Shimano vs Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 12 Feb 2011, 11:04

"Shefu"
cu raspunsu ala ti-ai dat cu firma in cap. In caz ca n-ai stiut.. Poti sa lasi firul liiber dupa lanseu, ca sa nu-ti ajunga naluca sub barca... Poate mi se pare mie prea logic.... Sau.... :roll:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Feb 2011, 11:09

Vezi sa nut-i dai tu cu firma-n cap. Bineinteles ca lasi si firul liber, da daca dai la 20 de metri ii cam tot aia. Depinde si ce tip de structura pescuiesti. Daca dai pe un platou imens sau pe un fund drept si intins poti sa trimiti pe cineva sa-ti si planteze jigurile. Se duce cu patru fire, ti le duce la 100 de metri si le recuperezi pe rand, ce zici?

@pikeman - pe Discovery am vazut cum testau EMP gun

@vali - Chuck Norris... nu cred
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Feb 2011, 11:19

Chief scrie:... Se duce cu patru fire, ti le duce la 100 de metri si le recuperezi pe rand, ce zici?
...no offence !
...ce facem ?...luam o barcuta de nadit ?
...ori suntem "spinningari " , ori nu mai suntem...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Feb 2011, 11:20

ULK scrie:
avand in vedere ca tu le stii pe toate inainte sa le fi incercat

Adica?

De aia am indemnat , lumea sa deie din casa niste masuratori concrete , ca le stiu pe toate??? Eram curios , exact ca si Nemernic.

Este exact invers, ce zici. Vii si te dai mare stiutor...dar ceva concret nimic..
Problema e , ca stiu , ca ai putea...ai cu ce si ai de unde....Dar nu, tu alegi , mai bine sa faci misto de oameni , decat sa zici ceva concret....

Fii sigur ca dupa ce o sa incerc o sa dau date concrete sa "se stie"...nu toti sunt la fel de bazati....aici....ca unii.
ulk , mi-e si greu sa scriu ulk , cred ca un nume era mai ok

ai inteles fix pe dos , imi pare rau

tu cat dai la spin ?
da vreau masuratori exacte , pe tipuri de mulinete , fire , greutati , poate si un standard

nu stii , pai e firesc .....ca mergi la peste si dai cu spinu cat ai nevoie ...
si atunci de ce ai nevoie de astfel de date la cast ??
si la cast dupa ce te inveti putin cu echipamentul , o sa dai cat ai nevoie sa dai ....iar chestia asta daca o bagi la cap te scuteste de foarte multe intrebari , incercari ,teste , pierdere de vreme si de bani
ai inteles acum ?

daca e pura curiozitate statistica , poti sa incerci tu , nu stiu daca pt cineva e atat de important

si te-am invitat sa incerci in spatele blocului sa vezi daca conteaza grosimea firului la cast sau nu .....fie si cu greutati mici
ca desi nu incercasesi , sustineai sus si tare ca da , de aceea am zis ca le stii pe toate inainte sa incerci.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 12 Feb 2011, 11:30

Pai daca da cu fir de 60 de lbs care nu incape prin inelele micro?!?!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 12 Feb 2011, 11:34

"sefu"
eu ma duc la pescuit sa prind peste nu ca sa fac economie la fir... Daca e sa se intample... Macar stiu ca am incercat... Daca ar fi sa ma gandesc cati metri de fir as putea pierde la fiecare lanseu m-as fi lasat de mult de meserie pentru ca e fara numere

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Feb 2011, 11:46

Bine ca in sfarsit , o parte ai inteles...pe unde bat.

Dat fiind faptul ca la spin da aici toata lumea, cam toti stim cat se da ...Dar la cast majoritatea sunt la inceput sau nici macar acolo...datele sunt in ceata...avem nevoie de date exacte , sa stim cum sta treaba ...fata de spin, mulinete naspa/hiper -super...etc....Nu, avem toti ocazia sa incercam toate pe p....ielea noastra, ca nu ne tine buzunarul......etc...

