Strune , ce fel de strune ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Vegas_75
veteran
veteran

Strune , ce fel de strune ?

Mesaj de Vegas_75 » 16 Feb 2012, 16:16

E un aspect care ma intereseaza mult, voi cei care va confectionati singuri strunele de stiuca (somn eventual) home made , custom etc , ce materiale preferati astfel incat rezultatele sa nu intarzie sa apara , adica struna finala rezultata sa nu fie nici prea grosolana dar nici putin rezistenta.

Materialele despre care am auzit cel mai des sunt :

1. Kevlar – gasit la magazine in role de 5 sau 10 m, o fibra sintetica deosebit de rezistenta
2. Grafite (mai nou) – cred ca e tot un fel de ruda a kevlarului, se gaseste la role de 10 m
3. Surflon – asta nu stiu ce e dar nu l-am vazut la role la vanzare , ci numai strune gata facute
4. Mono de florocarbon – role de 15-25 m aproape invizibil in apa si rezistent la abraziune
5. Titan(ium) – nu discutam , e scump si nu prezinta interes fiind neeconomic.

Ce pareri aveti , voi ce folositi si ce preferati mai mult ? Thanks !

adiwolf
veteran
veteran

Re: Strune , ce fel de strune ?

Mesaj de adiwolf » 16 Feb 2012, 19:07

Titan.
folosesc titan si prefer titan.
in lipsa, merg pe kevlar sau wolfram
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 16 Feb 2012, 19:14

eu folosesc FC cam de 1-1,2m lungime de 1mm grosime si pe care il leg direct de firul principal cu albright de vreo 15-20 de spire iar in celalalt capat fac o bucla folosind un nod dublu in care ulterior bag o agrafa ...

si daca e sa cedeze ceva de obicei se intampla de la nodul intre cele doua fire ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Feb 2012, 20:27

punctul 2. nu-i mai nou deloc. este si la role de 5m.
eu fac bucla si-o matisez cu lita subtire de cupru. pe urma pun, frecand-o intre des'te, poxilina( rezista la apa).elegant: fara noduri :wink:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Feb 2012, 23:19

Titan :) multifilar, noua mea obsesie :D iti recomand firul AFW, cam toate strunele titan 1*7 de pe la noi de pe piata is facute pe fir AFW ...

AFW Surflon Micro Supreme de 13lb este singura struna cu care poti jigui relativ binisor :) dar ii scumpa rau si bineinteles se si flocuieste, ca-i din otel :D dar este pe departe cea mai moale struna

Kevlarul este varza la stiuca ... nu-l folosi :)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 16 Feb 2012, 23:36

bogdan82 scrie:Titan :) multifilar, noua mea obsesie : dar ii scumpa rau si bineinteles se si flocuieste, ca-i din otel :D dar este pe departe cea mai moale struna
mai gandeste-te,sau incearca si altceva,vis-avis de moliciune :wink:

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Feb 2012, 23:46

nu te inteleg :)

din titanul mulitifilar de la afw iese o struna destul de rigida...dar pt lingura, jerkbait mie imi place ca nu-mi agata ancorele ...

din AFW Surflon Micro Supreme de 13lb iese o struna extrem de moale ... mult mai moale decat fluorocarbonul sau alte strune metalice similare ...

daca stii ceva mai moale, zi-mi si mie :) chiar nu-s ironic, sunt realmente interesat ...surflonul micro supreme de 13lb ii numa 25$ rola de 5m, si pt ca-i din otel, la mine uneori, nu tine o partida de la un cap la altul fara sa o fac arc ...

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 17 Feb 2012, 00:46

titan !
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 17 Feb 2012, 08:36

FISHING IS LIFE.
The rest just details!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 17 Feb 2012, 09:05

"5. Titan(ium) – nu discutam , e scump si nu prezinta interes fiind neeconomic."

Aceeasi parere o aveam si eu acum ceva timp dar momentan doar cu strune de titan pescuiesc dupa stiuca ... restu e can can :)
www.pentrupescuit.ro

Scrie răspuns