit , adica de grosimea lui...si nu pare sa fie diferenta de taper...daca ar fi fost diferentele erau mal mari...si chiar exista asaceva, nu de doar marketing...doar ca nu e cazul la betele tale.
In alta ordine de idei...mie mi se pare ca daca s-ar folosi aceasi material la doua blankuri, dar unul facut pe slow taper(conicitate mica) si altul pe fast taper(conictate pronuntata) ...nu ar rezulta doua bete identice ca revenire pe varf(desi materialul este sa zicem tot cu aceasi modulus ridicat, pentru exemplu un 60 de milioane)....dat fiind faptul ca inertia materiei ar dezavantaja pe cel cu conicitate mai mica...Rezulta ca , ca teoria "treimii" tot are ceva simbure de adevar....Pentru ca sigur batul cu taper -ul mai pronntat o sa flecteze mai a'la carte(mai spre varf)....
Apai nu stiu...Ma gandesc eu..."Nu stiu de astea"
Andrei scrie:La fel cum s-a intamplat in multe domenii.... nu toate publicatiila aparute sunt neaparat si corecte.
Cartea a fost scrisa acum 30 de ani... s-au schimbat multe de atunci atat ca si perceptie cat si ca si masuratori.
Fast, moderate, moderat fast, slow, regular... in prezent, anul 2011, se refera strict la modul in care se indoaie blancul, nu la cum se modifica felul in care raspunde blancul cand ii pui inele. .... asta fara sa iei in calcul cat au evoluat de atunci inelele si dispunerea lor pe blank... in concluzie... are foarte putina legatura cu prezentul.
La varietatea destul de mare de blancuri in prezent nu se mai vorbeste despre alterarea actiunii blancului ci se incearca pastrarea cat mai fidela a actiunii blancului....
Este o carte care scrisa la vremea respectiva avea sens.... la fel cum s-a schimbat perceptia despre pescuit, tehnici in 30 de ani... s-a schimbat si conceptul despre facutul lansetelor.