Si atunci apar maestrii, care "arunca cat este nevoie"...Mersi de info..ne-o fost de mare ajutor.
Eu te inteleg , ca tu dai la cast de cand te stii sau inorice caz de foarte mult timp si ai ajuns la nivelul unde nu mai conteaza exact cat dai(ca la spin)...Dar nu iti dai seama cati sunt pe aici , care inca nu au avut ocazia si ar vrea sa afle ceva concret.....Exact , din cauza ca nu pot sa isi dea seama in comparatie cu spin, cum sta treaba.

Initiatorul topicului(chiar daca a ales un titlu cel putin controversat)...tot la faza asta incipienta este...

Cat despre fire si distanta la cast...iarasi, am expus o parere fara sa incerc(ai dreptate)...dar puteai sa imi dai un raspuns concret ...nu la misto.

Citesc multe forumuri straine, dar atata vorbe goale , fara informatii concrete la intrebari simple...nu am vazut ....si atunci mai apare cate unu , sa iti zica : "tu te nu te stii"(vorba unui amic)...stai jos.... Ce sa mai zic?

Ii ca in campionat....este nevoie de doua divizii....

Asa cum sunt...mai "slab dotat"...o sa fac teste in "curtea blocului" si o sa le expun...sa fie ceva mai usor pentru profani ca mine ..Sa "se stie" :)

Ce sa facem, jucam in alte ligi...."N-are" conteaza.

Cat despre nick-ul meu...Te legi ,de chestii prea marunte, nu ne cunoastem personal, deci nu are importanta numele meu...fii sigur ca ma prezint si m-am prezentat oricui , de pe forumul asta cu care am intrat in contact.

Ti-e greu sa scrii ULK? Tastele U,L,K sunt aproape una de alta pe tastatura...Daca ti-e mai usor poti sa tastezi Gabriel...asa ma cheama ...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Feb 2011, 12:12

eu am inteles de la inceput unde bati
tu n-ai inteles nici acum raspunsul

la spin cam toti stim cat se da ? :D

nu , la spin dau majoritatea , dar putini se preocupa si si mai putini stiu cat dau
daca deschizi un topic o sa vezi raspunsuri de la 15 m.....la 80 de m cu rotativa :D

bati campii urate cu maestrii , ligi , slab sau bine dotati etc....

la cast la noi nu exista inca nici maestrii nici macar meserisi.....toti suntem la inceputuri .....si cam stiu despre ce vorbesc cand spun asta , no offense

sunt convins ca sunt destui care au citit si au inteles ce trebuiau sa inteleaga si sper ca le va fi de folos

ia uite-te tu in urma daca ti-am spus frumos ca nu conteaza grosimea si cand te-am trimis apoi la teste .....

de ce sunt forumurile noastre asa ,, goale '' fata de cele straine ?
pai fix din cauza unora ca tine , din pacate la noi mai multi , care fara sa fi pus mana , se cred foarte destepti ,ei nu cauta sa afle , is plini de verdicte , iau la misto si alunga pe cei care mai posteaza informatie .
de aia ramaneti voi pe forumuri intrebandu-va de ce sunt ,, goale''.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 12 Feb 2011, 12:33

2 pagini in a evita sau, ma rog, din ce motiv nu stiu....... ?! :shock:
Simplu.... voi doi, care v-ati "mirosit in sosete" glumind fireste.... CATI METRII ATI ARUNCAT in ziua respectiva ?
Sunt curios, nu doar nemernic..... :roll: Ma batea un gand sa-mi iau un combo de baitcasting...dar nu ptr jiguri grele (rauri mari, Dunare, etc), ci ptr jiguri pana-n 14 gr ..... Iar dupa cate am citit p-acilea si nu numai, ptr naluci nu foarte grele e nevoie de o corelare foarte buna intre mulineta, bat, fir si bineinteles indemanarea pescarului. Acum..... ca doar tot suntem "colegi" de forum..... e greu sa dati un raspuns ? 15...18....25....50 ... nu am nici cea mai vaga idee de cat se arunca cu un bait..... Apelez la cei doi care, ma repet, s-au "mirosit" in sosete'n spatele blocului, avand in vedere ca au si ceva capturi cu bait-ul :bere:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Feb 2011, 12:34

Da, asa este...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns