Shimano Stella versus Daiwa Steez/Exist/Certate

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Re: Shimano Stella versus Daiwa Steez/Exist/Certate

Mesaj de Andrei » 13 Noi 2012, 09:53

cristian.ene scrie:
Certate 2500 Vintage Custom R si Stella FE 1000 si pot sa spun ca amblee merg foarte bine doar ca Certate e mult mai puternic.
Chiar e Certate 2500 Custom R mai puternic decat Shimano Stella de 1000? Aproape ca nu-mi vine sa cred... :roll: :roll:

liviu68
senior
senior

Mesaj de liviu68 » 22 Noi 2012, 20:24

Incerc sa nu fiu prea mult in afara topicului dar m-ar interesa cateva opinii de la detinatori lagate de Steez, cat este de rezistenta in timp, cat de repede incepe sa dea semne de uzura comparativ cu alte mulinete, de ex. comparativ cu Exist.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Noi 2012, 20:45

ringogabi scrie:Am avut astazi o Stella pe mana si am ramas profund dezamagit. Mulineta cumparata de doua luni, pescuita pe rau la spining de cateva ori pe saptamana. E adevarat ca proprietarul a tras ceva pesti cu ea, insa jocul la manivela in angrenaje era de speriat. Acum poate nu o fi la toate la fel, poate a avut el ghinion, cu toate ca nu a cumparat-o din Romania.
Vali nu te bucura :D , caci tipul isi luase Stella dupa ce avusese pe mana un Branzino si inca un cap de serie de la Daiwa care erau mai varza dupa cateva luni decat Stella sa. Concluzia sa a fost ca nu se mai merita sa-ti ei varful de gama daca vrei rezistenta, caci sunt la fel de bune cu « clasa de mijloc ».

Am o intrebare pt posesorii de Daiwa : de unde va cumparati tamburi originali pt mulineta ? Am dat ceva cautari dar nu gasesc mai nimic.

Se contureaza cumva ideea ,in cazul asta,ca vina nu-i la mulinete...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 22 Noi 2012, 22:33

Va spun eu o mulineta care e peste cele enumerate mai sus:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 2508r.html

:wink: :arrow:
rapala the best vobler in the world

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 22 Noi 2012, 23:12

Andrei scrie:
cristian.ene scrie:
Certate 2500 Vintage Custom R si Stella FE 1000 si pot sa spun ca amblee merg foarte bine doar ca Certate e mult mai puternic.
Chiar e Certate 2500 Custom R mai puternic decat Shimano Stella de 1000? Aproape ca nu-mi vine sa cred... :roll: :roll:
desigur, esti ironic aici nu? :D comparatia de marime 1000 vs 3000 (2500 R) nu isi are sensul

legat de certatele meu (2500) inca sunt super multumit de ea si o am din primavara lu' 2008...

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Noi 2012, 00:44

stradic scrie:Va spun eu o mulineta care e peste cele enumerate mai sus:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... 2508r.html

:wink: :arrow:

Si ce sa faci cu ea ?

Nu-i singura din pacate , da ii din seria dolce and gabana si armani sau versace, ferrari cu 70 pe ora , etc. :wink:

La 7 kile putere de franare pui minim 30 de lb (la o plecare puternica , cu o frana pe 3 kile si fir de 4-5 kile rupi linia , chiar daca esti franat sub cat tine firu , tensiunea reala in fir ii mai mare , la fel ca atunci cand te sui pe un cantar si ai 85 de kile , insa daca te urci acu sare de 85 de kile , daca cantaru ar avea maxim 90 , poti rupe cantaru chiar daca ai sub 90 de kile ) si eventual un bat cu lineweight max prin 25 de lb , deci bat . Cat fir ar intra , vreo 60 de m ?

Cu fir de 15-20 de lb nu o sa ajungi niciodata sa o fortezi in drill , sa zici ca ai dus mulinelu la maxim , si ma indoiesc ca sant multi sa puna astfel de fire , asa de tari pe ea . Probabil 8-10 lb in medie , si cu ala nu o duci nici la jumate , da ai scula de fita, puternica .

stradic
veteran
veteran

Mesaj de stradic » 23 Noi 2012, 17:18

Am aceasta mulineta de care v am zis mai sus....Exist Hyper Brazino Custom 2508 R si va spun ca este sigur peste cele enumerate mai sus!!!! Am avut si mai am si din mulinetele enumerate mai sus..... Dar vorba aia:.."saeamana dar nu rasare!"
rapala the best vobler in the world

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 23 Noi 2012, 17:51

stradic scrie:Am aceasta mulineta de care v am zis mai sus....Exist Hyper Brazino Custom 2508 R si va spun ca este sigur peste cele enumerate mai sus!!!! Am avut si mai am si din mulinetele enumerate mai sus..... Dar vorba aia:.."saeamana dar nu rasare!"
ce face brazino si nu face stela fe sau certate 2500R ? felatie ? macar asa...sa stim si noi
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 23 Noi 2012, 18:17

„seamana, dar nu rasare” domnu :))

la capitolul durabilitate si putere cam orice Daiwa de freshwater este sub Stella :) iar angrenajele si materiale din Stella SW nu au egal, nici macar Daiwele Hypercustom nu se apropie ... dar deh, unii au invatat o poezioara sau au pescuit prea putin cu Stella

am avut cam un an Certate si .... acum am numa Shimano ... :)

P.S. absolut toate Daiwele model 2012 de top au plastic pe ele(aka Zaion) ... Certatele si Saltiga au rotorul din plastic, Existul are corpul si rotorul din plastic :) si e numai 900$ ... iar minunatul mag seal este o prostie pt prins pescarii naivi care nu prea functioneaza :)

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 23 Noi 2012, 19:29

Nu inteleg ce i-a apucat pe astia de la DAIWA s-au tampit complet cu noile serii de mosoare zaion boady+roata dintata principala din te miri ce=bullshit
:lol1: :lol1: :lol1:
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Scrie răspuns