sfat lanseta salau de pe mal
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- veteran
Re: sfat lanseta salau de pe mal
Pune mana pe o Savage Gear Finezze de 2,5m si vezi cum ti se pare. Eu o am, e X-fast, lansezi foarte ok daca ai un fir decent, cea de 5-21 se echilibreaza bine cu o mulineta de 300-320 de grame. Pana in 500 de lei. Mai ai si variante de la Dragon, dar nu le-am pescuit, asa ca nu pot sa ma pronunt. Despre japoneze habar nu am. Dar daca vrei actiune X-fast, Savage Gear Finezze o are. Rigiditatea unui bat e una, actiunea unui bat e altceva.
-
- senior
Subscriu intru totul.spiridusul scrie:Pune mana pe o Savage Gear Finezze de 2,5m si vezi cum ti se pare. Eu o am, e X-fast, lansezi foarte ok daca ai un fir decent, cea de 5-21 se echilibreaza bine cu o mulineta de 300-320 de grame. Pana in 500 de lei. Mai ai si variante de la Dragon, dar nu le-am pescuit, asa ca nu pot sa ma pronunt. Despre japoneze habar nu am. Dar daca vrei actiune X-fast, Savage Gear Finezze o are. Rigiditatea unui bat e una, actiunea unui bat e altceva.
- George1985
- veteran
Le-am comandat pe astea..sa vedem care o opresc din ele.
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 57158.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 57159.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 57158.html
http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 57159.html
-
- veteran
Cum vine asta actiune progresiva x-fast?
cosmine,esti in urma...numai cei de la Rapture produc asa ceva 

-
- veteran
Lansetel Dragon au o calitate mai buna decat Savage Gear atat la blank cat si la dispunerea inelelor.Am vazut cateva modele din seriile Moderate si mi-au placut blankurile ,montajul ineleor Fuji K nu era perfect dar era in ordine.Comparativ cu Favorite Varita de ex.blankul lansetelor Dragon Mod. mi-a parut mai rezistent si materialul mai bun.
Nu imi dau seama ce se ingensuie lumea sa aprecieze seria Finezze de la Savage gear care are niste inele cu rama prea lestica si prost dispuse pe blank.
Am vazut cateva modele la pescarii de la Varlaam si firul face niste unghiuri extrem de nasoale pe mai multe inele.
Nu imi dau seama ce se ingensuie lumea sa aprecieze seria Finezze de la Savage gear care are niste inele cu rama prea lestica si prost dispuse pe blank.
Am vazut cateva modele la pescarii de la Varlaam si firul face niste unghiuri extrem de nasoale pe mai multe inele.
Pana la urma conteaza blankul, inelele se pot repozitiona sau chiar schimba; bine..nu la oricine..
- George1985
- veteran
Rapture fac lansete care iti plac sau nu.
Actiunile sunt discutabile, puterea reala de cele mai multe ori.
Finisaje placute si blankuri solide, cel putin la generatia mai veche gen Assassin si Black Power(BP-ul inca e in uz cu pesti de 1.5kg scosi in lanseta lejer). Dar si generatia noua gen Brigade e solida.
Am inteles ca blankurile astea noi, de la un anumit nivel in sus sunt mai performante.
Au si bube gen inelele mai mari, sau tipic italienesc, o componenta montata aiurea...la Assassin casting ai hook-keeperul montat sub mandrima, m-am taiat de vreo 3 ori in el la lansare, dupa care l-am scos. La Black Power inelele montate pe partea gresita a varfului, remediat la reinelare...
Au o gama destul de variata la noi pe piata ceea ce-i un plus pt ei.
Au preturi bune si lansete competitive.
Trebuie doar sa-ti gasesti una pe mana ta si nu mai ai nevoie de alta lanseta in gama respectiva.
Assassinul de cast(2.13m) trebuie neaparat facut de spin, pt jig pana in 25gr e ce trebuie, eu l-am dat si imi pare rau ca nu l-am modificat sa-l pastrez.
Actiunile sunt discutabile, puterea reala de cele mai multe ori.
Finisaje placute si blankuri solide, cel putin la generatia mai veche gen Assassin si Black Power(BP-ul inca e in uz cu pesti de 1.5kg scosi in lanseta lejer). Dar si generatia noua gen Brigade e solida.
Am inteles ca blankurile astea noi, de la un anumit nivel in sus sunt mai performante.
Au si bube gen inelele mai mari, sau tipic italienesc, o componenta montata aiurea...la Assassin casting ai hook-keeperul montat sub mandrima, m-am taiat de vreo 3 ori in el la lansare, dupa care l-am scos. La Black Power inelele montate pe partea gresita a varfului, remediat la reinelare...
Au o gama destul de variata la noi pe piata ceea ce-i un plus pt ei.
Au preturi bune si lansete competitive.
Trebuie doar sa-ti gasesti una pe mana ta si nu mai ai nevoie de alta lanseta in gama respectiva.
Assassinul de cast(2.13m) trebuie neaparat facut de spin, pt jig pana in 25gr e ce trebuie, eu l-am dat si imi pare rau ca nu l-am modificat sa-l pastrez.
-
- veteran
Dar tot nu am inteles cum vine actiune progresiva x-fast. Asta la Rapture in descriere. E sa-i impace pe toti?
)))))

- George1985
- veteran
Dupa ce am pus mana pe ambele pot sa zic ca sunt in genul la SG Finezze, dar o idee mai rapide si mai bine lucrate.
Inele tip K destul de bine montate si un pret foarte bun. Mandrina faina si cu dubla inchidere, ceva nou pt mine.
Ca si ultra fastul ala de neinteles, asa e si actiunea asta. Doar ca pare ca functioneaza.
Rezerva de putere e mai mica comparativ cu black powerul, dar blancul e mult mai subtire si totusi destul de gros in pereti si cam la 150gr cea de 7-45gr!
Nu as incarca mai mult de 30gr+guma pt lansari lungi pe bat.
Din punctul meu de vedere sunt lansete perfecte pt pescuit de la mal la salai pt cine vrea o lanseta de 2.60m si nu vrea sa bagi alde 1000ron in una.
O sa imi iau una 7-45gr.
Inele tip K destul de bine montate si un pret foarte bun. Mandrina faina si cu dubla inchidere, ceva nou pt mine.
Ca si ultra fastul ala de neinteles, asa e si actiunea asta. Doar ca pare ca functioneaza.
Rezerva de putere e mai mica comparativ cu black powerul, dar blancul e mult mai subtire si totusi destul de gros in pereti si cam la 150gr cea de 7-45gr!
Nu as incarca mai mult de 30gr+guma pt lansari lungi pe bat.
Din punctul meu de vedere sunt lansete perfecte pt pescuit de la mal la salai pt cine vrea o lanseta de 2.60m si nu vrea sa bagi alde 1000ron in una.
O sa imi iau una 7-45gr.