Shimano vs Daiwa

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 12 Feb 2011, 16:45

Andrei scrie:"sefu"
eu ma duc la pescuit sa prind peste nu ca sa fac economie la fir... Daca e sa se intample... Macar stiu ca am incercat... Daca ar fi sa ma gandesc cati metri de fir as putea pierde la fiecare lanseu m-as fi lasat de mult de meserie pentru ca e fara numere
Pai asta ziceam si eu boss. Doar ca aratam una din ipotezele in care si la cast ai nevoie de lansari ceva mai lungi. Ca sunt mici trucuri, cum e ala sa lasi firul... dar daca dai cu un fluo sa zic, jigul tot vine spre tine un pic pana isi ia el firul chiar daca i-l lasi liber, ca face priza cu suprafata apei s.a.m.d. mai sunt firele rapid scufundatoare si mai compensezi, dup-aia trebe sa-l intinzi... ma rog... exemplu meu era "raw" nu de dat cu firma-n vreun cap. Cine calculeaza cat fir pierde... in general... nimeni (sper).

@ULK - ca sa discutam de lungimea lanseurilor io spun ca, pentru a fi relevanta in vreun fel, trebuie tot asa sa vedem apa, naluca, peste. Pentru ca in general pe lacuri mergi cu barca si problema e rezolvata. Daca dai pe rauri cu debit mare dar inguste nici nu se pune problema de lansari. Dau tot niste exemple generale, vagi. Te intereseaza cat arunci la un concurs de casting sau hai sa spun la avat unde esti pe mal si nu poti intra cu barca si vrei sa dai peste tot suvoiu de sub baraj, sau la mai stiu eu ce peste si ce loc, dar sunt situatii rare.

Si io am pescuit cu echipament baitcasting cot la cot cu multi pescari de spinn, de la punct fix cum ar veni (poate lumea stie cum arata podul de la Zau toamna), si nu dadeam mai putin ca ei, poate rar 1,2-3 metri, in conditiile in care pescuiam cu lanseta 6'3'' si 10 grame iar ei cu lansete de 2,20-2,40 si jig si de 14 grame. E irelevanta si treaba asta oricum... spuneam asa... Si daca ar arunca lumea cu castul mai putin nu ar fi vreun factor asta, care sa-i duca la rezultate mai slabe decat restu.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 12 Feb 2011, 16:51

gabbyy77 scrie:trebuie sa le testezi pe fiecare in parte sa vezi care iti place cel mai mult, nu sa te iei dupa care latra mai tare pe forumuri (asta catre initiatorul acestui topic)
Sunt de acord cu tine Gabi,la partea cu testatul mai multor branduri de mulinete,dar sa nu uitam ca traim in Romania cu un salariu de kkt si nu stiu cine-si permite sa-si ia 5-6 baitcastere(vorbesc de cele de la 250 usd in sus)....Eu unul nu-mi permit atatea,1-2 poate,dar nu 5-6....Asa ca,cateodata mai trebuie sa te iei si dupa care latra mai tare si au 2-3 mulinete de diferite branduri....Macar sa-ti faci o parere...Si daca 3-4 persoane spun ca o anume mulineta se comporta bine,atunci trebuie sa risti putin...si sa o cumperi,avand in vedere ca esti la inceput de drum in tainele baitcastingului :)
Until next time....Tight Lines!

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 12 Feb 2011, 16:58

acest subiect sa mai discutat de mai multe ori.
eu cred ca e timpul sa iesi pe apa ca esti informat la maxim :wink:
Viata bate filmu'

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Feb 2011, 23:17

Se tot repeta la nesfarsit placa cu lungimea lanseului: cu mulineta de bait dai mai putin decat cu cea de spin. In special de catre cei care nu pescuiesc la bitcastig sau care au avut doar experiente ocazionale, neplacute.
Insa vad ca tot mai multi se orientaza inspre baitcasting. Oare de prosti ? Aleg sa involueze ? Oare vor sa prinda mai putin peste si mai greu ? S-or fi saturat de pescuit fazanii astia ?
Sunt cateva intrebari pe care scepticii ar trebui sa si le puna.
De prejudecati suntem cu totii full. N-ar strica sa incercam sa gandim putin outside the box.... 8)

Imagine
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 12 Feb 2011, 23:35

Cine dreaq e ala de l-ai gasit in cutie prin casa?! :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 12 Feb 2011, 23:56

Vai de el topic !

