Shad

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 14:42

Multumesc!
Nu stiu altii cum sunt, dar mie discutiile astea imi starnesc o pofta nebuna de a merge la pescuit. :)
Abia astept... sper ca duminica sa pot iesi cateva ceasuri, macar sa inmoi un vobler sau un shad in apa

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Ian 2005, 22:28

Si eu mi-am cumparat niste Storm-uri,model Roach,sa vedem daca intra ceva la ele... :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 14 Ian 2005, 23:57

Michael,

Cred ca ar fi bine sa le ti langa usa si vei vedea precis daca intra cineva ....la ele!!!!

Noroc si-ti doresc sa prinzi si tu ceva la plastice sa vezi ce placut e.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Ian 2005, 18:45

Multumesc Jean,dar am ajuns la concluzia ca pe raurile pe care pescuiesc,nu ma prea avantajeaza silicoanele,merg mai bine voblerele si oscilantele.Mai degraba am luat salau la vobler si la oscilanta decat la shad.De grub-uri,ce sa mai zic,cred ca ar rade rapitorul din Timis de mine :lol:

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 15 Ian 2005, 20:00

Michael,

Nu renunta la grub,shad,daca ai prins salau la vobler vei prinde si la plastice.Totul e sa-ti arate cineva(sau sa vezi la alt pescar)cum se pescuieste cu ele,nu e mare filozofie ,dar trebuie totusi sa sti sa alegi marimea, culoarea potrivita si sa sti un pic cum trebuiesc prezentate,viteza de recuperare,jocul din varful batului,amplitudinea.
Pt. mine pescuitul la jig e cel mai frumos pescuit dupa pescuitul la muste artificiale.
Nici eu nu stiam cand eram in Romania cum se pescuieste la jig.Norocul,sau ghinionul a fost ca intr-o zi pescuind cu pestisor viu la white bass pe Trinity River am vazut un pescar care prindea cei mai multi pesti comparativ cu ceilalti pescari ce erau acolo si cand am facut pauza de pranz m-am dus mai aproape de el l-am urmarit cum pescuieste vreo 30 de minute si apoi mi-am cerut scuze ca-l deranjez si l-am rugat sa-mi arate cu ce pescuieste.El a fost f. amabil mi-a aratat,era intr-o luni,si in joia urmatoare am facut primul meu experiment la jig in acelas loc.
Am prins o gramada de white bass si in timp ce pescuiam a venit pescarul pe care il admiram cu cateva zile in urma.Nu prea reusea sa prinda,i-am spus ca pestele nu era intre ape unde pescuia el ,ci la fund si sa puna un plumb suplimentar ca sa ajunga jigul la fundul apei.A prins si el cativa iar eu deoarece deja aveam maximul ce poti pride(25 white bass pe zi)i-am dat tot ce prindeam lui.
Poate nu-mi dadeam seama ca pestele era pe fundul apei(curent destul de puternic) daca nu ar fi fost langa mine niste pescari negrii ce au prins cativa white bass la fund cu pestisor viu.
Si deoarece eu aveam doua jig-uri mici de 1/16oz.(1,8g.)in tandem(cum vazusem lunea la pescarul ce prindea cei mai multi pesti)ce nu puteau ajunge la fund mi-a venit ideea de a pune plumbi suplimentari la vreo 50 cm. de jig-uri;ideea s-a dovedit buna si de atunci sunt printre pescarii ce prind cel mai mult peste de pe mal si de mai multe ori chiar si decat cei din barci.
Dar si aici ca si in Romania daca pescuiesti mai fin prinzi mai multi pesti.

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Ian 2005, 20:10

Jean:numai eu stiu de cate ori am incercat la grub si la shad,dar in clipa in care vedeam ca,colegul prindea la vobler,schimbam si eu naluca.Poate tehnica folosita de mine nu a fost ok...in general dupa ce lansez,astept sa cada pe fundul apei,apoi recuperez lent si in acelasi timp il tot salt de pe fundul apei,cred ca asta se cheama Jigging,nu?Dezavantajul este ca fiind curentul destul de puternic,dupa cateva saltari,jigul era deja in aval.Neavand barca,este mai greu sa faci Jigging de pe mal,cred... :roll:
Iti dai seama ca mi-ar conveni si mie sa prind peste la plastice,fiind mai ieftine,decat la voblere,riscul de agatatura fiind destul de mare.Oricum,nu ma dau batut,voi incerca in continuare :D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Ian 2005, 21:59

nu ca m-as da destept, dar incearca sa-l tarai in loc sa-l faci sa topaie daca dai in curent.

Ca idee! :roll:
near the beer

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Ian 2005, 22:08

Mersi,ideea nu e rea,dar cred ca si daca-l tarai,curentul tot il salta si-l poarta in aval.Oricum,orice sfat e binevenit. :D

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Ian 2005, 22:14

nu e chiar asa. Daca il despinzi de sol, curentul are o influenta mai mare. Asa se mai tine in mal,o pietricica, ceva...

in plus, fir cat mai subtire. vb lui Jean (care are casuta de mesaje plina :? ) Fireline de 0,10, sau un mono de 0,16
near the beer

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 15 Ian 2005, 22:23

Pai eu folosesc de 0.18,deci nu sunt departe...cu siguranta voi incerca si tehnica ta.Daca merge,prima captura ti-o dedic tie. :D

Scrie răspuns