discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
oby 1
- veteran

Adelin scrie:Tristian scrie:Nici chiar Obor si Legend dar nici chiar Ferrari. Pentru cei care ne numaram banii inainte sa facem o achizitie mai mare in domeniul pescuitului nu as spune ca ar fi o alegere inteleapta, mai ales ca de la Avid care e la jumate de pret pana la Legend chiar nu mai e distanta mare.
Da ai dreptate intre Avid si Legend Elite nu e mare distantza.....e foarte mare!!!

asta era raspunsul pe care il asteptam
merci adelin

-
Chief
- veteran

-
De ce ma rog ar fi asa mare? Cu ce-l face Legendul pe Avid, ne referim la proprietati in sarcina, incarcare, viteza, rezerva de putere... Ca e mai bun ... foarte probabil ca da, ca e diferenta foarte mare? Cat inseamna foarte mare si cu cat o inmultim ca sa ajungem la Obor?
Topicul e: moft sau necesitate. Necesitate probabil ca e Avidul desi se pot gasi lansete si mai ieftine decat Avidul si pe care un pescar bun sa le foloseasca cu acelasi succes. Diferenta maaare dintre Avid si Legend probabil ca e cea dintre necesitate si moft. Cat de mare e moftul atat de mare e diferenta, dar sa nu uitam de necesitate. In primul mesaj am spus ca mi-s lua un Legend, dar de diferenta de 5 milioane prefer inca un avid, alta clasa de putere.
-
grebla
- utilizator constant

deci pana la urma e o necesitate mofturoasa sau un moft necesar
Parerea mea este sa inveti intai cu gioarsa, apoi cu o lanseta de 1-2 mili, apoi cu una de 6 si ajungi si la Elita

, nevoile vin de la sine , gioarsa nu e senzitiva , o bota de 2 mili te rupe la mana una de 6 e placuta dar cu asta dupa un timp vei vrea singur sa vezi....de ce Elite? (cam ca la telefoane sau calculatoare)

-
Chief
- veteran

-
La nokia meu 6288 se aude foarte bine...

Glumesc totusi. N-o sa fac ca vulpea cu strugurii cu Elite-ul ca mi-ar trebui si mie dar deocamdata pe lista sunt alte chestii. Daca e cineva care nu poate pescui cu Avidul la salau chiar si in competitii are o problema cu salaul nu cu lanseta.
-
ovidiu
- veteran

-
Tristian scrie: Daca e cineva care nu poate pescui cu Avidul la salau chiar si in competitii are o problema cu salaul nu cu lanseta.
Bine grait!
Totusi o completare: are o problema si cu "talentul"

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
johnnybravo
- Moderator

-
"talent" = noroc?:)
sincer pt disconfortul transportului n-as merge pe elite, calatoresc 250km ca sa ajung la salai, cu trenul, microbuzul si bicicleta...ar fi cam greu sa umblu cu prajina dupa mine si mai mult, de pe mal, la dunare iti cam trebuie bat lung...
-
Adelin
- Moderator

Tristian scrie:De ce ma rog ar fi asa mare? Cu ce-l face Legendul pe Avid, ne referim la proprietati in sarcina, incarcare, viteza, rezerva de putere... Ca e mai bun ... foarte probabil ca da, ca e diferenta foarte mare? Cat inseamna foarte mare si cu cat o inmultim ca sa ajungem la Obor?
. Diferenta maaare dintre Avid si Legend probabil ca e cea dintre necesitate si moft. Cat de mare e moftul atat de mare e diferenta, dar sa nu uitam de necesitate. In primul mesaj am spus ca mi-s lua un Legend, dar de diferenta de 5 milioane prefer inca un avid, alta clasa de putere.
Ce rost are sa filozofam atata, explicatia e simpla: pt unii chiar nu conteaza greutatea lansetei, calitatea materialului, care se reflecta in tzinuta, rezerva de putere/la gramaj mic, calitatea inelelor, a mandrinei, felul in care e lucrata, cum transmite informaztia si cum raspunde la tzac.Am spus ca Legend-ul nu e o laneta pe care sa o intzeleaga toata lumea, dar comparativ cu Avid-ul e departe.Daca faceai comparatzia intre Legend Elite si Legend Turnament Walley chiar ca nu intram la polemici.
Replica prin care mai bine iau 2 lansete decat una, e ca si cu berea: decat sa beau una buna si scumpa, mai bine iau de aceeasi bani una la 2 litri ca e mai rentabil...si ma si imbat turta!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
Adelin
- Moderator

johnnybravo scrie:"talent" = noroc?:)
sincer pt disconfortul transportului n-as merge pe elite, calatoresc 250km ca sa ajung la salai, cu trenul, microbuzul si bicicleta...ar fi cam greu sa umblu cu prajina dupa mine si mai mult, de pe mal, la dunare iti cam trebuie bat lung...
Fara suparare, dar povesteste-ne si noua cum faci?!

Iei bicicleta si o urci in tren

, apoi cobori si o bagi in microbuz

, iar cand ajungi aproape de apa o iei pe bitzoagla pana la locul cu salai

...sau mergi cu microbuzul

, apoi iei trenul

, iar in gara ai parcata bicicleta?!

.....mai, tu sigur nu ai participat la Eco-Challenge?!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
onesti
- veteran

Adelin scrie:Am spus ca Legend-ul nu e o laneta pe care sa o intzeleaga toata lumea, dar comparativ cu Avid-ul e departe.
Woaw!!! Avem un initziat care intzelege lansetele.
Si cu argumente tehnice solide ca:
"Da ai dreptate intre Avid si Legend Elite nu e mare distantza.....e foarte mare!!!" il convinge instant pe Oby1.
-
johnnybravo
- Moderator

-
Adelin scrie:johnnybravo scrie:"talent" = noroc?:)
Fara suparare, dar povesteste-ne si noua cum faci?!

Iei bicicleta si o urci in tren

, apoi cobori si o bagi in microbuz

, iar cand ajungi aproape de apa o iei pe bitzoagla pana la locul cu salai

...sau mergi cu microbuzul

, apoi iei trenul

, iar in gara ai parcata bicicleta?!

.....mai, tu sigur nu ai participat la Eco-Challenge?!

fara suparare, am casa pe marginea dunarii