Shad

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Ian 2005, 12:28

horacleus scrie:N-am inteles ce lungime au shad-urile?Ca eu inteleg 1 cm?? :shock:
Nu stiu ce lungime are shadul, dar linkul are peste 1 m :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Ian 2005, 12:50

au minim 2,5 cm
1''= 2,54 cm
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 12 Ian 2005, 15:58

sunt super bune, dom'le. felicitari.
io imi mai cumpar cite o punga de cite ori am ocazia, cu ele incep fiecare partida de pe mal. (din barca ma duc dupe dintzoase asa ca atuncea bag direct voblerissime rarissime)

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 13 Ian 2005, 08:48

Bun, da' nu-s totusi prea mici?Ca eu folosesc,in general, alea intre 5-7 cm.intre 2,5 si 3,75 mi se par mici rau :oops: .

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 13 Ian 2005, 08:58

Sunt potrivite mai degraba pentru bibani.Din cate imi aduc aminte kit-ul era pentru Crappie .Din poza astia au gura mica.
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Ian 2005, 09:58

Piticule,

Ai dreptate pescuind cu "twister-e" mai mici,ai sanse sa ai mai multe atacuri.Ce folos ca folosesti altele mai mari daca nu prea ai atacuri.Intradevar un "twister" mai mare poate selecta pestii mai mari unde este o densitate mai mare de pesti.
Indiferent daca pescuiesc la jig in apa dulce sau sarata eu nu folosesc grub sau shad mai mare de 2 inch(5,1cm.) si crede-ma ca de pe mal eu prind de cele mai multe ori cei mai multi pesti(normal ca si marimea jig-ului e corelata cu marimea shad-ului).Ma refer in primul rand in conditiile cand apa este limpede.
Cu acelas grub,shad de 2inch prind pesti de 100g. dar si pesti peste 10kg. si atunci de ce sa folosesc dimensiuni mai mari.Langa mine pescari cu jig-uri mai mari si shad-uri mai mari nu prea aveau trasaturi si ei mai mult urmareau cum se indoia batul meu lung in loc sa fie atenti la pescuitul lor.
Problema se schimba cand ai barca si ajungi acolo unde e concentratia mai mare de peste,acolo poti folosi linistit si plastice mai mari si selectezi pestii.
Parerea mea este ca atunci cand este un pescuit mai dificil ai sanse mai mari sa prinzi cu plastice mai mici ,carlige mai mici decat cu cele mai mari.
De asemenea sustin ca prinzi mai multi pesti cu un bat ceva mai moale decat cu un bat mai rigid.Cel putin la aceste concluzii am ajuns eu dupa mai multi ani de pescuit.

Jean Scurtu

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 10:05

piticu scrie:sunt super bune, dom'le. felicitari.
io imi mai cumpar cite o punga de cite ori am ocazia, cu ele incep fiecare partida de pe mal.
Piticule, de unde iti cumperi un astfel de kit? Cel putin le linkul pus de horacleus, kitul ar costa cam 20$. Tu cat dai pe el si de unde il procuri?
Multumesc!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 13 Ian 2005, 14:06

paul, eu nu cumpar asa kit, Sorin si/sau Todi doresc sa cumpere asa ceva.
Eu ma refeream la Storm Wildeye Swimbaits. si cumpar la bucata sau la punga. (cam 30.000 bucata)

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... lts1.jhtml

:oops: :oops: :oops: stupid link

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 13 Ian 2005, 14:23

Pai am intrebat intr-un topic daca ati pescuit cu asa ceva. Mi-am cumparat si eu 2 bucati... daca ma uit pe site... culoarea (021), cam de 8 cm lungime si 3/8 oz (cca 10g)... Imita niste draguti de bibanasi.
daca sunt cam 30.000 si eu i-am luat cu 25.000 inseamna ca e bine.
Erau cate 6 in set, dar am zis intai sa vad cine si ce a mai prins cu asa ceva.
spune-mi si mie la ce au mers mai bine?

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 13 Ian 2005, 14:37

eu am dat cu 447 si 021, am luat biban si salau.

cam in 99% din cazuri incep partidele de pe mal cu stormurile astea pentru ca imi dau si informatii despre fundul girlii.
initial ma gindisem sa le folosesc ca si consumabile (ceea ce si sunt dealtfel) care sa-mi dea aceasta informatie, dupa care sa schimb pe voblere si linguri, in prezent imi sunt chiar simpatice si le folosesc destul de des, intercalindu-le cu clasicele.

Scrie răspuns