Pai asta ziceam si eu boss. Doar ca aratam una din ipotezele in care si la cast ai nevoie de lansari ceva mai lungi. Ca sunt mici trucuri, cum e ala sa lasi firul... dar daca dai cu un fluo sa zic, jigul tot vine spre tine un pic pana isi ia el firul chiar daca i-l lasi liber, ca face priza cu suprafata apei s.a.m.d. mai sunt firele rapid scufundatoare si mai compensezi, dup-aia trebe sa-l intinzi... ma rog... exemplu meu era "raw" nu de dat cu firma-n vreun cap. Cine calculeaza cat fir pierde... in general... nimeni (sper).Andrei scrie:"sefu"
eu ma duc la pescuit sa prind peste nu ca sa fac economie la fir... Daca e sa se intample... Macar stiu ca am incercat... Daca ar fi sa ma gandesc cati metri de fir as putea pierde la fiecare lanseu m-as fi lasat de mult de meserie pentru ca e fara numere
@ULK - ca sa discutam de lungimea lanseurilor io spun ca, pentru a fi relevanta in vreun fel, trebuie tot asa sa vedem apa, naluca, peste. Pentru ca in general pe lacuri mergi cu barca si problema e rezolvata. Daca dai pe rauri cu debit mare dar inguste nici nu se pune problema de lansari. Dau tot niste exemple generale, vagi. Te intereseaza cat arunci la un concurs de casting sau hai sa spun la avat unde esti pe mal si nu poti intra cu barca si vrei sa dai peste tot suvoiu de sub baraj, sau la mai stiu eu ce peste si ce loc, dar sunt situatii rare.
Si io am pescuit cu echipament baitcasting cot la cot cu multi pescari de spinn, de la punct fix cum ar veni (poate lumea stie cum arata podul de la Zau toamna), si nu dadeam mai putin ca ei, poate rar 1,2-3 metri, in conditiile in care pescuiam cu lanseta 6'3'' si 10 grame iar ei cu lansete de 2,20-2,40 si jig si de 14 grame. E irelevanta si treaba asta oricum... spuneam asa... Si daca ar arunca lumea cu castul mai putin nu ar fi vreun factor asta, care sa-i duca la rezultate mai slabe decat restu.