Strune , ce fel de strune ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Strune , ce fel de strune ?
ca unu care nu da decat accidental dupa stiuca, si care am folosit doar strune din otel si ceva kevlar cred am si eu o intrebare : care e struna aia care e moale si usor de innodat ? wolframul sau titanul ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
cind pescuiesc din barca si am posibilitatea sa folosesc dezagatatorul folosesc strune de titan in rest suflon
Strunele din titan(si este cam impropriu spus titan, pt ca de fapt sunt un otel aliat cu titan) sunt mai tari decat alea de otel ... cu exceptia strunelor Cabelas Terminator Titanium care-s impletite din 15 fire, toate strunele din titan multifilar is impletite din 7 fire, deci sunt destul de rigide ...MuskMd scrie:ca unu care nu da decat accidental dupa stiuca, si care am folosit doar strune din otel si ceva kevlar cred am si eu o intrebare : care e struna aia care e moale si usor de innodat ? wolframul sau titanul ?
Cauta strune din Surflon(mie imi place Surflonul de AFW, de care am scris mai sus), sunt impletite din 49 de fire de otel...si extrem de moi...
strunele Finn-Tastic sunt superbe, si is facute pe fir AFW

merci Bogdan 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
Va multumesc ptr cele scrise aici , e clar ca titanul ca si material de elita al strunelor e cel mai apreciat , nici n-ar fi putut sa fie altfel , atata timp cat buzunarul duce.
Eu pescuiesc 90% de pe mal, la stiuca preponderent si am de-a face cu agatatura consistenta si atunci titanul iese din discutie ca as da faliment. Pe partida de 12 ore pierd in mod regulat (nu agreez offseturile) intre 8 si 15 monturi deci nu e treaba. E ca atunci cand dai dupa salau in pietre si nu prea iti vine sa pui mereu jiguri gamakatsu asa ca mergi mai cu inima usoara pe mustad , matzuo sau eagle claw. Unde agatatura e rara sau dai din barca situatia as aborda-o altfel insa situatiile astea sunt mai rare.
Multumesc de pareri si sfaturi. Cele bune!
Eu pescuiesc 90% de pe mal, la stiuca preponderent si am de-a face cu agatatura consistenta si atunci titanul iese din discutie ca as da faliment. Pe partida de 12 ore pierd in mod regulat (nu agreez offseturile) intre 8 si 15 monturi deci nu e treaba. E ca atunci cand dai dupa salau in pietre si nu prea iti vine sa pui mereu jiguri gamakatsu asa ca mergi mai cu inima usoara pe mustad , matzuo sau eagle claw. Unde agatatura e rara sau dai din barca situatia as aborda-o altfel insa situatiile astea sunt mai rare.
Multumesc de pareri si sfaturi. Cele bune!
Surflon culoare ,,camo''
Cel cu 19 fire pare mai flexibil decat cel cu 49 fire
Un pic de atentie la facut nodurile,se pote pote increti daca te grabesti
Daca ai grosimi mici, merge si la salau daca ai stiuca prin zona
Cel cu 19 fire pare mai flexibil decat cel cu 49 fire
Un pic de atentie la facut nodurile,se pote pote increti daca te grabesti
Daca ai grosimi mici, merge si la salau daca ai stiuca prin zona

- Lucius
- utilizator constant
La stiuca aliaj de titan daca nu il pierzi te tine o vesnicie, la somn innaintas bulletproof cusut din aramida.
BEYOND THE TRAIL
-
- veteran
Itodeauna Titan!
-
- utilizator constant
Vreau sa-mi cumpar niste strune de titan. Ce parere aveti despre acestea?
http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=
http://xxx.ro/index.php?ch=deta ... =&idPesti=
Eu folosesc de cativa ani o struna facuta de mine din fire otelite imbracate intr-o camasa de ,,plastic,, de culoare verde de la Zebco si nu am avut nici o problema cu exceptia invelisului care la contactul cu dintii cumetrei http://www.rapitori.ro/forum/gallery/im ... e_id=13965 s-a cam distrus,dar e perfect folosibila,iar la cele doua capete am facut un nod normal,care se strange foarte bine si nu e inestetic,iar daca struna se increteste se indreapta foarte usor.
In schimb folosind strune de culoare neagra atacurile s-au rarit,apa unde pescuiesc fiind oarecum limpede.
In schimb folosind strune de culoare neagra atacurile s-au rarit,apa unde pescuiesc fiind oarecum limpede.