Strune , ce fel de strune ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

bogdan82
veteran
veteran

Re: Strune , ce fel de strune ?

Mesaj de bogdan82 » 05 Oct 2012, 20:31

Eu nu inteleg de ce nu vi le faceti singuri ...

Aveti nevoie de niste bride bune-facute din alama(sau alt metal mai moale) si groase in „carne”,

Imagine

de fir(eu prefer titanul multifilar), de o agrafa(eu le prefer pe cele homemade de mine) si de un vartej(eu le prefer pe cele AFW care sunt facute din otel si sunt fffff mici si puternice

Imagine

si de niste epoxy

Imagine

Agrafele le faceti din sarma dentara(vipla). Modelul din poza(fix marimea aia deoarece eu le fac identice) a scos ceva somni mult mai mari decat orice stiuca record ... pe incercate, la 20kg ridicate nu se desfac nici smucite :) . O sa-i multumesc toata viata lu Gabie ca m-a invatat cum sa le fac :) Unii cu degetele moi nu le desfac prea usor(le fac cu tolerante f mici), eu le desfac din prima, fara nici un efort ... :)

Am avut multe modele/marci de agrafe din comert - cea mai buna forma o au cele Evergreen Egg si cel mai bun raport calitate/pret le au cele Sert ... dar ambele sunt departe de cele facute manual, inchise cu 2-3 spire, o contra generoasa si niste unghiuri care nu permit desfacerea agrafei sub presiuni extreme ... in plus de asta otelul care se foloseste in stomatologie este extrem de tare - 0.6mm este arhisufient, cu agrafe facute din 0.8mm eu as pescui numai la monstri din categoria 50kg+

Aveti doua optiuni pt trecut firul prin brida - ori il treceti de 3 ori, ori bagati epoxy in brida ... cand se intareste epoxyul in brida, dupa ce a fost stransa, firele devin, practic, sudate intre ele(epoxyul are priza f buna pe firul multifilar)

Imagine
Imagine

Eu acopar capetele firului care ies din brida cu un dop de rasina ca sa nu-mi agate iarba sau matase cand dau la offset

Imagine
Imagine

Asa arata struna cu giugeaua pe ea

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Daca adunati de o comanda de 10-15 strune vi le pot face si eu ... va pot garanta ca puteti ridica 10kg sau 20kg in ea fara sa pateasca nimic :) ....

George1985
veteran
veteran

Re: Strune , ce fel de strune ?

Mesaj de George1985 » 12 Oct 2012, 11:05

Eu asa ceva am inceput sa folosesc, deocamdata fara stiuci notabile...
Pare ok si pentru salau daca se alege o varianta mai subtire!

http://www.xxx.ro/produs/9806/Materia ... moran.html

Scrie răspuns