Test de atelier-Megabass, Lamiglas, Megabass

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Feb 2011, 18:07

kuintautti scrie: fie ce o fi... zica lumea ca n-am mina... io cre ca mai bine dau... si prind ! :oops: :lol:
total gresit !
se pride el .pestele. singur .tu doar tragi de el afara :lol:

nu tu "interlocutorul " neaparat . :lol: am vazut cazuri life care exclamau :bahhh s-a prins ceva :lol: :lol:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 08 Feb 2011, 18:13

razvan m. scrie:Ai citat, deci cu tine nu se poate purta un dialog.
Aici tre sa fii original, sa vii de acasa cu ideile proprii, sa te urinezi de sus pe teorie sau pe ce zic altii care sunt de meserie. Altfel n-ai ce cauta sa te bagi aici in discutie.

Asa fiind, eu nu mai am nimic de zis la subiect. Ii las pe cai care se "pricep" sa o faca.
oooo iar nu mai facem nimik daca ne luam dupa toate prostiile,chiar ma intereseaza parerea fiecaruia asa cum e ea,asa imi dau seama unde gresesk si poate ajuta si pe altzii

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 18:20

razvan m. scrie:Ai citat, deci cu tine nu se poate purta un dialog.
Aici tre sa fii original, sa vii de acasa cu ideile proprii, sa te urinezi de sus pe teorie sau pe ce zic altii care sunt de meserie. Altfel n-ai ce cauta sa te bagi aici in discutie.

Asa fiind, eu nu mai am nimic de zis la subiect. Ii las pe cai care se "pricep" sa o faca.
razvanel... habar n-am la cine te referi ... ca nah iesti misterios si nu zici...

daa io cre ca te inseli

logica si bunul sens ( comun ) se poate pisha pe orice convingeri si pareri de " meseriash pirit " fara sa aibe idei proprii sau cu alte cuvinte originale... , sau nah... cum zici tu ... deh...iesti advocat... si le ai cu cuvintele... si originale dar si proprii

stai linistit ca si asa n-ai avut nik de zis la subiect... deci nici un pericol... no change !
rolul tau se limiteaza in a ne reaminti tuturor ce gindesc altii ( poate de aici si teoria cu orijinal si idei proprii :lol: ) si a folosi copy & paste

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 08 Feb 2011, 18:30

ULK scrie:ed..la tine diferenta de diametre la cle trei bete..foarte posibil ca deriva doar de materialul folosit , adica de grosimea lui...si nu pare sa fie diferenta de taper...daca ar fi fost diferentele erau mal mari...si chiar exista asaceva, nu de doar marketing...doar ca nu e cazul la betele tale.

In alta ordine de idei...mie mi se pare ca daca s-ar folosi aceasi material la doua blankuri, dar unul facut pe slow taper(conicitate mica) si altul pe fast taper(conictate pronuntata) ...nu ar rezulta doua bete identice ca revenire pe varf(desi materialul este sa zicem tot cu aceasi modulus ridicat, pentru exemplu un 60 de milioane)....dat fiind faptul ca inertia materiei ar dezavantaja pe cel cu conicitate mai mica...Rezulta ca , ca teoria "treimii" tot are ceva simbure de adevar....Pentru ca sigur batul cu taper -ul mai pronntat o sa flecteze mai a'la carte(mai spre varf)....

Apai nu stiu...Ma gandesc eu..."Nu stiu de astea" :)
betzele erau ca exemplu, acum nu ma pot lua dupa ele ca nu au acelasi material,eu vroiam sa vad dac exista ce ai zis pe urma si tind sa cred ca e si de luat in calcul teoria treimii alaturi de altele,mersi

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 08 Feb 2011, 18:48

Andrei scrie:La fel cum s-a intamplat in multe domenii.... nu toate publicatiila aparute sunt neaparat si corecte.

Cartea a fost scrisa acum 30 de ani... s-au schimbat multe de atunci atat ca si perceptie cat si ca si masuratori.

Fast, moderate, moderat fast, slow, regular... in prezent, anul 2011, se refera strict la modul in care se indoaie blancul, nu la cum se modifica felul in care raspunde blancul cand ii pui inele. .... asta fara sa iei in calcul cat au evoluat de atunci inelele si dispunerea lor pe blank... in concluzie... are foarte putina legatura cu prezentul.

La varietatea destul de mare de blancuri in prezent nu se mai vorbeste despre alterarea actiunii blancului ci se incearca pastrarea cat mai fidela a actiunii blancului....

Este o carte care scrisa la vremea respectiva avea sens.... la fel cum s-a schimbat perceptia despre pescuit, tehnici in 30 de ani... s-a schimbat si conceptul despre facutul lansetelor.

imi spui te rog cum se numeste cartea?....eu credeam ca articolul ii din 2001, dupa cum se semneaza autorul...dar nu pot sa bag mana in foc ...poate fii si o traducere dupa vreun articol strain?...is curios daca blancurile GLX si IMX , sau S-glass-ul si E-glass-ul au fost scoase pe piata acum 30 de ani?...sau daca St. Croix a inventat sistemul denumit IPC - Integrated Poly Curve acum 30 de ani?...ce zici?ma lamuresti si pe mine?Ms :)

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 08 Feb 2011, 19:34

Kid...Andrei se refera la linkul dat de Chief ..nu la ce ai dat tu....Banuiesc.

Cam asa arata testul meu, cu patru bete de aceasi lungime . pe un cadran exact...Considerate fast...sau chiar extra fast...Asta din din imagine era chiar aproape de "standard"..Ulterior, am taiat toate intr-o singura imagine sa se vada ok...dar nu le mai am, daca cieva crede ca ar ajuta...il refac si detaliez...desi multi ar zice ca este irelevant oricum...Eu tot am reusit sa trag ceva concluzii..nu foarte concrete, dar ce am vrut sa imi demonstrez mie, am reusit.
Batul este dat ca ultra fast tip action , de producator.

Imagine
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 08 Feb 2011, 20:11

ghicitoare

se dau urmatoarele poze, mulineta montata, ~ 60 grade

ce putere si actiune are acest bat (pe el scrie 10-40) ?

Imagine
Imagine

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 08 Feb 2011, 20:16

palarie intr-un chicior... , ghici ciuperca ce´i ? :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 08 Feb 2011, 20:17

ciuperca e un medium-fast.