discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ULK
- veteran

Aia da "ca cadoo"..ce sa zic...

. Eu, tot pe acolo sunt, dar nu chiar cadoo.. Tare as vrea sa incerc si sa vad "live" diferenta intre Super Tuned si un Curado sau Pixy...de Core nu mai zic.....Desi teoretic..dau exact cat trebuie si cu asta..Dar s-ar putea sa inteleg eu gresit ceva si sa se aplice regula doar la mulinele de peste 300 de coco..Nu stiu..EU nu stiu de astea
Tu aprofundezi spiningul?????? Modestule
Frana la 9?? Pai ala e langa 10

Adica aproape de maxim..ce deget?
Vrei sa zici 2? Sau esti mai la inceputuri..decat mine? Sau eu sunt la minus deja fata de inceputuri:) (Nu m-ar mira nici asta )

-
pikeman
- veteran

-
ULK scrie:Aia da "ca cadoo"..ce sa zic...

. Eu, tot pe acolo sunt, dar nu chiar cadoo.. Tare as vrea sa incerc si sa vad "live" diferenta intre Super Tuned si un Curado sau Pixy...de Core nu mai zic.....Desi teoretic..dau exact cat trebuie si cu asta..Dar s-ar putea sa inteleg eu gresit ceva si sa se aplice regula doar la mulinele de peste 300 de coco..Nu stiu..EU nu stiu de astea
Tu aprofundezi spiningul?????? Modestule
Frana la 9?? Pai ala e langa 10

Adica aproape de maxim..ce deget?
am zis invers , asa-i , 9 ii maxim, po sa arunci fara sa te uiti

dar cade la 3 metri de tine
pescuitu asta o sa il aprofundez toata viatza , si ce iese asa la iveala, o poza , un film cred ca e undeva la 10% din timpul petrecut pe apa around the year,deci aprofundez, multe gherle, multe teste, putini pesti, e loc de mai bine, cred totusi ca trebuie schimbata si tzara , nu numa echipamentu

la mana nu mai pot face upgrade oricum

-
ULK
- veteran

Hia ca esti modest..putini au asa filmulete si poze ca tine pe aici

..Restecp(cum zicea Borat) !!!!
Eu dau la 3..3 1/2 la frana..dar la precizie am lacune mari inca. La distanta nu stiu....
La 2(echivalentul in ogliinda la al tau 9) , am reusit sa fac prima peruca ireversibila ce m-a scapat de vreo 15-20 metri de fir

. La 3 fac doar din alea ...bune...reversibile cu 2-3 ore de munca de chinez batran

-
Andrei
- veteran

-
Diferenta e mare. Curado lanseaza cel putin la fel ca si core. Unii zic ca lanseaza kiar mai bine...
Adelin... Maine ce faci? Ne intrecem in lanseu?
-
ULK
- veteran

Pacat ca ne despart prea muti km-ii

. Chiar as fi curios cat de mare...
Daca va intreceti, scoateti ceva date concrete..sa pot sa fac o diferentiere la"fara frecventa", fata de a mea?
-
Leba
- veteran

-
ULK scrie:Hia ca esti modest..putini au asa filmulete si poze ca tine pe aici

..Restecp(cum zicea Borat) !!!!
Eu dau la 3..3 1/2 la frana..dar la precizie am lacune mari inca. La distanta nu stiu....
La 2(echivalentul in ogliinda la al tau 9) , am reusit sa fac prima peruca ireversibila ce m-a scapat de vreo 15-20 metri de fir

. La 3 fac doar din alea ...bune...reversibile cu 2-3 ore de munca de chinez batran

Frana o reglezi in functie de greutatea nalucii. Uite aici un clip util cu Mike Webb:
http://www.youtube.com/watch?v=bBtuWFSJ ... re=related
ca sa nu stai 2-3 ore cu perucile

-
ULK
- veteran

Na, iti dai seama ca glumeam cu 2-3 ore..L-am taiat in 10 minute

S-a intamplat doar odata....restul le-am descurcat relativ usor cu metoda ararata si de domnul Webb, in clip. (simpatic omul)
Mersi de link, dar nu de frana de lansare este vorba...acolo reglezi tensiunea pe tambur..in functie de greutatea nalucii...din "knob"-ul aferent.
Frana de lansare ramane cam aceasi....dupa gust

-
vasilepop_65
- senior

-
Aceeasi metoda alt autor:
http://www.youtube.com/watch?v=TDI5kwR5zjc
@ULK ...acolo reglezi tensiunea pe tambur..in functie de greutatea nalucii...din "knob"-ul aferent....
dar ce te faci daca strangi la maxim "knob" si nu este suficient ?
-
ULK
- veteran

Da,metoda "thumb"...functioneaza in 99%...tre' sa faci prostie foarte mare(cum am facut si eu

)...sa nu mai functioneze....
dar ce te faci daca strangi la maxim "knob" si nu este suficient ?
vasilepop... Nu faci nimic

...Cand tensiunea este reglata la maxim, tamburul se opreste imediat cum nu mai primeste impuls din partea nalucii..Adica daca nu mai trage nimic de fir, tamburul se opreste brusc din rotatie, fara sa mai arunce nici un centimetru de fir, poate o spira, doua maxim. Dar testul asta am facut din mana doar..nu am folosit naluci asa mari sa am nevoie de tensiunea maxima pe tambur...Am dat maxim cu 25 de grame.
-
pikeman
- veteran

-
nu am timp sa cetesc/privesc youtube
mie adi777 daca tin bine minte, sper sa nu dezinformez, mi-a zis sa reglez frana si sa dau drumu la naluca in apa la liber, in momentu in care atinge pelicula apei (deci implicit nu mai cere fir de pe tambur) tamburul trebuie sa se opreasca din rotatie, asta pentru idealul franei in lanseu, ca pe real datorita vitezei impregnate nalucii frana nu are acceasi actiune asupra tamburlui ca la metoda "liber" sa ii zicem, degetu pe tambru si stopul pe final de lanseu e sfante...cel putin la modelele vechi, astea cu DigiStop, TitanBreak si ElectronicABS control poate nu necesita atata atentie...insa parca devine asa ca un condus cu - cutie automata pescuitu cu chestii de genul