Aia da mai tare , ba nu , ii cealalta care le pisha pe toate de sus , si cand ii sa mergi in spatele blocului sau sa zici frumos , da nene , io dau atati metri unii se refugiaza in filozofii slabute gen ”dau cat am nevoie” .

Nu-s slabe in general , is slabe pe un astfel de topic , daca afirmi ca aia arunca napraznic poti masura intr-o zi si comentezi , asa io arunca mai mult ca voi toti :lol:

Chiar o puteti face odata organizat , si asa va strangeti la tot felu de sindrofii si concursuri , luati bota si lansati , ce ii asa de greu !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 00:03

nu cred sa fie mare diferenta intre cast si spin la lungime lanseu, creca se abereaza prea mult pe idee desi teoria zice ca firul pleaca mai drept de pe tamburul de cast spre deosebire de spirele care se formeaza la spin si care cresc frecarea cu inelele. Avantajul ar trebui cautat mai degraba in precizia lanseului si in senzitivitate ( firul este mai aproape de blanc la cast decat la spin)

e si o chestie de gust, dar cand bate vantu tare , fain e la spin :lol: :lol: :lol:

ma jucam odata la stiuca - cu lingura la cast , si la jumatea lanseului in aer vine o pala direct din fatza si vad cum se opreste lingura in aer si cade drept , zic na , aia e, am lansat numa jumate...cand dau sa mulinez ia firu de unde nui, sau ial de pe toate partile ca dadea pe dinafara din tambur :lol: :lol: :lol: fiind la inceputuri aveam ascunsa si o mulineta de spin in rucsac si am salvat partida :twisted:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 00:05

aaa

si la cast iar e mijto ca nu ti se rasuceste firul ca nu ai galet, creca uzura firului per total e mai mica si asta iar e un plus :wink:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2011, 00:06

pike....acum unde esti in materie de bait? ..zici de inceputuri..chiar sunt curios..nu intreb la misto. Ce ai si la ce dai..cat de des dai? Nu intreb cat dai ;)

Eu , cand am dat prima data , nu am luat spin la mine..chiar din aceste considerente..fiind constient ca o sa incerc sa ma refugiez :)...Nu am salvat partida, in materie de capturi...dar am perseverat...sa nu ma las din prima ;)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 00:18

ULK scrie:pike....acum unde esti in materie de bait? ..zici de inceputuri..chiar sunt curios..nu intreb la misto. Ce ai si la ce dai..cat de des dai? Nu intreb cat dai ;)
ULK, tot la inceputuri sunt, inca aprofundez spiningu, de ce sa mint, nu mi se pare moft castul dar intr-adevar consider ca trebuie o investitie serioasa pentru un randament bun(dealfel si la spin gandesc la fel) si cum am canalizat investitia tot spre spin momentan nu imi permit un combo "adevarat" de cast

ce am, poi o daiwa de 2-6 oz si o team daiwa advantage hstl 153 primite cado de la Adi777 (multam)

e de jerk comboul de ce sa mint , dar am facut niste constatari reale/logice din cat m-am jucat si eu cu una alta

daca te tine degetu dai frana la 9 sa fie tamburu pe liber si lansezi din tot bojocii, numa sa sti sa franezi tamburu pe traseu incet si sa dai stopu cand trebuie :lol: la spin e mai pentru lenesi, nu te doare capu :lol: desi na, eu stopul tot il pun indiferent de cat de departe vreau sa lansez

Scrie răspuns