Strune , ce fel de strune ?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

MuskMd
veteran
veteran

Re: Strune , ce fel de strune ?

Mesaj de MuskMd » 17 Feb 2012, 09:09

ca unu care nu da decat accidental dupa stiuca, si care am folosit doar strune din otel si ceva kevlar cred am si eu o intrebare : care e struna aia care e moale si usor de innodat ? wolframul sau titanul ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

diesel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de diesel » 17 Feb 2012, 09:54

cind pescuiesc din barca si am posibilitatea sa folosesc dezagatatorul folosesc strune de titan in rest suflon

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 17 Feb 2012, 11:07

MuskMd scrie:ca unu care nu da decat accidental dupa stiuca, si care am folosit doar strune din otel si ceva kevlar cred am si eu o intrebare : care e struna aia care e moale si usor de innodat ? wolframul sau titanul ?
Strunele din titan(si este cam impropriu spus titan, pt ca de fapt sunt un otel aliat cu titan) sunt mai tari decat alea de otel ... cu exceptia strunelor Cabelas Terminator Titanium care-s impletite din 15 fire, toate strunele din titan multifilar is impletite din 7 fire, deci sunt destul de rigide ...

Cauta strune din Surflon(mie imi place Surflonul de AFW, de care am scris mai sus), sunt impletite din 49 de fire de otel...si extrem de moi...
strunele Finn-Tastic sunt superbe, si is facute pe fir AFW :) au fix aceeasi impletitura, aceelasi diametru si aceeasi rezistenta ca firul AFW :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 17 Feb 2012, 11:33

merci Bogdan :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Vegas_75
veteran
veteran

Mesaj de Vegas_75 » 18 Feb 2012, 10:42

Va multumesc ptr cele scrise aici , e clar ca titanul ca si material de elita al strunelor e cel mai apreciat , nici n-ar fi putut sa fie altfel , atata timp cat buzunarul duce.
Eu pescuiesc 90% de pe mal, la stiuca preponderent si am de-a face cu agatatura consistenta si atunci titanul iese din discutie ca as da faliment. Pe partida de 12 ore pierd in mod regulat (nu agreez offseturile) intre 8 si 15 monturi deci nu e treaba. E ca atunci cand dai dupa salau in pietre si nu prea iti vine sa pui mereu jiguri gamakatsu asa ca mergi mai cu inima usoara pe mustad , matzuo sau eagle claw. Unde agatatura e rara sau dai din barca situatia as aborda-o altfel insa situatiile astea sunt mai rare.
Multumesc de pareri si sfaturi. Cele bune!

charly 33
senior
senior

Mesaj de charly 33 » 18 Feb 2012, 14:53

Surflon culoare ,,camo''
Cel cu 19 fire pare mai flexibil decat cel cu 49 fire
Un pic de atentie la facut nodurile,se pote pote increti daca te grabesti
Daca ai grosimi mici, merge si la salau daca ai stiuca prin zona :wink:

Lucius
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lucius » 18 Feb 2012, 16:25

La stiuca aliaj de titan daca nu il pierzi te tine o vesnicie, la somn innaintas bulletproof cusut din aramida.
BEYOND THE TRAIL

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 03 Mar 2012, 20:53

Itodeauna Titan!

Belenyessy S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Belenyessy S » 28 Aug 2012, 09:11

Vreau sa-mi cumpar niste strune de titan. Ce parere aveti despre acestea?
http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=

ONAMIHS
veteran
veteran

Mesaj de ONAMIHS » 28 Aug 2012, 14:03

Eu folosesc de cativa ani o struna facuta de mine din fire otelite imbracate intr-o camasa de ,,plastic,, de culoare verde de la Zebco si nu am avut nici o problema cu exceptia invelisului care la contactul cu dintii cumetrei http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=13965 s-a cam distrus,dar e perfect folosibila,iar la cele doua capete am facut un nod normal,care se strange foarte bine si nu e inestetic,iar daca struna se increteste se indreapta foarte usor.

In schimb folosind strune de culoare neagra atacurile s-au rarit,apa unde pescuiesc fiind oarecum limpede.

Scrie răspuns