Strune , ce fel de strune ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Strune , ce fel de strune ?
E un aspect care ma intereseaza mult, voi cei care va confectionati singuri strunele de stiuca (somn eventual) home made , custom etc , ce materiale preferati astfel incat rezultatele sa nu intarzie sa apara , adica struna finala rezultata sa nu fie nici prea grosolana dar nici putin rezistenta.
Materialele despre care am auzit cel mai des sunt :
1. Kevlar – gasit la magazine in role de 5 sau 10 m, o fibra sintetica deosebit de rezistenta
2. Grafite (mai nou) – cred ca e tot un fel de ruda a kevlarului, se gaseste la role de 10 m
3. Surflon – asta nu stiu ce e dar nu l-am vazut la role la vanzare , ci numai strune gata facute
4. Mono de florocarbon – role de 15-25 m aproape invizibil in apa si rezistent la abraziune
5. Titan(ium) – nu discutam , e scump si nu prezinta interes fiind neeconomic.
Ce pareri aveti , voi ce folositi si ce preferati mai mult ? Thanks !
Materialele despre care am auzit cel mai des sunt :
1. Kevlar – gasit la magazine in role de 5 sau 10 m, o fibra sintetica deosebit de rezistenta
2. Grafite (mai nou) – cred ca e tot un fel de ruda a kevlarului, se gaseste la role de 10 m
3. Surflon – asta nu stiu ce e dar nu l-am vazut la role la vanzare , ci numai strune gata facute
4. Mono de florocarbon – role de 15-25 m aproape invizibil in apa si rezistent la abraziune
5. Titan(ium) – nu discutam , e scump si nu prezinta interes fiind neeconomic.
Ce pareri aveti , voi ce folositi si ce preferati mai mult ? Thanks !
Re: Strune , ce fel de strune ?
Titan.
folosesc titan si prefer titan.
in lipsa, merg pe kevlar sau wolfram
folosesc titan si prefer titan.
in lipsa, merg pe kevlar sau wolfram
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
eu folosesc FC cam de 1-1,2m lungime de 1mm grosime si pe care il leg direct de firul principal cu albright de vreo 15-20 de spire iar in celalalt capat fac o bucla folosind un nod dublu in care ulterior bag o agrafa ...
si daca e sa cedeze ceva de obicei se intampla de la nodul intre cele doua fire ...
si daca e sa cedeze ceva de obicei se intampla de la nodul intre cele doua fire ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
punctul 2. nu-i mai nou deloc. este si la role de 5m.
eu fac bucla si-o matisez cu lita subtire de cupru. pe urma pun, frecand-o intre des'te, poxilina( rezista la apa).elegant: fara noduri
eu fac bucla si-o matisez cu lita subtire de cupru. pe urma pun, frecand-o intre des'te, poxilina( rezista la apa).elegant: fara noduri

Titan
multifilar, noua mea obsesie
iti recomand firul AFW, cam toate strunele titan 1*7 de pe la noi de pe piata is facute pe fir AFW ...
AFW Surflon Micro Supreme de 13lb este singura struna cu care poti jigui relativ binisor
dar ii scumpa rau si bineinteles se si flocuieste, ca-i din otel
dar este pe departe cea mai moale struna
Kevlarul este varza la stiuca ... nu-l folosi

AFW Surflon Micro Supreme de 13lb este singura struna cu care poti jigui relativ binisor

Kevlarul este varza la stiuca ... nu-l folosi

mai gandeste-te,sau incearca si altceva,vis-avis de moliciunebogdan82 scrie:Titanmultifilar, noua mea obsesie : dar ii scumpa rau si bineinteles se si flocuieste, ca-i din otel
dar este pe departe cea mai moale struna

nu te inteleg 
din titanul mulitifilar de la afw iese o struna destul de rigida...dar pt lingura, jerkbait mie imi place ca nu-mi agata ancorele ...
din AFW Surflon Micro Supreme de 13lb iese o struna extrem de moale ... mult mai moale decat fluorocarbonul sau alte strune metalice similare ...
daca stii ceva mai moale, zi-mi si mie
chiar nu-s ironic, sunt realmente interesat ...surflonul micro supreme de 13lb ii numa 25$ rola de 5m, si pt ca-i din otel, la mine uneori, nu tine o partida de la un cap la altul fara sa o fac arc ...

din titanul mulitifilar de la afw iese o struna destul de rigida...dar pt lingura, jerkbait mie imi place ca nu-mi agata ancorele ...
din AFW Surflon Micro Supreme de 13lb iese o struna extrem de moale ... mult mai moale decat fluorocarbonul sau alte strune metalice similare ...
daca stii ceva mai moale, zi-mi si mie

titan !
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
FISHING IS LIFE.
The rest just details!
The rest just details!
"5. Titan(ium) – nu discutam , e scump si nu prezinta interes fiind neeconomic."
Aceeasi parere o aveam si eu acum ceva timp dar momentan doar cu strune de titan pescuiesc dupa stiuca ... restu e can can
Aceeasi parere o aveam si eu acum ceva timp dar momentan doar cu strune de titan pescuiesc dupa stiuca ... restu e can can

www.pentrupescuit.ro