Shimano Stella versus Daiwa Steez/Exist/Certate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cit_a
senior
senior

Re: Shimano Stella versus Daiwa Steez/Exist/Certate

Mesaj de cit_a » 08 Noi 2012, 18:40

Ok . Nu am vrut sa jignesc pe nimeni care are in posesie seria FD ..., dar daca tot veni vorba pot sa zic ca punctul slab este pinionul de atac pe partea melcata . La seria pana in 2500 este din material similar cu zincul si imbracat in teflon , peste seria 3000 deja au schimbat si folosesc alama , material forte bun ..., dar lasa de dorit dantura mica si marunta pe care duce la o uzura prematura , in rest nu ai sa-i bagi nimic de vina . Fir intins tuturor posesorilor de Steleeeee :respekt: .

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 08 Noi 2012, 21:49

Am avut astazi o Stella pe mana si am ramas profund dezamagit. Mulineta cumparata de doua luni, pescuita pe rau la spining de cateva ori pe saptamana. E adevarat ca proprietarul a tras ceva pesti cu ea, insa jocul la manivela in angrenaje era de speriat. Acum poate nu o fi la toate la fel, poate a avut el ghinion, cu toate ca nu a cumparat-o din Romania.
Vali nu te bucura :D , caci tipul isi luase Stella dupa ce avusese pe mana un Branzino si inca un cap de serie de la Daiwa care erau mai varza dupa cateva luni decat Stella sa. Concluzia sa a fost ca nu se mai merita sa-ti ei varful de gama daca vrei rezistenta, caci sunt la fel de bune cu « clasa de mijloc ».

Am o intrebare pt posesorii de Daiwa : de unde va cumparati tamburi originali pt mulineta ? Am dat ceva cautari dar nu gasesc mai nimic.

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 08 Noi 2012, 22:20

pai daca invirti si tu mulinete de la baieti care PESCUIESC 8)
unii nu vad pe "descopery" citi pesti prind VSB(VIOREL/SEBI/BOBDAN) :wink:

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 09 Noi 2012, 10:11

eu am comandat un tambur de rezerva pentru Exist de la magazinul Arrow de langa Gara de Nord
am primit unul identic cu cel cu care a venit mulineta

pentru Stella am intrebat la Gipo (tot langa Gara de Nord) si mi-au zis ca tre' sa vorbesc cu cei de la Normark

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 09 Noi 2012, 10:19

cei de la Normark aduc toata gama Shimano(insa nu vand persoanelor fizice)

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 09 Noi 2012, 10:40

lovefishing scrie:eu am comandat un tambur de rezerva pentru Exist de la magazinul Arrow de langa Gara de Nord
...
Cat a costat tamburul si in cat timp ti-a venit?

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 09 Noi 2012, 10:48

ringogabi scrie:
lovefishing scrie:eu am comandat un tambur de rezerva pentru Exist de la magazinul Arrow de langa Gara de Nord
...
Cat a costat tamburul si in cat timp ti-a venit?
Vezi aici:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... color.html

Vorbeste cu Sorin Buculei de la Brasov ca el mai face comenzi de aici.... :wink:
Daca esti cumsecade poate te rezolva . :lol:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

lovefishing
junior
junior

Mesaj de lovefishing » 09 Noi 2012, 12:16

nu imi aduc aminte exact cat a costat ... in jurul a 400lei
intr-adevar poti comanda de pe net din japonia
recomand http://japanprofishing.com/ sau http://www.plat.co.jp/
sunt super OK oamenii daca vb cu ei pe mail
am un prieten care a discutat inainte sa isi comande o mulineta si i-au trimis-o drept cadou evitand astfel taxele, platind numai valoare mulinetei si transportul
din pacate nu fac asta si pentru lansete :lol:

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 10 Noi 2012, 22:13

Inceraca un Twin Power CI4 din gama SFA ( are 2 tamburi) si o sa vezi ca ai sa uiti de multe , multe , multe mulinete , zici ca au montata curele in loc de pinioane in aceasta mulineta :respekt: .

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Noi 2012, 10:58

Ieri pe o blatoaca unde m-am distrat cu ceva salai am avut ocazia sa compar direct .

Era plin de Stelle :lol: dar posesorii s-au cam uitat la noi cum prindeam :wink: .

Erau 2 baieti cu scuel mai modeste care prindeau si ei bine, tot omul conteaza cel mai mult ,sculele doar te ajuta sa performezi maxim :wink: si sa obosesti si sa nu ai problemele in pescuit.

Certate 2500 Vintage Custom R si Stella FE 1000 si pot sa spun ca amblee merg foarte bine doar ca Certate e mult mai puternic.

Certate 2500 Vintage Custom R nu are nici cel mai mic marait merge la fel de fluid ca cel mai bun Shimano.

Eu am rezolvat problemea cu Abu Revo Premier 20 care nu era gresata , e o mulineta foarte buna pentru cat am dat ep ea (sub 160$) nu mege la fel de fluid ca cele 2 dar pescuieste bine.

Scrie răspuns